Prima score! (en je hoeft het niet eens zelf bij te houden)

 injuries1_001.jpg

Er worden hier dus nogal wat koala’s en skippy’s doodgereden (klik hier voor een hogere resolutie plaatje). Wij hadden wel bijna een leguaan (ofzo) van 2 meter te pakken maar die konden we net ontwijken.
Ik zit nu in een internet cafe in Port Macquarie waar ze een goudstuk per uur vragen dus moet het helaas kort houden.

Op maandag 4 december zijn we vertrokken uit Sydney met ons nieuwe schip. Hij bevalt tot nu toe erg goed al is de brandstofconsumptie wel hoog. We hebben ook een imperiaal gekocht zodat de surfboards niet meer achterin hoeven (en je in de spiegels kan zien of er iets achter je rijdt). Zoals beloofd nog wat kiekjes van de koets (op de eerste foto zie je de 2 gasten die de toettoet aan ons verkocht hebben):
auto(ver)kopers tofopstrand toettoet1.JPG

Toen verder koers richting het noorden gezet en uiteindelijk het anker uitgegooid bij een plaatjes van Anna Bay heet. Hier was een soort surfcamp achtig iets nagemaakt wat erg gezellig was. Dit bleek echter de plek te zijn waar ze muggen hebben uitgevonden en Boudewijn en Peter hebben daar uitgebreid kennis mee gemaakt (en ik totaal niet, tot grote ergenis van Peter en Boudewijn, jeeeuh!). Dit was een goeie les voor de heren en hebben ze direct wat muggenafweergeschut ingeslagen, in de vorm van een zalfje.
We hebben koala’s gezien wat echt knuffeldiertjes zijn. Ze lopen alsof ze dronken zijn (wat ook niet uit te sluiten is).
Het totale assortiment van de lokale supermarkt was overigens ook zeer grappig:
supermarket.JPG 

Daarna wederom naar het noorden gereden en uitgekomen bij Seal Rocks, een plaats die ons door verschillende surfers werd aangeraden.
Tijdens onze rit kwamen we een weg tegen waar “4WD ONLY” op stond, voor de autoleken/dames onder u: Auto’s waarbij alle vier de wielen worden aangedreven zijn hier alleen toegestaan” 😉
Dus wij direct de 4×4 mode aangezet en lachend het pad afgejankt. Even een notitie: de weg ging hier naar beneden. Uiteindelijke kwamen we op een verlaten strand uit waar het fantastisch mooi was. Klik hier voor een filmpje van het scheuren op het strand.

Toen we genoeg diesel hadden verstookt besloten we pleite te gaan. Helaas ging de terugweg minder soepel aangezien die nu naar boven ging en je door 15cm los zand moest. Onze 4×4 ervaring was nihil en daarom hebben we er in totaal 15 minuten over gedaan om boven te komen. Telkens als we in het losse zand kwamen graafde/groef de auto zich het zand in, snel in zijn achteruit voor de herkansing. Uiteindelijk met een gigantische aanloop naast de zee (waar het zand harder is) en schreeuwend de eindstreep weten te halen! Erg tof, moeten we vaker doen!

Niet veel later reden we op een onverhard pad op weg naar het bekende ‘middle of nowhere”. Aan onze linkerhand zagen we twee bandensporen die recht het bos ingingen. De ambtenaar die de “4WD ONLY” bordjes plaatst had dit waarschijnlijk niet (h)erkend als weg, wat het uiteindelijk ook niet bleek te zijn. Dit was een nieuwe uitdaging en vol moed reden we hier de rimboe in.
Klik hier een klein filmpje om een indruk te krijgen.

Nadat we ook hier met wat moeite de terug”weg” wisten te behalen hebben we koers richting Yagon gezet (spreek op een zeurderige manier uit: ‘jeeeken’). Dit was een “camping” buiten de beschaafde wereld. Geen water(!!!), stroom, foonontvangst of wat dan ook. Er was alleen een WC die op bacterien werkt (er was immers geen water). Wij onze McGuyver hoed opgezet en maar improviseren zoals (af)wassen in de zee, tanden poetsen met water van gesmolten ijsblokjes om het bier koud te houden enzovoort.
Na een dag beschouwde we ons al als survival goeroes totdat ik even ging babbelen met onze (enige) buren. Deze buren waren 5 aussie’s die hun eigen land aan het verkennen waren. Wij hadden net pasta gemaakt en ik was benieuwd wat bij hunnie de pot schafte. “Tonight we eat shark which we caught this afternoon”. Eeuhm, sorry?? Hadden die gasten dus serieus een haai van 1 tot 1.5 meter gevangen om die vervolgens op de barbie (BBQ) te gooien. Wij hebben onszelf weer tot stadsmens gedegradeert en vervolgens een hapje meegegeten, niet slecht overigens:
Hoi Haai haaiopbabrie.JPG

‘s Nachts samen met twee dames uit Italie en twee gasten uit Australie midden in de duinen een kampvuur gemaakt waar we tot laat gezeten hebben, erg gezellig.
‘s Ochtends wederom een prima ontbijtje (wat ze hier brekkie noemen) naar binnen geschoven en lekker gesurft. Vriendjes gemaakt met andere (zwitserse) buren en een pot Nederlandse Douwe Egberts koffie gekregen, mijn dag kon niet meer stuk.
Brekky

‘s Middags zijn we gaan surfen maar kwamen we op een strand waar de golven gigantisch hoog waren. Het is moeilijk om een golf te meten maar je werd serieus bang als er 1 op je afkwam (1 tot 2 meter ofzo?). Het was dan ook onmogelijk om achter de golven te komen, al heb ik het wel uren geprobeert. Hard naar voren peddelen om vervolgens in een feutus houding 15 meter terug boven water te komen drijven. De onderstaande foto is niet van de beschreven dag/strand maar toont wel hoe je gitaar kan spelen zonder gitaar en met surfboard. (update: de foto ernaast klopt wel maar de golven zijn moeilijk inschatten denk ik)
surfgitaar.JPG surfie.JPG

Na deze wildlife ervaring wilden we graag weer in een stad zijn en daarom zit ik dit te tikken in een stad ‘Port Macquarie’. Bier is trouwens erg duur, 30 blikjes betaal je 40 dollar voor. Dit is omgerekend iets van 24 euro. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een alternatief en die gevonden. In de volksmond wordt het ‘Gune’ genoemd maar het is gewoon bocht witte wijn.
Het kost 10 dollar (6 euro) en dan heb je 4 liter wat ook nog eens een 10% alcohol herbergt. Wij enthousiast deze meuk meester gemaakt en er een leuke avond aan over gehouden. De volgende dag had ik een kater die het meest weg had van een bijna-doodervaring van russische spiritus drinkers, maar dat mag de pret niet drukken.

p.s. Ik vertel niet over alle plaatsen waar we zijn geweest (in totaal een stuk of 5) want daar heb ik de tijd niet voor.

Wij gaan weer richting noorden, bestemming onbekend!

Nog wat leuke weetjes:
– Ze hebben hier de christmas beetle, die veel rond kerst verschijnt. Dit beest is ZOOOO dom. Hij doet namelijk niets anders dan tegen muren/palen aanvliegen om vervolgens op zijn rug te gaan liggen en doen alsof hij dood is. Na 10 minuten vliegt ie weer weg om na enkele seconde tegen een andere muur aan te vliegen. Je hoort de hele tijd ‘pok….pok’ om je heen.
– Er is hier geen speedlimit op het water
– Diesel hier duurder is dan benzine (aaargh!)
– Wist je dat mijn prepaid tegoed op was? Ik voel me soms net een 16 jarig breezer drinkend meisje. 

Patrick: Auto is inderdaad erg tof en met 4×4 vind je de mooiste plekjes. Gewoon bij een asfalt weg afslaan en je (moet) 4×4 aanzetten, altijd een succes. Oefen jij ondertussen even met bowlen dan doe ik dat met je naam onthouden.
Jim: Ik vond dat filmpje toen ik opzoek was naar het geluid wat die stoplichten maken, geen idee wie het is maar wel zeer grappig. Hoe is het verder met ING of andere opdrachten?
Steph: Anouk staat welleens op, moet ik meer doen 🙂 Hoe is het daar verders?
Jorina: Goed bezig van die mannen, pas je mijn tip nog toe ;)? Er zijn nu wat foto’s, is dit genoeg bewijslast? 🙂
Tunnel Tinus: Telkens wil ik er een klein verhaalt opzetten maar groeit het tot een heel verslag… (zie nu ook een internet-kostenteller van 12.70 dollar voor mijn neus die telkens hoger wordt.. aaargh). ‘Hoorde’ dat je naar RAUW bent geweest wat een succes was?? Vertel me eens over die 20 euro 😉
Farid: Hahaha, ik hoop dat die stichting van je in de fik vliegt (bosbrand) 😉 Goed bezig van die opdracht, waar zit je fysiek ergens bij LinkiT?
Timmertje: Tenzij ik het totaalgewicht van die wagen reduceer tot 5 kilo en hij in mijn handbagage mee terug kan nemen, anders zal ie hier verkocht moeten worden 😉 Ga jij nou maar een ticket boeken dan kan je eind feb wat struiken platrijden met deze bolide 😉
Meike: Retourtje kost je 1200 pleuro maar ik hoor veel succesverhalen over meeliften in vliegtuigonderstellen, das meer jouw ding denk ik. Wat heb je nou uiteindelijk gekocht? De sint is hier niet geweest en ben hem ook totaal vergeten.
Esther: Vertel me de details, altijd leuk! Misschien kan ik hem hier toepassen maar dan met surfboards. Hoe is het met je nieuwe jobie, al nieuwe collaga’s weggepest ;)?
Bruce and Sheila: Zeer herkenbaar verhaal, erg mooi! Bedankt voor het opeten van mijn chocola, maakte me al ongerust. Op de eerste foto van deze blog zie je van links naar rechts: 1) Peter, 2) autoverkoper 1, 3) Boudewijn, 4) Autoverkoper 2, 5) je zoon.
Beter foto’s komen nog wel, was het wederom vergeten.
Erik-Jan: Al deze verhalen zijn natuurlijk een dekmantel voor mijn IT werkzaamheden, ondertussen heb ik hier 420 securitychecks verkocht en 14 sla’s verkocht aan bedrijfjes als ABN, ING en IBM. Jij zal het vast niet druk hebben dus ik stuur ze binnenkort op 😉
Survivalpakket heb ik zeker wat aan. De kaart gebruik ik bijvoorbeeld elke dag. Wist je trouwens dat ze hier dus totaal geen Fosters beer drinken?? Meer merken als Victoria Bitter en Tooheys. Is een beetje zoals ze hier denken dat wij in +31 op klompen lopen.
Overigens zijn jullie hier welkom hoor, neem geen zonnebrand mee, dat is hier spotgoedkoop. 😉
Emile: Ook van dat biertje wat overblijft maak ik me niet ongerust. Zoals je al weet heb ik hier een tent gevonden waar ze hoegaarde van de tap schenken. Het prijs per (speciaal) biertje is gelijk aan die van de Haen, facking hoog (dit is gelijk een test om te kijken of die digibeet Henk in staat is een reactie te plaatsen)
Elwin: Bedankt voor de teller, ik ga er zo min mogelijk op kijken 🙂 🙂 Zet maar vast twee biertjes in de koelkast dan zal ie over 170 dagen wel koel zijn 😉
Matthijs: He kampsjaak! Jij ook weer online! Cash gaat echt hard, ben nu in de mode minimaal gaan leven. Boodschappen doen met ogen gericht op de onderste schappen en dus alternatieven voor bier aan het zoeken 🙂 Hoorde ook van Kalle dat awakenings erg tof was! Zit je ook nog bij ING of maak je tegenwoordig ergens anders ongebruikte presentaties 😉 ? Ps. SMSjes sturen is goedkoop, bellen kan ik je niet aanraden.

22 Responses to “Prima score! (en je hoeft het niet eens zelf bij te houden)”

 1. Yntze says:

  Nu ik heb gezien dat je ook filmpjes kan maken en publiceren vind ik jouw walkabout pas geslaagd als je een filmpje laat zien waarin jij als de Nederlandse Steve Irwin een worstelpartijtje houdt met een mannelijke volwassen salt water croc (Crocodylus porosus) aka ‘salties’. Moet je alleen wel naar de kust in the Northern Territories. Veel succes! Tips vind je trouwens op http://www.amazingaustralia.com.au/survival_tips.htm o.a.: “Salt water crocodiles hate getting their eyes poked so when the croc has got you in his jaws just reach out and scratch his eyes and he will let go.”

 2. Sanne says:

  Hi Brillie!!!

  Iedere keer zit ik weer met veel plezier en in mezelf lachend jou verhalen te lezen en filmpjes te bekijken op mn werk. Moet toch iets nuttigs doen, toch?! Maarre, ik ben blij dat je het naar je zin hebt daar, is ook vrij logisch, mooie stranden, lekker drinken en cruisen… Maar toch missen wij je wel hoor!!

  Dikke x en tot snel!

 3. tinus says:

  Hee kerel!

  Ha eindelijk ben je dan toffe dingen aan het doen in nomansland, ik meot zeggen dat ik een destructieve mate van jaloesie aan het ontwikkelen ben. Ik kan je wellicht enigszins jaloers terug maken door te zeggen dat ik vrijdag naar club 11 ga met een der beste minimal dj’s? Niet? ok kut….
  tsja over die 20 eu, dat komt nog wel hehe… dan wil ik nog wel ff weten waarom je sowieso voor de loveparade terug bent! wellicht een idde om je samen met mij en dees+ XLN te wagen aan een tochtje door Syrie en Jordanie van de zomer 😀

  4weelze he!

 4. Jimmel says:

  Heeeej ouwe Windblows Goeroe! Wat een “kicking life” man. Kun je daar geen projectje scoren???? Blijf je er gewoon nog een jaar zitten. Als ik daar zat dan kwam ik voorlopig niet meer terug. Alhoewel, Amerika ben ik tenslotte ook weer van teruggekeerd. ING gaat goed, alles inmiddels opgeleverd, getest en goedgekeurd en we zijn aan het afronden (zoals de afgelopen zes maanden 🙂 ). Er zit al weer wat anders in de pipeline bij ING… Wat die euries betreft: mischien moet je gewoon een gironummer voor donaties openen. U never Know…

  Hou je haaks en enjoy Ausie!!

  Jim

 5. timmertje says:

  hey goeie morgen rookie! (ik ga zo pitte) thanx voor je sms! krijg er steeds meer zin in om naar je toe te komen! we gaan morgen waarschijnlijk boeken;)
  beter dat ik niet in de 4×4 ga rijden heb namelijk afgelopen zaterdag een drift crash met de slopel owbreekma gemaakt :s
  trouwens heel handig die imperial maar schaf ook maar een kar aan voor de surfboards van jero olaf en moi, en natuurlijk de brandstof voor onszelf;)
  maargoed klinkt nog steeds alleemaal vet maar als wij dr zijn word t nog vetter!!!!!!!
  heb er zin in en je hoort het wel als we geboekt hebben!

  veel pezier met die gasten,scheurijzer,vrouwen,bier drinken en natuurlijk surfen!!

  en we houwe contact

  x timmah

 6. helen says:

  Hey! “ik hou het kort” zegt ie dan:) Supermooi om je verhalen te lezen! Haaien eten, leguanen ontwijken, kampvuur, alternatieven bedenken om je tanden te kunnen poetsen en je ‘druk maken’ om de prijs van het bier…. was het dagelijks leven hier soms maar zo. Ik hoop dat ik snel de muggenbetencompetitie met je kan houden, al vermoed ik al wie er gaat winnen:( Have fun! xxx

 7. Jero says:

  Heey Survivor!!
  Je mist ons nog niet echt heb ik zo het idee..
  wat een heerlijke verhaal weer, veel vragen heb ik dus niet.
  Krijg iedere keer als ik eraan denk meer zin om naar Aussy te komen.
  Nog even w88 maar we gaan zeker deze week boeken!
  Spreek je snel weer.. kbel vrijdagnacht wel even.

  Veel plezier en take care ! 😉

 8. mike says:

  pieter, gast alles goed zo te zien daar, supah zo’n auto joh!!! zit met dennis samen bij een toko, zo kwam ik op je site, hee plezierrss

 9. Marcelle says:

  Slechte Pieter! Je gaat toch geen haaien eten!!!!
  Schandalig! Nou heb ik niets meer op voor te duiken!
  Ow slecht slecht! Ik ben geschokkeerd!

 10. monk says:

  tjo bril gaat goed zo… vind je het goed alls we een camper huren in nieuw zeeland 35 euro per dag dus delen door drie. waar vleig jij op in nieuw zeeland en wanneer ben jij daar om wij maken ook nog een stop in hong kong. hoor het wel veel plezier

 11. Farid says:

  Hey Brillie,
  Ik zit achter Yntze. Gaat op zich wel goed met mijn opdracht. Alleen vind ik het erg jammer dat Elwin mij nooit wil helpen. Wat een luie-donder die gozer! 🙂 (nee hoor dude, gij wordt ernstig geprezen!)

  Tom Ammerlaan was gisteren bij thuis -> eten. Weet alleen niet meer wanneer hij weg ging. We hadden gisteren een Microsoft-teletubbie-vista-klik-en-wow-dag.

  X Farid

 12. BART says:

  hee Pieter!

  Wow echt veel te gaaf wat je allemaal meemaakt, vooral als ik nu naar buiten kijk en grijzen luchten zie en type met een trui aan terwijl ik eraan denk hoeveel ik eigenlijk nog moet doen… maar daar toch geen zin in heb. Lees ik jou fantastische bijna dood ervaringen en dagen vol zon! Den Haag voor de rest is niet veranderd, het wil maar niet gaan sneeuwen of vriezen, waardoor het maar blijft regenen! Alles is kaal en koud. Ik geloof niet dat deze beschrijving de nodige jaloezie bij jou opbrengt… Ik zit nog net niet aan de anti-depresiva 😀 nee hoor zo erg is het ook weer niet… want de stad is gezellig verlicht en de biertjes in de Paas zijn altijd weer een leuke opkikker! ALS je eens besluit weer naar die landje toe te gaan, gaan we een keer goed naar Amsterdam… waar jij nu helemaal de bomb bent nu je johnny Jordaan mee kan zingen :P.

  Ik zie uit naar je volgende verhalen!
  BArt

 13. meike says:

  blergh gaat bijna over nek bij naam ‘brekkie’ voor ontbijt..
  veroorzaakt door kalle’s sint cadeau, kaartje voor feest in club 11 gister. was super leuke bedoeling heb me goed vermaakt alleen nu wel eerste kater van dit jaar. gelukkig niet 10 op de schaal van de russische ..

  mooi verhaal van die haai hihi.. wat zijn jullie toch weer laffe hap naast die bruce-n..

  kus

 14. Flammers says:

  Hey Bril,

  super tof wat jij daar meemaakt man.
  Zitten wij hier in het regenachtige kl*te land terwijl jullie het luxe probleem hebben van bosbranden wegens de droogte.
  Ik ben best jaloers op je man.
  Zo te lezen gaat alles prima met je.
  Moet zeggen dat je je avonturen leuk weet te vertellen.
  Vooral doorgaan zo want dat maakt het lezen nog eens leuk.
  Have fun en hou ons op de hoogte

  Gr, Flammers

 15. Flammers says:

  Owja om je ff op de hoogte te houden wat er momenteel in NL zich afspeelt..
  1 grote poppenkast in het kabinet, Harry Potter en zijn vriendjes kunnen het niet eens worden… en het is dus nog steeds een zooitje wat de regering betreft.
  Deze info boeit je vast niet maar toch..

 16. buurman says:

  yo Pieter!

  2 nieuwe mixen voor je Ipod:

  http://feeds.feedburner.com/PakoFrederik

  happy travels!

  Pako & Frederik

 17. Stephanie says:

  heej!!

  Prachtig verhaal weer 😛

  Ik krijg steeds meer ikwilooknaaraustralietoe – gedachten!!.. Maar dat word denk ik vrij lastig.. ik dacht eerst aan de meivak, maar die is maar 1 week en ga ik ws al naar Frankrijk! ..
  Maar ik hou de ikwilooknaaraustralie gedacht in mn achter hoofd ..!

  Hav fun weer!!

  Kusssz

 18. Stephanie says:

  owh je vroeg nog hoe het hier verder is..
  ja heel goed hoor! Lekker druk met school, mn 1e periode gehaald 😀 .. bijna kersvakantie 😀 maar ja dan moet ik natuurlijk weer werken.
  Super leuk weekend gehad.. had een housewarming party tot in de late uurtjes.. of vroege uurtjes hoe je het wilt noemen!

  ho en nu word ik geroepen: E t e n !! hahah

  xx

 19. Bindra says:

  Hoi Pieter,

  ja zelfs ik lees je leuke verhaaltjes, een hele fijne sog(studie/slaap ontwijkend gedrag!). Mijn update: ik ben nog steeds niet afgestudeerd. Ik wilde je alvast een warme kerst toewensen en een spetterend nieuw jaar (nog spettender dan het vuurwerk van je filmpje)! x

 20. Nikki says:

  Hoewel de kansen in Sydney op een witte kerst vrijwel nihil zijn, zijn de Australiërs toch in de kerststemming. Sommige huizen zijn rijkelijk versierd met duizenden lichtjes, sneeuwpoppen en bewegende kerstmannen.
  Las ik net op nu.nl (tsja, je moet wat op stage ;)) dus ik neem aan dat je al 4923784 foto’s gemaakt hebt! 😉 Heeeele fijne kerst apie!
  Dikke kus!

 21. Matthijs says:

  Jo kampeend,
  tjah beetje late reactie van mij he! slecht ik weet het! maar hou nu wel goed je site bij 🙂 midden in de nacht opstaan om te kijken of er al weer iets nieuws is gepost 😉 je kent me toch!!
  Zit idd nog steeds bij ING maar weet niet hoelang ik hier nog blijf. Onze afdeling wordt per 1 feb. overgenomen door ATOS, dus tis nu wachten totdat ik eruit gekicked wordt ! :'( maar tijd voor een nieuwe uitdaging!
  Net kerst achter de rug… pfff ben weer 3 kilo aangekomen. helemaal rond gegeten totdat ik er bij neer viel. De rest vd week ook vrij genomen tot aan oud&nieuw. Ik ga dit jaar O&N in a’dam vieren. Met een leuke groep mensen op de dam staan en rest van de avond in een kroeg. Daar 60 euro neerleggen en onbeperkt hard tanken! Altijd goed!
  Jij een hele fijne jaarwisseling en ben benieuwd hoe je het daar meemaakt! Hadjooo badjoo

 22. Jaapio says:

  Hee,

  Gelukkig nieuwjaar en nog vele “ryding on the bus” awards toegewenst!!

  Groetjes,

  Jaapio

  Ps: je nummer werkte niet dus kon niet smsen…vandaar op deze manier