Dolfijn uitzicht & Fraser’s

uitzichtcoffsharbour2.JPG

Illegaal kamperen kan je een boete opleveren (denk ik), maar ook een prachtig uitzicht. Benieuwd naar het verhaal achter deze foto? 

Het duurde even voor deze nieuwe blog getikt kon worden, de reden is simpel: ~10 dagen lang geen computer gezien (of kunnen zien). In die tijd heb ik dan ook niets kunnen opladen met als gevolg een leeg scheerapparaat, camera en telefoon. Alleen mn geheugenkaart van de camera is niet leeg, die is namelijk helemaal vol.

Eerst even terug de tijd in! We zijn dus bezig om de oostkust van Australie te verkennen. Tot nu toe hebben we de volgende steden aangedaan, waarbij we bij de dikgedrukte ook daadwerkelijk 1 of meerdere nachten getukt hebben.

Sydney
-> The Entrance -> Norah Head -> Newcastle -> Nelson Bay -> Shoal Bay -> Fingal Bay -> Anna Bay -> Buladelah -> Seals Rock -> Yagon -> Forster -> Port Macquarie -> Coffs Harbour -> Byron Bay -> Surfers Paradise  -> Brisbane -> Harvey Bay -> Fraser Island

De dag dat we koers naar Coffs Harbour zetten, hadden we ons voorgenomen geen dollar uit te geven die dag. ‘s Avonds was dan ook de vraag ‘waar gaan we ons tentje uitwerpen’? Na wat zoeken en het informeel uithoren van toerist information officers, kwamen we op een strand “diggers beach”. Hier vlakbij waren wc’s die alleen ‘s nachts dichtgingen, stranddouches en public gas BBQ’s (die public BBQ’s vind je hier overigens overal, ideaal!). Wij zo laat mogelijk ons tentje opgezet op het strand waarbij we rekening moesten houden met eb en vloed. Heerlijk in slaap gevallen met het geluid van de zee op enkele meters. ‘s Ochtends tent opengedaan met uitzicht op de foto die u al gezien heeft (klik hier voor high resolution foto)

Op dat moment zeiden we, mooier dan dit wordt het niet. Gelukkig trokken we aan het kortste end en zagen we na enkele minuten een groep van 20 dolfijnen. Gillend van enthousiasme de zee ingerend, een stukje gezwommen en toen elkaar hardop afgevraagd wat eigenlijk de procedure was voor het benaderen van wilde dolfijnen. Zeer lief die beesten, maar we komen wel bij hun op bezoek, niet andersom. Ik bedacht me hoe ik zou reageren als een wildvreemde mijn slaapkamer in zou rennen en me zou dwingen om met me te spelen. De thuiswedstrijd dolfijn (20) VS mens (2) kon welleens in ons nadeel eindigen.  
Het enthousiasme werd daardoor vervangen door een lichte angst, daarom maar rustig stil blijven liggen en kijken waar de dolfijnen heen zwommen. De dolfijnen vonden het allemaal wel prima en besloten richting ons te zwemmen. Niet veel later werden we op 2 meter afstand gepaseerd door deze prachtige beesten. Wat een fantastische ervaring!!!! Een aantal vonden het leuk om met de staart hard op het water te slaan, waarbij ik het idee had dat de zee er weinig leed van ondervond.  
Ik heb 30 foto’s gemaakt maar die beesten zwemmen grotendeels onder water, combineer dat met golven en mijn loopbaan (twee weken) als amateurfotograaf en je krijgt dit als “beste” resultaat:
Dolfijnen
Achteraf heb ik nog even op internet gezocht en er is dus serieus een “How To Swim With Dolphins

Daarna het anker opgeheven en verder richting noorden gegaan. Onze volgende stop was “Byron Bay”. De oplettende lezer weet dat we daar al eerder geweest waren, dat klopt als een zwerende vinger. De eindstreep van het surfcamp was hier namelijk ook! Deze omgeving was dus voor ons al enigszins bekend. Helaas waren alle leuke campings al vol en moesten we noodgedwongen naar de meest saai familiecamping in het zuidelijk halfrond. ‘s Avonds met de auto, bestuurd door Bob, naar de kroeg en ‘s ochtends met een houten kop gewekt worden door het geluid van kinderfietsjes.

De surfplanken die we bij de auto kregen zagen er leuk uit, maar bleken onmogelijk te berijden (zouden we ze daarom bij de auto gekregen hebben??). Daarom hebben we voor het laatst in iets duurs geinvesteerd: Een nieuwe surfboard!
Mini-mal 7 feet 2

Kost je 500 dollar (300 euri) maar is tegelijkertijd onbetaalbaar als je kijkt hoeveel lol je ermee hebt. Hop! Nieuwe plank op het dak gebonden en nieuwe bestemming bepaalt. Toevallig was onze volgende bestemming een stad die “surfers paradise” heet en aan de “Gold Coast” ligt. Mooiere namen had ik niet kunnen bedenken dus baksteen op het gaspedaal en af en toe sturen. Aangekomen in Surfers Paradise een campsite opgezocht en lol gehad met andere backpackers. De volgende dag onze nieuwe plank tegen een fles champagne gegooid en naar de zee gerend. Helaas waren het die dag wat moeilijke golven maar de eerste indruk was erg goed! Blijven staan op het ding lukt en het was veel flexibel dan de boards waarmee we het geleerd hebben op surfcamp. Hiermee kan je dus een golf ook links en rechts pakken in plaats van alleen recht naar het strand (wat ze busdriving noemen). Nu maar oefenen!

Na Surfers Paradise wederom richting noorden gereden op weg naar “Harvey Bay”. Toen onderweg zagen we in de verte onweer en ongeveer 2 minuten later bevonden we ons in een “zomers onweerbuitje” c.q. “gigantische terror hagelbui”. We zaten midden in een golfspel van een verliezende Zeus. Moeilijk uit te leggen en daarom heb ik een filmpje gemaakt, luister goed naar de klappen van de hagelstenen.
[youtube]0JOB1WQE5RE[/youtube]

De hagelstenen varieerden van ijsklontjes zoals je ze in de cola doet, tot volgroeide golfballen. Op dat moment was ik aan het rijden en moest ik noodgedwongen de auto stil zetten. Naast mij (links) zit Peter en linksachter mij zit Boudewijn. Beide heren grepen iets om voor het raam te houden omdat we allemaal dachten dat de ruiten het niet lang meer zouden houden. Gelukkig bleef de auto intact, maar ons nieuwe surfboard wat op het dak zat helaas niet (boooehooeooooeoe!!!!).
Na inspectie bleken er ongeveer 20 deuken in te zitten en 1 serieuze beschadiging:
Hagelschade

Zolang er zo’n deuk in zit kan je er ook niet mee surfen aangezien er dan water in komt en de boel erger maakt. Overigens hebben we achteraf nog wel wat mooie plaatjes kunnen schieten van de lucht:
Lucht
Mochten er liefhebbers zijn kan ik de volgende post wat nieuwe zelfgeschoten windows achtergronden online zetten.
Zeer jammer van het board maar gelukkig is er nog meer te doen dan surfen. En zo komen wij bij het hoofdstuk “Fraser Island”.

Fraser Island
We hadden allemaal wel gehoord van Fraser Island maar wisten echt niet wat het was. Reden genoeg om erheen te gaan! Na wat bordjes gevolgt te hebben kwamen we op een vertrekpunt van een ferry om vervolgens achter te komen dat we vet te laat waren en het kantoortje wat de ferrytickets verkocht allang dicht was. Gelukkig bleek er ook een nummer te zijn voor informatie en de stem aan de andere kant wist me te vertellen dat er later die middag nog een laatste ferry zou gaan. Er werd ons wel gevraagd of we een 4×4 vehicle hadden, anders mochten we niet mee. Dat komt goed uit, die hebben we! Toen we later opnieuw bij het vertrekpunt van de ferry aankwamen werden we hard uitgelachen door lokale mensen toen ze onze surfboards op de auto zagen… “ar ya gonne surfo on fraser’s” vroegen ze. Bleek dat het er stikt van de haaien (en kwallen) en je er absoluut niet de zee in mocht. Ook moesten we de banden van onze auto een beetje leeg laten lopen om meer grip te hebben op het eiland (zie foto’s verderop).

Fraser island (ongeveer 1,5 keer de provincie utrecht) is een soort Jerassic Park maar dan hebben ze de monsters vervangen voor dingoes en andere vage beesten die je in een stad niet tegenkomt. Je kunt op ongeveer 50% van het eiland over het strand rijden en naar de (tientallen) meren toe zijn paden. Over het strand heen gassen met 80km/u is al erg leuk en de meren zijn onwaarschijnlijk mooi. Bij bepaalde meren konden we met moeite onze ogen openkrijgen omdat het zand (gecombineerd met een felle zon) zo wit was. Ook was er een kreek (eli creek) waarbij het water zo helder was dat het lastig bepalen waar hij nou exact begon.
Ik heb honderden foto’s, hierbij een greep uit de collectie.
(p.s. als je op een foto klikt zie je onderaan uitleg over de foto)

Het pondje Banden Scheuren
Kamperen Meer Meer 2
Dingo Moheno Moheno 2
Dingo vlakbij Meer op Fraser's Zonsopgang 
Uitzicht Eli Creek 

Wat een fantastisch eiland is dit… mooie natuur gecombineerd met 4×4 scheuren door de rimboe en over stranden. Zonder twijfel vond ik dit tot nu toe het mooiste en leukste in Australie. Mocht je ook wat filmpjes willen zien van het scheuren door de rimboe en over het strand kan je hier klikken:
Filmpje “Scheuren over het strand
Filmpje “Scheuren door de rimboe

Overigens moet je meestal stapvoets rijden omdat het terrein simpelweg te ruig is, maar het is niet echt spectaculair om daar filmpjes van te maken. Soms lijkt het ook wel alsof het nacht is omdat het bos zo dicht gegroeid is.

Uiteindelijk zijn we drie dagen op Fraser’s gebleven en toen de pond terug gepakt. Daarna zijn we weer richting het zuiden gegaan aangezien we voor kerstmis en New Years Eve terug in Sydney willen zijn. Voor de terugweg hadden we 3 dagen gerserveerd en daarom wederom Byron Bay bezocht. Hier hebben we een plekje op de Factory Lodge Campsite gefixed wat misschien wel de leukste, hippie, campsite is van de oostkust.
Na ons tentje opgezet te hebben (tussen 100 andere tentjes) zijn we naar Nimbin gereden en naar de Hanging Rocks. Het bestaan van de Hanging Rocks hadden we in het begin van onze reis van een mede-backpacker gehoord.
De Hanging Rocks is een onbekend verstopt zwemplaatsje midden in de natuur. Het opvallende is dat het zeer diep is, niemand weet hoe diep exact. Boven het water hangt een boom waar een touw aan gemaakt is zodat je vanaf de kant (eerst via stenen en wortels van bomen omhoog klimmen) het water in kan slingeren. Klein detail: je maakt dan een vrije val van ongeveer 14 meter.
Hier wat foto’s om een idee te krijgen en daarna een filmpje van de uitvoering.
Hanging Rock Jump!

[youtube]q3yoCgwdhg4[/youtube]

Na 5 keer springen had ik last van mn kont en onderkant van mn voeten, tijd om te stoppen. Het was echter ook mogelijk van de boom zelf af te springen en dan heb je een goeie 17m vrije val, dat leek mij (en de andere bezoekers) echter iets teveel van het goede. Daarna heb ik nog een tijdje staan ouwehoeren met wat aussie’s die er ook waren. Die vroeg ik hoe diep het water ongeveer was, ze antwoorde dat niemand het wist maar er vorige jaar wel professionele politieduikers te pas moesten komen om het lijk van de bodem te halen. Eeeuhm.. sorry… mis ik iets? Bleek dat er een engelse toerist verkeerd op het water was gekomen, een klaplong had gekregen en daarna verdronken was. Ik heb de mensen vriendelijk bedankt dat ze dit niet vooraf verteld hadden en vervolgens hebben we onze spreekwoordelijke biezen gepakt.

Ik wens u allen een fijn en vrolijk kerstfeest en mijn volgende blog zal in het nieuwe jaar zijn. Ciao!
Merry Christmas!

Een paar wisjedatjes:
– Wist je dat het links rijden prima gaat? Het meest irritante is dat je richtingaanwijzer aan de rechterkant van het stuur zit en je daarom vaak een stuk lucht beet pakt aan de andere kant.
– Wij soms de keuze maken: Nu bij daglicht tent opzetten en goed koken of nu een biertje drinken, wat kaarten, in het donker de tent opzetten en vervolgens chips met een vitaminepil als avondeten naar binnen te schuiven (en dan voor het laatste kiezen).
– De Burger King hier anders heet, namelijk: Hungry Jack
– Er in dit land meer McDonalds zijn dan grasprieten in Nederland.
– Mijn slaapmatje al 4 dagen lek is en ik daardoor op de grond heb geslapen, een duidelijke afrader.  
– Wij ondanks de vorige wisjedatjes zeer gezond eten (zelfs elke dag fruit!)

Reacties op reacties:
Yntze: Hey Yntzol, leuk dat je er ook bent 🙂 Jij als ervaren reiziger hebt goeie ideeen. Vooral het just “reach out and scratch his eye..” gedeelte klinkt aannemelijk en leuk 🙂 Hou je overigens wel die nieuweling achter je in de gaten?
Sanne: Merk dat veel mensen mijn blog in de rustige uurtjes van de baas lezen, goeie zaak 🙂 Heb overigens een dame ontmoet die echt exact op jou lijkt afgezien van een duits accent en lichte krullen. Foto hou je tegoed. Mis jullie ook, zeker de momenten in de haenus.
Tinus: Zoals ik al sms’te, kan echt wel een feestje gebruiken. Hier ben je zo bezig met andere dingen dat feesten beperkt wordt door simpele kroegen en niet echt een goed georganiseerd iets. Las dat Awakenings NYE niet doorgaat, das balen. Wat zijn jouw plannen nu geworden?
Jimmer: Hier is ING ook goed vertegenwoordigd. ABN ook maar dan niet als bank zoals wij het kennen (zo kan je er als particulier geen bankrekening openen). Mooi dat ING aan het afronden is, lees zo af en toe mn LinkiT mail en zag ook dat het eeuwig mdac probleem opgelost is.. supermooi!!! Mag je al stoeien met Vista? Ik baal dat ik die ontwikkeling niet vanaf het begin mag meemaken. En uiteraard nog gefeliciteerd met je MCSE, ik verwacht een groen geworden stuk taart in de koelkast als ik terug ben 😉
Timmertje: Het was een kwestie van tijd voor je die kar gesloopt had, nog lang uitgehouden dacht ik zo 🙂 Erg tof dat jullie langskomen, superveel zin in! Tegen die tijd heb ik zowel de oost als zuidkust van australie gezien en kan ik tourbegeleider spelen en de mooiste plekjes laten zien. Misschien dat Fraser Island een optie is, echt tof daar.
Helen: Echt veel zorgen heb ik hier niet inderdaad. Soms vragen we elkaar voor de grap “Welke dag denk jij dat het is?” en dan weten we het serieus niet. Ben je al onderweg? Rij zo wel met mijn auto naar het airport en zet mn tentje voor de uitgang op, dan moet je maar ff aankloppen als je er bent 😉
Jero: Tuurlijk mis ik jullie wel. Zoals bij die Hanging Rocks moest ik gelijk aan timmer denken en hoe ie zonder na te denken gelijk van de boom zou afspringen waar het touw aan vast zit 🙂 Supertof dat jullie langskomen, ik ga alvast wel even kijken voor een goed surfboard 😉
Mike: Die auto doet het echt goed. Hij heeft niet zoveel power en ik mis de LinkiT tankpas helemaal maar gelukkig is brandstof hier niet zo duur. Doe Dennis de groeten van me 🙂 Hoe is het verder met je kids?
Marcelle: Ik zat laatst met een duiker te praten en die vertelde ik dat die aussie’s haaien hadden gevangen. Die werd helemaal gek en boos omdat je die beesten niet dood hoort te maken (zit wel wat in). Dat gesprek duurde daardoor niet zo lang en uiteindelijk ging ie zelfs boos naar huis 🙂 Gelukkig waren er genoeg andere mensen om mee te praten. Ga naar Fraser Island, daar schijnen nog een paar haai’tjes voor je te zijn 😉
Monk: Ik vind het prima. Hier rijden veel wagentjes van http://www.wickedcampers.com/ wat ook in NZ te krijgen is. Regel maar wat en tegen die tijd weet ik wel waar we moeten zijn om mooie dingen te zien.
Farid: Jij kan Yntze natuurlijk wel goed gebruiken om je tekst te laten controleren op nederlandse taal, of wou je zeggen dat je dat nog niet gedaan hebt 🙂 Loop je op schema met je planning 😉
Bart: Ik mis de momenten in de Paas zeker! Hier drink ik de meest goedkope wijn die er is uit financieel oogpunt. Als ik terug ben trakteer ik op een biertje in de paas. Overigens moet ik de Johny Jordaan nog wat vaker draaien maar dat komt zeker goed, de held! 🙂
Meike: Ze hebben hier alleen maar verkleinwoordjes en troetelzinnetjes. Das nu eenmaal het Australische accent. Opzich wel leuk maar echt leren kan je het volgens mij niet. Hoorde van Kalle dat het een mooi feestje was. Ben je nou uit de tekno scene gestapt en doe je een poging richting techno/minimal?? goeie ontwikkeling, komt het toch nog goed met je 🙂
Flammers: Bedankt voor je update 🙂 De ontwikkeling rond Harry Potter en zijn kornuiten ontgaat mij inderdaad volledig. Bosbranden zijn hier serieus een probleem, helemaal rond Melbourne waar ik begin Januari naartoe ga 🙂 Schijnt dat je er wel een lekkere warme wind van krijgt dus het heeft zo zn voordelen. Hoe is het verder op je werk? Hou je die Jero nog een beetje van het werk af?
Buurman: Hey Buurman! Tof je/jullie hier ook te zien. Ik heb mijn 55Gb aan muziek al grijs gedraait (dit is geen grap) en deze mixes komen als geroepen. Tof tof tof! ga ze zo direct op de Pod gooien.
Stef: Niet twijfelen, gewoon doen. Er zijn 10329831 redenen te denken waarom je het niet zou doen, die ene om wel te gaan is genoeg 😉 Congrats met je 1e periode en eet smakelijk 🙂
Bindra: Leuk jou hier ook te zien! Schiet nou eens op met het afstuderen van die jip en janneke studie van je 🙂 Heb je Borat al gezien? Ben nu dus uit de rimboe en kan hem vanavond kijken, heb er goeie verhalen over gehoord.
Nikki: Ik heb het net ook gelezen. Het is echt stom dat ze hier ook de kerstman afbeelden in een dik pak met baard en muts. Ze zouden hem slippers en een zwembroek moeten geven. Heb wel een billabong reclame gezien waarin de kerstman aan het surfen is, die snappen het tenminste! Hoe is je stage?? Volgens mij doe je er echt geen ene ruk ofwel 🙂

18 Responses to “Dolfijn uitzicht & Fraser’s”

 1. Jimmel says:

  Pieter, allereerst fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling toegewenst!
  De MCSE taart is inmiddels al uit zich zelf weggelopen. Mischien moet je maar blij zijn dan dat je er niks van gehad hebt…
  Zo krom als de kerstman in Aussie is, zo krom is het hier ook. Heb mijn dochter van 5 gevraagd of ze kan uitleggen waarom ze eerst zingt “midden in de winternacht” en vervolgens “de herdertjes lagen bij nachte, zij lagen bij nacht in het veld”. (das koud man!) Dat frustreert zo’n peuter behoorlijk! Kijk dat de herdertjes “Down Under” op de strand kunnen slapen in de winter… Maar gelukkig gaat het allemaal prima daar bij jou. Geniet er van en wat die surfplank betreft: blikje autoplamuur?

  Groetsels, Jim

 2. Farid says:

  what iz er nauw mies met main nederlandisch? 🙁

 3. Bart says:

  Hee pieter, jij natuurlijk ook een merry christmas and a happy new year! Heb je nou uiteindelijk ook echt aan die vinnen gehangen van die dolfijnen, het is sowieso natuurljk veel te vet om wakker te worden met die beesten!! Nieuw jaar in Sydney wordt echt heel vet, als je de fireworks display ziet van voorgaande jaren! en naar dat australische idols gebeuren! wow, en ik geloof dat de feesten/australische vrouwen ook niet bepaald ongezellig zijn ;D. Ik heb weer heerlijk genoten van je verhaal! Meestal besluit ik berichtjes met rustig aan… maar rustiger aan dan dit kan vrij moeilijk denk ik!! :buiging:

  party on!
  BB…de amsterdammer…

 4. TINUUUUUS says:

  GOZERT!

  Ziet er echt tof uit daar zeg…. gelukkig moet ik afstuderen zodat ik niet langs kan komen??!! :@
  ik denk dat het toch maar een lomp (b) feest wordt in mijn oude huis met o en n. Daarna ff knallen in de poema met een fijne mnml party:)

  alvast de beste wensen, maar dat moet goedkomen met het vuurwerk bij sidney

 5. Hark says:

  Mooie verhalen weer! Je hebt echt talent voor schrijven, termen als ‘volgroeide golfballen’ of zinnen als ‘je daarom vaak een stuk lucht beet pakt aan de andere kant’ zijn om heerlijk van te smullen.
  Veel plezier in Sidney en ik laat wel ff wat horen tijdens oud en nieuw.

 6. Holster says:

  Gozer!
  Topverslag weer man, filmpjes en foto’s altijd erin, leuk te lezen/zien…
  Keep it up en succes daar in 2007! 😉

 7. Patricia says:

  Hey gozer!!

  Leuk om je ff op msn te hebben gesproken 😉 Gave website man!!
  Ben jaloers op je. Fraser Island is tha bom!! Kijk er echt naar uit. Jij gaat oud&nieuw vieren @ Sydney? Enjoy!! Ik ga morgen naar NZ. Mijn broertje verwelkomen, yahoo!! Net 2 weken gewerkt in een bookstore. Keihard gewerkt, dus ben wel toe aan 5 weken vakantie, haha 😀
  Wellicht tot sinas!! We moeten nog wat actiefoto’s toevoegen aan de collectie.. Take care,

  xXx Patries

 8. meiksel says:

  au contraire mon frere! heel leuk en aardig die minimal, heel lekker gezweefdanst met kalle was super gezellig, maar tekno is toch wel veel vetter! haha.. als je terug bent moet je maar weer eens mee. of misschien heb je dat ook wel in australie, lijkt me bijna wel nog niets over gehoord?

  ‘Ze hebben hier alleen maar verkleinwoordjes en troetelzinnetjes. Das nu eenmaal het Australische accent. Opzich wel leuk maar echt leren kan je het volgens mij niet.’ waar sloeg dat ook al weer op? volg je hier even niet.. of misschien moet ik weer even een blogje terug lezen.

  uiteraard heel jqloers nog steeds op je mooie heldere water, vet goed is dat.. ontwettend matig van je board, kan je die niet laten fixen? ernstig agressieve hagelsteentjes.

  have fun nog
  kus

 9. mike says:

  hey tarzan, kolere wat een hoogte joh! Wat een indrukken doe je daar op zeg, super!
  met de kids alles goed, zal dennis zeker de groeten doen,
  veel plezier daar nog de komende weken/maanden

 10. emile says:

  Ayow brillie!!
  Weer een schitterend verhaal, ik zit jou foto’s en filmpjes te bekijken alsof ik naar rex hunt zit te kijken, schitterend!! Ben eigenlijk wel een beetje jal… laat maar! die door de orkaan neergezette boot is vet! ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal.
  Is het trouwens bij jullie eerder of later 2007? fijne kerstman en succes met O&N ik heb de lawinepijlen al klaar liggen, jammer dat je t hier moet missen, volgend jaar beter.
  Spreek je later!! have fun & cheers 😉 xx

 11. Dennis says:

  Hey brillieeeee!!!!

  Ja Ja Pijltje in de bocht.
  Je bent goed bezig man lees mijn ogen uit me kop toppie.
  Fijne dagen en beste wensen.

  LTRRRRR

 12. Matthijs says:

  o kampeend,
  tjah beetje late reactie van mij he! slecht ik weet het! maar hou nu wel goed je site bij 🙂 midden in de nacht opstaan om te kijken of er al weer iets nieuws is gepost 😉 je kent me toch!!
  Zit idd nog steeds bij ING maar weet niet hoelang ik hier nog blijf. Onze afdeling wordt per 1 feb. overgenomen door ATOS, dus tis nu wachten totdat ik eruit gekicked wordt ! :’( maar tijd voor een nieuwe uitdaging!
  Net kerst achter de rug… pfff ben weer 3 kilo aangekomen. helemaal rond gegeten totdat ik er bij neer viel. De rest vd week ook vrij genomen tot aan oud&nieuw. Ik ga dit jaar O&N in a’dam vieren. Met een leuke groep mensen op de dam staan en rest van de avond in een kroeg. Daar 60 euro neerleggen en onbeperkt hard tanken! Altijd goed!
  Jij een hele fijne jaarwisseling en ben benieuwd hoe je het daar meemaakt! Hadjooo badjoo

 13. Sanne says:

  Hi Pieter!!

  Fantastisch weer je verhaal!! Wat geweldig dat je iemand bent tegen gekomen die op mij lijkt. Zou het dan toch kloppen wat ze zeggen, dat er altijd ergens op de wereld een evenbeeld van jezelf te vinden is. Ben erg benieuwd naar mijn look-a-like?! Hele fijne jaarwisseling alvast en we zullen er een op je drinken!!

  Dikke kus

 14. Flammers says:

  Hey Bril,

  echt weer super tof om je verhalen te lezen.
  Als je weer terug bent in NL kan je zo verhalen gaan schrijven man,
  top hoe je avonturen weet te omschrijven maar vast en zeker nog leuker om ze mee te maken. Ben haast in staat om m’n appartement te koop te zetten en zo met Timmer Jero en Oluve mee te gaan…
  Een goed 2007 en en dat zuipen wat we met oud en nieuw zouden doen doen we wel ff als je weer terug ben, maximaal inhalen 😉

  Have fun

 15. Hark says:

  Hey die Pieter, thanks voor je sms. Ik ben erg benieuwd naar de beelden die je waarschijnlijk hebt van o&n in Sydney.
  Op de Fijnjekade was het iig weer ouderwets losgaan geblazen met iets van 15 mensen. Op een gegeven moment stonden we zo enthousiast in de vensterbank en op het aanrecht te dansen dat dit de aandacht van mensen uit de andere flat trok (rechts onder de crimineel) na een bord met 222 erop omhoog te hebben gehouden zijn er nog 7 overburen bij ons langsgeweest, echt prachtig.
  Beelden van het vuurwerk hier:
  http://www.youtube.com/watch?v=4VDcV7xV2KE
  Overklas het maar met je Sydney beelden 😀

 16. Stephanie says:

  Hey!!..

  Allereerst: een heel gelukkig nieuwjaar.. heb je het een beetje goed geviert??.. En hoe was de kerst daar??
  Ik heb het heel gezellig gehad, nu behoorlijk brak alleen!
  Maar geweldig lang verhaal heb je weer getypt, echt heel goed van je. En die foto’s.. echt gaaf.

  Je hebt gelijk trouwens met die 10329831 redenen. Ik heb volgende week een gesprekje met de stagecoordinator.. eens kijken wat de mogelijkheden zijn!

  Pas goed op jezelf!! en hav fun maar weer..

  xxx Stephanie

 17. Bindra says:

  He Pieter,

  Jip en Janneke hebben echt niks met films te maken, maar goed. Ja ik heb Borat gezien, echt een mannenfilm, ik vond hem niet leuk, wat betekent dat jij hem vast heel geweldig vond. Dat je uberhaupt tijd hebt om films daar te kijken met je drukke programma. Maar ik ga even slapen, nog steeds last van oud en nieuw-vermoeidheid.
  x

 18. Bindra says:

  Trouwens zag net toevallig je oud en nieuw filmpje, echt geweldig!!!!