Merry Two Thousand + Seven

Happy X-mas

Vlak voor kerst kreeg ik via Hiv’sHyves een berichtje van Auke, een gast waarmee ik op de middelbare school heb gezeten. Wat bleek, hij zit voor stage in Sydney en deelt samen met 5 anderen een mooi huis in de wijk Chatswood. In dit huis werd een leuk feest georganiseerd op kerstavond en ik was hierbij uitgenodigt, altijd leuk! Dus hop met de toet-toet naar Chatswood (wat een drama was om te vinden, kunt u zich dat voorstellen in een stad die zo groot is als 1/3 van Nederland). Auke bleek, afzonderlijk van wat stuntentikoze toevoegingen, geen steek veranderd te zijn na 7 jaar. Uiteindelijk een leuke kerstavond gehad met heerlijk eten en veel verschillende bezoekers waarbij, naast zin hebben in een feestje, de enige overeenkomst het vermogen om engels te praten was.
Overigens ben ik een Stanley (die smerige bocht van 6 euro voor 4 liter) Hyve begonnen. Wees welkom om een van de eerste leden van deze toekomstige tophyve te zijn.

1e kerstdag was anders dan ik hem gewend was. Geen hoop op sneeuw maar op golven!
Uiteindelijk met een groepje van 6 nederlanders naar Bondi Beach geweest. Beetje op het strand gezeten en lang lol gehad met de golven. Na een tijdje kwamen we in contact met een nederlandse gast, waarvan ik twijfelde of hij wel helemaal 100 punten was. Hij nodigde ons uit om bij hem thuis te komen en wist ons te vertellen dat er een BBQ en een zwembad in de tuin was. Uiteraard meegegaan om vervolgens in een gigantisch aftans trainspotting huis terecht te komen. De BBQ bleek een ijzeren rek tussen wat bakstenen te zijn en het zwembad was een opblaasbaar badje waar je, door de modder, de bodem niet kon zien. Het werd wonder boven wonder nog druk ook en na een wijntje en muziekje heb ik, als Bob, niet te laat koers richting Sydney Centre gezet.

2e Kerstdag was een “reunie” van een etentje dat we in oktober (een maand voor we als groep naar Australie vlogen) hadden in Utrecht. De term reunie vind ik wat ongelukkig gekozen aangezien veel mensen elkaar voor de tweede keer in hun leven zagen. Dit betekende verzamelen in het centrum in Sydney om vervolgens… zeer toevallig… met de hele kliek naar Bondi te gaan.
De golven waren dit keer echt reusachtig en dat is een garantie voor minimaal 2 uur lol.
Wat foto’s (klik en scroll voor toelichting)

De oude grap Tellen in het portugees Beter dan sneeuw 
Schaduw Stanley doet zijn werk De bereden politie

Aan het eind van de dag met de bus naar Williams (stamkroeg) en vervolgens een hap pasta (een prima 6 dollar c.q. 3,6 euro per bord) bij een schranstent die Linda heet naar binnen geschoven.
Daarna zijn we met de groep uitgegaan in een tent die Scurvy Murphy heet. Na twee uur kwam ik erachter dat deze tent uit twee verdiepingen bestond waarbij de onderste een discotekka was.. de eerste redelijke muziek sinds aankomst! Overigens zijn mijn slippers de afgelopen weken dusdanig versleten dat deze, aan het eind van de avond, geen weerstand meer konden bieden aan de plakkerige vloer. Bij elke stap vlogen ze uit elkaar, wat lopen onmogelijk maakte en als zeer irritant ervaren werd. Uiteindelijk als 1 van de laatste de kroeg mogen verlaten. Al met al een geslaagde 2e kerstdag! De volgende dag was woensdag gehaktbrakdag.

Vrijdag cultuurdag, rondleiding door het Operahouse. Leuk het ding een keer van binnen te zien, vooral de hoofdzaal is indrukwekkend. Alles is gebouwd om de accoustiek te optimaliseren (zelfs de stoelen). Hier wat foto’s van het ding (als je op de foto klikt krijg je onderaan wederom wat toelichting):

Hoofdzaal Operahouse  Hoofdzaal operhouse 2

Zaterdag 30 december, een zwart doordrenkte bladzijde in het dagboek der mobiliteit.. Een ware nachtmerrie van grotesk formaat. Vlak na het starten van de auto en deze van de oprit af te rijden, (weet iemand waarom een oprit niet gewoon afrit heet op het moment dat je hemt verlaat?) kwam een grote ronde zwarte olievlek (een oliebol) op de stenen in beeld. Na geschrokken polshoogte te hebben genomen met de peilstok, was het doemscenario bevestigt: … de auto is ziek ….
Geen idee hoe het komt maar bij het starten van de auto spuit de olie aan de onderkant van de auto er enthousiast uit. Uiteraard waren alle car mechanics al aan het indrinken voor 31 december en eventuele reparaties moesten daarom uitblijven tot 2 januari… AAARGH! Dankzij vriend google weet ik nu alles van olielekken maar heb niet de middelen om een goeie analyse uit te kunnen voeren. Hopelijk is het iets simpels en met een beetje pech hebben we een verlaat vreugdevuurtje binnenkort (worst case scenario). Gelukkig vaart de ferry ook nog altijd en kon ik mijn nieuwe en enige zorg 😉 even vergeten dankzij de volgende dag:

31 december 2006, Sydney New Years Eve!
Zoals Nederlanders weten hoe je drugs moet dogen, op klompen moet lopen, kaas moet maken, zo weten Australiers hoe je een nieuw jaar moet inluiden. Volgens mij is dit niet onbekend en daarom bezoeken elk jaar ongeveer 1,2 miljoen mensen Sydney om dit mee te maken (grappig om op nu.nl te lezen dat er in Amsterdam dit jaar 20.000 tot 23.000 mensen waren).
Alles draait om de Harbour Bridge en 55km rond deze brug is alles afgeladen met mensen.
Overigens bestaat de Harbour Bridge in 2007 precies 75 jaar waardoor de brug nog meer aandacht zou krijgen.
Om dit keer niet achter het spreekwoordelijk net te vissen, zijn we ‘s ochtends om 10:00 met een grote groep nederlanders (ongeveer 20) een spot gaan claimen. Uiteindelijk is er gekozen voor een goed grasveld/park waar 6000 mensen op konden. Rechts was op 50 meter het operahouse, voor ons was op enkele honderden meters de harbour bridge.

Harbour Bridge met daglicht Zoek de verschillen, deel 1
Zoek de verschillen, deel 2 o&n spot

Achteraf was 10 uur ‘s ochtends veel te vroeg maar omdat we met een leuke groep waren werd het wachten niet als wachten ervaren maar als een gezellig dagje strand zonder strand. Die dag zijn we dan ook gezellig met zn allen verbrand. De hekken gingen dicht toen er 6000 mensen in het park waren (volgens mij konden er nog makkelijk 5000 bij, maar dat zal een stukje nederlandse mentaliteit zijn). Om 21:00 is het zogenaamd “kindervuurwerk” zodat de aussie kiddo’s daarna in hun mandje gesmeten kunnen worden terwijl paps en mams wachten tot het grote mensen oud&nieuw.  
Het “kindervuurwerk” om 21:00 was niet zoals de sterretjes zoals ik kindervuurwerk in NL gewend was 🙂 Vlak voor 00:00 was de spanning het mooist, iedereen was al lang aan het wachten tot dit moment. Uiteindelijk werden op 8 plekken in Sydney, tegelijkertijd, hetzelfde vuurwerk afgestoken maar het vuurwerk op de Harbour Bridge was uniek en kippenvel mooi.
Hier een zelfgemaakt filmpje van de countdown:
[youtube]jJzP_fmXamQ[/youtube]

Hier nog een later moment, Enschede is er niets bij 🙂
[youtube]9JS8L_whwsk[/youtube]

Mooi begin van het nieuwe jaar, hierbij iedereen een gelukkig en gezond 2007!

3 januari:
Duidelijke spraakverwarring met de Manly car mechanic, waarvan ik dacht dat hij mijn auto kwam ophalen om 7:30 am (wegslepen) maar hij er van overtuigd was dat ik daar zelf voor zou zorgen. Uiteindelijk een commercieel wegsleepbedrijf ingeschakeld. 88 dollar mogen afreken bij sjaak trekhaak, ik zeg: een lekker begin van de dag. Supertriest gezicht om de 4×4 langzaam uit beeld te zien verdwijnen op de rug van een sleepwagen. Vandaag een zwart T-shirt aan, het is 4×4 rouwdag. Later op de dag werd ik gebeld dat de analyse alleen al 200 dollar gaat kosten omdat ze zoveel uit elkaar moeten slopen. Ze kunnen me alles wijsmaken dus heb ze veel succes gewenst en ben op mn knietjes gaan bidden op een goede en vooral goedkope afloop.

Zo gauw als de sloep weer gereanimeerd is zetten we (twee auto’s met in totaal 8 mensen) koers richting het Melbourn (dit is richting het zuiden). Sydney is leuk maar blijft een stad, kan niet wachten tot we weer onderweg zijn! Een blog tikken in internet cafe’tjes is zo ongeveer het meest frustrerende wat er is en het kan daarom duren voor er weer een update is. Have fun iedereen!!!

Paar wisjedatjes:
– Australie heel veel “Drive Through Bottle Shops” heeft? Je rijdt er met je auto doorheen, roept wat je wilt hebben en een mannetje zet (bijvoorbeeld) een krat bier in je achterbak. Je hoeft je auto dus niet uit. Echt een toffe uitvinding en misschien kan iemand uitzoeken of dit in Nederland wettelijk toegestaan is 🙂 ?
– Het in Australie heel normaal is dat je je eigen fles wijn meeneemt als je uit eten gaat? Het verschijnsel heet BYO (Bring Your Own). Het restaurant rekent wel iets voor deze mogelijkheid, meestal twee dollar per eigen fles. Vraag me wel af wat ze zouden doen als je een pak Stanley wines meeneemt 🙂
– Vrijwel alle biertjes hier draaidoppen hebben? Net zoals het naar rechts kijken bij het oversteken van de weg, heeft het wat tijd nodig om hier aan te wennen.

Reacties op reacties:
Jimmel: Thanks, is zeker gelukt! Hopelijk ook bij jou! Mooi om die hersentjes van je kiddo’s af en toe even aan het denken te zetten, vast goed voor de ontwikkeling en zoniet in ieder geval erg leuk om vanaf de zijlijn te zien 🙂 Het board is inmiddels gefixed, waarschijnlijk met zoiets als autoplamuur, geen idee.. heeft in ieder geval 20 dollar gekost (12 euro) wat een schappelijke prijs is.
Farid: Eeeuh niets hoor, jij bent een vandaal voor de vandale 😉
Bart: Jo amsterdammertje! Nog bedankt voor je sms en hoop dat jij ook lol hebt gehad! Ben je in huize fijnjekade verbleven tijdens o&n? Heb niet aan de vinnen gehangen omdat ik niet wist hoe die beesten zouden reageren en dit al een gigantische toffe ervaring was. haha, rustiger aan wordt lastig inderdaad, helemaal nu wederom de benenwagen het snelste vervoersmiddel is 😉 Have fun daaro en een goed nieuwjaar toegewenst!
Tunel Tinus: Ik zeg afstuderen en daarna langskomen?? Wanneer is dat eigenlijk? Heb je een harde deadline of is het afstuderen wanneer je zelf denkt dat het klaar is (de Becker ‘ik-moest-alleen-mn-scriptie-nog-inleveren-maar-heb-me-inmiddels-uitgeschreven’ methode). Heb trouwens staan praten met een ventje die helemaal in to the techno en minimal is. Schijnt hier dus wel een goeie scene te zijn. Een tent die de Chinese Laundry heet. Met o&n waren er veel goede minimal feesten maar dat hoorde ik te laat, plus dat ik de enige aanhanger ben van deze muziekstijl binnen de backpacker kliek.
Hark: Bedankt, probeer er altijd iets moois van te maken maar heb wel gemerkt dat het belangrijk is om in de stemming te zijn. Wat vind je van het vuurwerk? Denk dat het vuurwerk de pauperbuurt rijswijk overtreft maar het feest op de fijnjekade weer heel sydney overtreft 🙂 Wat een fantastisch mooi verhaal van het bezoek van de buren!!!!! Je hebt dus de bingo overtroffen, kutkutkut dat ik daar niet bij heb mogen zijn! Volgend jaar ben ik van de partij 😀 Was de crimineel niet per ongeluk ook op bezoek?? zoja: zsm sloten vervangen!
Holster: Hooollllsterrrr!!! Jij ook een prima 2007 toegewenst! Waar heb jij het gevierd, je woont toch in Liendert? Kan me voortstellen dat daar ook de nodige doekoes worden uitgegeven aan semi-illegaal vuurwerk. Kan me trouwens nog een keer herinneren dat we vlak voor o&n langs Hien gingen en dat het hele huis een opslagplaats voor illegaal vuurwerk was geworden, zelfs achter de verwarming werd vuurwerk opgeslagen. Leuke herinnering 😉
Patricia: Ha! Leuk dat je er ook bent! Laat me achteraf even weten welke plekken in NZ wel en niet de moeite waard zijn om te bezoeken, scheelt mij weer wat ellende 🙂 Mail ff als je weer in AU bent dan drinken we die sinas misschien nog een keer.
Meiksel: Wil zeker weer een keer mee, altijd leuk en vooral apart die feestjes. Nog niets gehoord over een tekno scene in AU maar kan me voorstellen dat ze er wel zijn, kleine miljoen goeie plekken voor die herrie. Rij een uurtje het binnenland in en je zit in outback waar niemand je zal lastigvallen op een verdwaalde teek na. Board is ondertussen gefixed al heeft ie wel een litteken, maar we kunnen weer surfen en kan haast niet wachten tot ik de zee weer inloop! Zit je nog steeds in het schuitema gebouw of moest je daar niet rond deze tijd uit??? Kus terug!
Mike: Klopt wat je zegt, echt veel indrukken. Je wordt super milieubewust als je hier een tijdje bent, de natuur is hier te tof en je zou bijna lid worden van greenpeace (oke, nu draaf ik door)
Emile: Die boot is tof he? Heb er ook een tijd naar zitten kijken, die boot heeft er ooit trouwens zo uitgezien, klein verschil he? Zal waarschijnlijk ook een groot deel van die boot onder het zand liggen. Bij mij was het 10 uur eerder o&n, best apart dat ik om 10:00 met een houten kop mn bed uitkwam terwijl jullie toen pas begonnen met feesten. 1 ding kan ik je wel vertellen: een kater hier is exact hetzelfde als in nederland 😉
Dennis: Jo Pijlstaartvis! Ik zie dat jij zelf ook goed bezig bent met het openen van je sjoppie! Het geluid in mn jeep is trouwens erg bagger doordat er een hele goedkope radio inzit (zit niet eens een treble/bass knoppie op) gecombineerd met hele aftanse speakers. Heb je niet nog iets liggen, desnoods tweedehands ingeruilde troep ofzo? Zou wel mooie zijn dan maak ik wat dollars naar je over en stuur jij je eerste intercontinentale pakketje 🙂
Matthijs: Ik vind het zeker niet te laat, tijd heb ik hier niet 🙂 Zal je dit keer matsen en deze post in mijn avond doen, dat is jullie ochtend en hoef je er niet speciaal je nest voor uit in de nacht 😉 Wordt inderdaad wel eens tijd voor een nieuwe klus, ING staat leuk op de CV maar je lijkt wel een ambtenaar aan het worden 😉 Hoe was a’dam? Las dat het om 23:00 begon te regenen wat ik echt (oprecht) shit vind voor je 🙂 Die 60 pleuries heb je er zo uit, nam je uit Harde-wijk nog meer mensen mee zoals Gerard 🙂 ?
Sanne: Ik ga hard zoeken naar de foto, hoe was o&n in de Haenus? Heeft het vorig jaar overtroffen? Heb er zeker ook een paar op jullie gedronken! Hoever is het al met jullie hut? Verwacht natuurlijk wel een housewarming als ik terugkom 😉
Flammers: Regel jij een column voor me in het AD? Blaat hem wel voor met onzin 😉 Verhuur dat appartement van je ff door aan wat illegale chinesen en kom ook, lijkt me tof 😉 Hoever zijn ze al met de bouw? Biertjes halen we zeker in, misschien ga ik wel stanley wine importeren zodat jij ook kan genieten van dit meesterlijke brouwsel.
Stephanie: Nou hoe kerst en oud en nieuw was heb ik hopelijk een b’tje uitgelegd 🙂 Hoe was die in ho-effe-laken? Ben echt benieuwd! Kijk inderdaad maar eens wat er te fixen is, succes ermee 🙂
Bindra: Ja bij nader inzien is het wel een mannenfilm en dat treft inderdaad, ik ben er 1. Zit nu in het appartement van mn nichtje (die zelf in zuid afrika zit) en daarom heb ik een tijdelijk luxe leven met af en toe tijd voor een filmpje. Ben gister zelfs naar de bios geweest (film: Happy Feet). Best grappige en vooral blije film. Ze hebben hier trouwens ook een Imax bioscoop die 3d films draait. Het scherm is 8 verdiepingen hoog, wattttt tof!
Succes met je nieuwjaarskater, zal vast niet de laatste zijn dit jaar! p.s. is natuurlijk niet de bedoeling dat jij mn filmpjes ziet voor ik ze hier geplubliceerd heb, maar je vindingrijkheid is beloond met de primeur. (dat filmpje is trouwens al 1250 keer bekeken)

16 Responses to “Merry Two Thousand + Seven”

 1. Tinus says:

  hee kerel waarom mail je niet ff dat je weer een verhaal hebt? ik ben net met groteneus en monk uit eten geweest in een tent waar de peerdenstal u tegen zegt 😉 erg relaxed maar duur en ook nog een bekeuring 😀

  heppie new year nog kerel! jammer dat we niet zusammen waren 🙂 wij hebbe ook nog wat mooie lawinepijltjes en 100000 klapper de lucht in gesmeten en een dik huisfeest gevierd!

  maar zo te zien beats nothing een sydney 🙂

  ik ga in juni afstuderen, daarna love parade met jou 8 juli en daarna naar syrie en jordanie! ga je mee?

  mzzl! tinus

 2. timmertje says:

  he lekker jong van me HAPPY NEWE YEAR!!!!!!! wat erg dat de 4×4 ziek was.. als dat in de 3 weken na 18 feb was gebeurt had je olaf dr mooi onder kunnen trappen dan had t je nie zo veel gekost…

  super vet dat vuur werk!! had ook een stukje dr van op t nieuws gezien had je idd ook echt niet moeten missen!! zag je ook nog in beeld zwaaien jij was diegene met die groene broek toch??

  wat is nu het vetste dat je heb meegemaakt new year in sydney of toch de loverparade in berlin?? want daar wil ik cker weer heen met JOU kalle en de rest!!..

  hoorde vanmiddag trouwens van mc shebby dat zn ex (nieke) ook voor een half jaar in ausie zit ( met een lekkere vriendin) ;);):)

  kan echt niet wachten tot dat ik r ben na al die verhalen en foto’s
  heb afgelopen nacht serieus nog over ausie gedroomd!! haha weet alleen niet meer hoe die ging….

  maar nog fftjes geduld ga eerst lekker de sneeuw op zoeken 27jan dus duim maar ff voor me dat ik mn poten niet breek anders moet je ff een
  surfplankstoelmetboeien voor me reserveren

  klote trouwens dat die plank van je naar de tering was:( was wel een mooi ding..

  maargoed geniet van je dag zo ik zo zeggen ik ga lekker tukke
  spreek je snel

  in THA LAND DOWNUNDER!!!!!!!!!

 3. Jimmel says:

  Howdie Peeeter,

  De beste wensen en een gezond en happy 2007 toegewenst. Zo te zien heb je je wel amused met o&n. Hier waaide het zo hard dat de vuurpijlen die er afgestoken werden in Londen te bewonderen waren (da’s pech, vuurpijl weg).

  O ja. Als je de IT zat bent kun je altijd nog columns gaan schrijven voor een of ander travel agency. Wedden dat het verdient met jou schrijfstijl!! Misschien moet je je pre-sales verslagen en IT audits ook zo gaan verwoorden 🙂

  Groetsels & sterkte met je 4wdrive. (gaatje in je karterpan?)

 4. monk says:

  tjo bril mis je jongen hier alles lekker bij jou ook te zien. hoe gaat het met de kar ik hier heb me rijbewijs gehaalt. bel maar weer snel laters

 5. Tom Ammerlaan says:

  Hey kerel,

  Allereerst ook nog de beste wensen voor 2007!!!!
  Ben blij om te lezen dat je het goed naar je zin hebt in Australie en begrijp dat je een goed oud & nieuw feestje hebt gehad. Ik lees ook elke keer braaf je nieuwe berichten.
  Sorry dat ik niet ff wat eerder van mij hebt laten horen maar ben er ff niet aan toe gekomen….. Zoals je uiteraard al weet hebben we momenteel een nieuwe stagelopert hierzo bij LinkiT die er nog steeds stellig van overtuigd is beter dan jou te zijn hier bij Linkit 😛 maar Farid is zekerss een lachuh gast (waar ik ook oud en nieuw mee heb gevierd) en druk bezig samen met hem om het Microsoft verhaal van de grond te krijgen……

  Uiteraard bij Linkit verder weinig veranderd… work goes on en het gaat weer heerlijk druk worden…

  Volgende keer laat ik ff een wat langer bericht achter…

  Geniet ervan en spreek je snel kerel!!!!

  Grtz

 6. Sarah says:

  Hee Pieter!
  Ik volg je verhalen ook hoor, al laat ik nooit een berichtje achter.. maar eens moet de eerste keer zijn 🙂 En kan natuurlijk niet achterblijven bij broer en zusje. Nu heb je de hele familie compleet op je site. Gelukkig nieuwjaar in ieder geval! Klinkt allemaal geweldig daar, een grote vakantie! Gelukkig is afstuderen ook heel leuk.. ehhh.. tja! Je verhalen lezen in ieder geval lekker, misschien een nieuwe carriere bij yorin travel?
  Heel veel plezier nog!
  Liefs Sarah!

 7. Stephanie says:

  Happy New Year.. of had ik dat nou al gezegd? Haha..
  Ik heb een hele leuke oud en nieuw gehad, voor twaalven was ik in Nijkerk met een stel vrienden .. en daarna de Hean. Was heel erg gezellig, maar volgend jaar denk ik weer eens wat anders bedenken!!..
  Maarre.. super uitleg hoor , geweldig!! Had het gevoel dat ik er zelf ook even ‘bij was’! .. Dus beter kan bijna niet 😛

  Wat erg dat jullie auto ziek was.. hopelijk is ie nu voor altijd gereanimeerd!!

  En wat een mooi vuurwerk!! 🙂 ik zat in de tokkie-buurt van Nijkerk waar ze ook vrij veel en mooi vuurwerk hadden, maar dit overtreft alles denk ik!!

  Maar ja, geniet!!

  kus Stef

 8. Farid says:

  Het Brillie,

  Ik zal mijn docenten vragen of ik aan het einde van jouw trip een paar studiepunten toegewezen kan krijgen. Dat voor de tijd die voor het besteden aan uw (uiterst enerverende en leuke) “short stories”! M’n leraar Nederlands zou erg trots op me zijn geweest ? 🙂

  dikke kus,
  Farid

  PS: groetjes aan Helen

 9. Auke says:

  joooo, prachtig verhaal ouwe. Binnenkort te lezen hoe we naar de bloedziekte gaan na wat biertjes.
  Spreek je snel ouwe.

 10. meike says:

  gelukkig nieuw jaar dus..

  ik zit nu af te tellen voor vertrek.. nog even nieuw uitlaatsysteem halen bij de mercedes garage en die eronder vouwen, dan nog even nieuwe voorruit erin zetten, en dan kunnen we echt weg.. buiten de kleine mankementjes gaat het trouwens prime met de truck.. geen oliebollen zien verschijnen bij starten van de motor (is dat nou moter of motor)..

  iig
  er verscheen een mooi beeld van vette feestjes bij het denken aan die verlaten prachtgebieden daar.. maar eens werk van maken.. ik zal ff link opzoeken van filmpje van teknival (tekno festival) in Japan, ook erg grappig..
  vraag eens wat rond voor me.. moet daar haastw el wat zijn. it’s everywhere!!!
  vrienden van me zitten nu teknival te houden in argentinie.. met argentijns tekno system ook haha.. heel vet.
  ik ben van plan vet feest te houden in Gambia, we willen ongeveer tot daar en daarna weer rechtsomkeerts.. heb net ff lijst met nare ziekte en vaccinatie’s opgezocht. ik ga NERGENS pootje baden.. iew. waterwormen die naar binnen kruipen en eitjes en hevige koorts. ach ik zie wel!

  nou iig.. veel plezier weer! en tot over 3 maanden!

 11. Matthijs says:

  Pieter,
  Amsterdam was echt een leuke avond! we waren om 23.30 in de stad(kroeg) en toen regende het een klein beetje! Om 23:55 werd het droog dus om 0:00 gingen wij snel de dam op! Cafe was namelijk schuin tegenover de dam! Echt prima! Daar was het ook gaaf met al dat vuurwerk/dj/muziek/mensen etc… om 0:30 snel weer het cafe in gegaan en drinken alsof je leven er vanaf hangt!
  Rond een uurtje of 06:00 hadden we het wel weer gezein en zijn we naar huis gegaan. Ben bij een maatje van mij in A’dam blijven slapen! volgend jaar zeker weer de moeite!
  Gerard, toni, xantippe, snelle jelle en consorten waren die avond niet mee op stap! Weekend ervoor was toni mee gegaan en had hij dus al een leuke avond gehad!
  Binnenkort zal gerard wel weer een keer mee willen gaan!!
  O&N is inderdaad daar in Aussie wel veel mooier en wordt ook echt groter aangepakt zeg!!

  Nog één weekje voor mij en dan gaan we lekker wintersporten! Echt zoveel zin in!!!

  Maandag ga ik hier even over mijn werkzaamheden binnen de ING praten. Misschien wordt ik hier van de afdeling de servicemanager en mag ik de rest vd processen ook gaan inrichten/implemteren. (denk aan: OLA/SLA’s opstellen en afstemmen met de beheer afdelingen, stukje financial management, continuity management en dan over 4/5 maanden pleitos gaan!!!

  Morgen housewarming party van markjes! en zondag ga ik naar de Blue men group! Dat moet wel tof zijn! Wel eens van gehoord? van die blouwe mannen die op trommels rossen!!

 12. BruceNSheila says:

  Hallo Pieter,
  Iedereen wenst je nog een gelukkig Nieuwjaar dus dat doen wij ook nog maar een keer, want toen wij elkaar spraken was het voor ons nog Oudjaar/middag. We zijn erg benieuwd hoe het weer momenteel is, en of je nog iets merkt van die branden in de buurt van Melbourne, of zijn die inmiddels geblust?
  Hier gaat alles z’n gangetje hoewel iedereen alleen maar over het weer spreekt, dat is namelijk behoorlijk van slag. We zitten zo’n beetje in de lente, met veel wind, temperaturen tot 15gr en de pollen vliegen alweer rond en de bollen piepen uit de grond (wij hadden eigenlijk dichter moeten worden). Ditmaal heeft Sheila niet een enge ziekte of gebroken been opgelopen vlak voor het vertek uit Italië, een vreemde gewaarwording hetgeen weer hoop voor de volgende keer geeft.
  Overdag hadden we tot 30gr op ons terras, wel ‘s nachts rond het vriespunt maar dan liggen we normaal gesproken toch in bed dus dat maakt niet veel uit. Ik heb nog een dagje met Wim en Marcel geskied maar erg lag zoveel sneeuw dat de helft van de liften gesloten was, en er viel zoveel sneeuw dat je de andere helft van de liften niet kon zien. Geen groot succes ditmaal, wel natuurlijk dat we binnen een uur van huis op de piste kunnen staan! Ook is er niet veel van golfen gekomen want aangezien ze hier niet aan wintergreens doen gooien ze de tent direkt dicht als het wat gesneeuwd heeft. Uiteraard waren de lagere banen wel open maar daar is ditmaal niets van gekomen.
  O&N met Mulder gevierd en als klapstuk en 1000-ponder op het terras van de buren, onder het balkon, af laten gaan. Een groot succes, met name de volgende dag toen bleek dat de tegels, de muren en de ramen van kleur waren veranderd. Hadden de poetsers weer wat te doen.
  Hoe is het met Joe Speedboat, hopen niet dat je er teveel inspiratie uit zult putten.
  We kijken met spanning uit naar je volgende bericht en zenden je wat klapzoenen via cyberspace.

 13. Bindra says:

  Geen drank en katers voor mij dit jaar! Mijn nieuwe motto, zo zorg ik ervoor dat ik geen rare dingen meer doe. Maar zijn er nog mooie vrouwen daar? Of zijn ze allemaal gillend weggerend ;)… En ik keek het o&n filmpje per ongeluk toen ik andere filmpjes van je aan t bekijken was. x

 14. Hark says:

  Hey Pieter lekker weer daar? Hier zeker, dus ik heb er met Jaapie en de Amsterdammer even heerlijk van genoten in Scheveningen. Goed bijgebruind, maar dat spreekt voor zich.
  De filmpjes:
  http://www.youtube.com/watch?v=L7WP5Wygx80
  http://www.youtube.com/watch?v=fUE7dwhtrqM
  http://www.youtube.com/watch?v=jq9ljyUBmEg

 15. Jimmel says:

  Yooow Peeeter, misschien een uidagende plek om te gaan surfen??? Pieter surfed the dessert…..

  Uitgegeven: 19 januari 2007 07:42
  Laatst gewijzigd: 19 januari 2007 07:42

  CANBERRA – Terwijl het zuidoosten van Australië wordt geteisterd door bosbranden en droogte, heeft zware regenval geleid tot overstromingen in de woestijn in het ruige binnenland van het continent. De doorgaans droge bedding van de Todd-rivier is nu gevuld met een woeste waterstroom.

  In Alice Springs moest de politie zelfs overstroomde wegen sluiten. Enkele toeristen zijn gestrand. “Er is gewoon fris groen gras opgeschoten in de woestijn en overal is water, de rivier”, aldus een woordvoerder van de stad middenin de Australische wildernis vrijdag tegen de zender ABC .

 16. African mango plus says:

  “Phpbb Takes Up 8mb On My Website”…

  “It’s the posts that will take up the most space. A smart provider includes any databases in your disk space quota.”…