Beschermde dieren platrijden

Er is deze week zoveel gebeurt, had het moeten opschrijven of direct op mn weblog moeten zetten.. Excuses voor de kijkers thuis, hierbij zoveel mogelijk info:

Zaterdag werd ik wakker in een hostel in Byron Bay. Byron Bay is echt een leuk stadje en het weer was er echt geweldig, denk dat het wel 40 graden was. ‘s middags even naar het strand gegaan. Achteraf hoorde ik dat ‘s ochtends iedereen uit de zee was gehaald omdat er 100 meter van het strand een haai van 2 meter gespot was… Toch komt het niet vaak voor dat iemand daadwerkelijk aangevallen wordt. Het komt ongeveer eens in de 50 jaar voor (en het is nu 49 jaar geleden voor het laatst gebeurt ;)).

De mojosurf (surforganisatie) dudes die mee waren gaven ons een vaag verhaal over een feest en de mededeling dat als we mee wilden we om 16:00, met eigen drank, moesten verzamelen omdat de bus ons dan zou oppikken.
Feestjes gaan we natuurlijk niet overslaan! Aangekomen op de feestlocatie moest ik direct aan ground zero denken, niet echt veel soeps. Een lege hal met niks (vandaar ook het woord ‘lege’).
We zaten met een mannetje of 35 suf op de grond na te denken over hoelang het teruglopen zou zijn. Na een tijdje kwam iemand met een BBQ aanzeilen en later een DJ met prima geluidsinstallatie. De drank deed zijn werk en er arriveerde een aantal busjes met feestgangers. Wonder boven wonder werd het dus een superleuk feest!!
Er was zelfs nog wat live muziek door o.a. zo’n zwerver die op zn holle tak begon te blazen.

Zie hieronder voor wat foto’s.
Holla tak en trompettermans bbq

De DJ vond het om 00:00 bedtijd en smeerde hem terwijl hij zijn installatie achterliet.
Er werd mij gevraagd mn iPod aan te sluiten en een nummertje op te zetten. 2 minuten later werd ik hartelijk gefeliciteerd met mijn nieuwe functie als DJ en kwamen er hele blikken vol mensen verzoeknummertjes aanvragen… aaargh!! Ik ben erin geluist!
Op dat moment werd me duidelijk dat als ik weg zou gaan, het feest zou eindigen en aangezien het toch leuk bleef, deed ik dat zelf ook maar.
Tijdens dit feest met ontzettend veel mojos(m)urf lieden gepraat en misschien zelfs een baantje geregeld bij een ander surfkamp (hier later meer over!). Na een lange zoek en wandeltocht, op de tast, het hostel gevonden en ik sliep voor het bed aangeraakt te hebben.

Zondag vertrok de bus van Byron Bay naar Sydney om 07:00 en ik bevond me redelijk in de status ‘brak’. ‘s avonds kwam ik na een busreis van 12 uur (en daarvoor een nachtrust van 3) gebroken aan bij de ferry van het operahouse naar Manly. Toen ik net op de ferry zat werd er plotseling een hoop vuurwerk afgeschoten. Achteraf is me verteld dat het iets met de finale van de Australische Idiols te maken had. In ieder geval een leuk voorproefje van oud en nieuw. Klik hier voor een klein stukje film (ik moest met mijn vrije hand ook een deur open houden dus het is nogal amateuristisch opgenomen). Onder het vuurwerk is het operahouse en links de harbour bridge.

In Manly aangekomen werd ik met de auto opgehaald door Chantelle en gingen we naar haar (en haar vriend Fraser’s) appartement gegaan. Een klein appartementje met een geweldig uitzicht op het water. Ik had zowaar een eigen slaapkamer met een twijfelaarspersoonsbed (google geeft me 0 hits op dat woord, zou ik de eerste zijn die het gebruikt?). Wat een luxe na kamers te moeten delen met stinkende duitsers en snurkende amerikanen. Heerlijk getukt en toen ik wakker werd waren Chantelle en Fraser naar hun werk. Chantelle werkt bij de IAG wat een verzekeringsbedrijf is en Fraser bij een fietsenzaak.
Na rustig ontbeten te hebben een lijst gemaakt met zaken die ik moest regelen. In totaal 20 punten die ik deze week ga regelen. Belangrijkste zijn: woonruimte zoeken in Sydney tot januari, werk zoeken.
Fietsje van Fraser geleend en rondgereden in Manly. Na 326376 keer aan de verkeerde kant van de weg gefietst te hebben (hier ga ik volgens mij nooit aan wennen) wat boodschappen gedaan. Manly is echt een mooi plaatsje waar vooral gezinnen wonen. Hieronder wat plaatjes van wat ik zie als ik naar de ferry loop (en er op zit):
wegnaarferry0.JPG wegnaarferry1.JPG wegnaarferry2.JPG
ferry.JPG ferrycloseup.JPG opboot.JPG

Dinsdag ben ik samen met Peter en Boudewijn gaan sporten in het hilton hotel Sydney 🙂 De “ik ben hier net gaan wonen en zoek een sportclub” truck werkt hier nog beter dan in Nederland.
Woensdag zijn we opzoek gegaan naar een appartement rond Bondi Beach. Uiteindelijk een supergaar huis gevonden waar we 115 dollar per week de neus moesten lappen (wat overeenkomt met 69 euro). Goedkoop dus maar echt aftans! Daarop ben ik iedereen op straat en in de winkels gaan vragen of ze misschien nog een goede plek wisten voor accomodatie of waar te zoeken. Uiteindelijk kwam ik op straat in aanraking met een gast die een vriend had met een lege kamer in zijn appartement. Na wat gebel konden we komen kijken en die gast (een colombiaan) was erg rielekst en het appartement ook. Groot balkon, woonkamertje, klein keukentje, kamer waar die colombiaan (de grap “even wat cultuur opsnuiven in colombia” blijft leuk) slaapt en dus een lege kamer waar wij in zouden kunnen. Uiteindelijk bleek er aardig wat animo te zijn voor die kamer en ik word er nog over teruggebeld…. Heb probleem is alleen dat als je een appartement wilt, je altijd voor 4 tot 6 weken vooruit moet betalen. Ben ik hier niet gekomen om te reizen??

Donderdagochtend: Wakker geworden en nog eens goed op mn hoofd gekrabbeld… Waarom wil ik me aan 1 plaats binden voor 4 tot 6 weken als ik hier gekomen ben om het land te zien??
Goed, change of plans!!! En zo komen we bij het hoofdstuk “Car Market”

Car Market:
Op kings cross, een hoofdstraat in sydney, is een parkeergarage waar er een verdieping gereserveerd is voor backpackers die hun auto willen verkopen. Terwijl ze hun auto verkopen schrijven ze hun reisverhaal op de muren. Je kan er dus uren rondlopen en de verhalen een beetje lezen, supermooi.
carmarket.JPG

Na wat rondgezworven te hebben tussen de ragbakken kwamen we een mooie koets tegen, het was liefde op het eerste gezicht. ‘s avonds ben ik zoveel mogelijk info gaan zoeken over hoe je een auto koopt en waar je op moet letten. De volgende dag was ik een ware autospecialist en begon zelfs naar de kleur van uitlaatgassen te kijken.
Het is vooral belangrijk te kijken of er nog boetes openstaan, of ie gejat is, of ie ‘road worthy’ is en hoe het verzekeringtechnisch voor elkaar zit.

Dusss…. daarom stel ik u met trots voorrrrrrr *roffel* *roffel* *roffel*
Onze ‘brand-new’ Holden Jackaroo 2.8 liter 4X4 jeep!!!!!!!!
Scheuurreeuuu!! (er volgen nog wel betere foto’s)

Bij de deal zaten twee goeie surfboards, volgens mij hebben we weinig meer nodig om alle mooie stranden van Australie op te zoeken! Vooral af en toe de 4X4 functie aanzetten is natuurlijk tof en lachend alle beschermde diersoorten platrijden die dit land rijk is (bent u een bomenknuffelaar?? Wees niet ongerust, dit was een grap).
Morgen ga ik surfen met die lokale aussie’s die ik in de stamkroeg ontmoet heb dus zondag wordt het echt mijn onze bolide!
Waarschijnlijk rijdt hij 1 op emmer maar dat is een probleem voor later.

‘s middags ging ik opnieuw met de ferry terug naar het appartement van Chantelle. Er was een stevige wind en daardoor iets van 200 zeilboten op het water.
Helaas geen goeie foto gemaakt behalve dit waar je er een paar ziet:
paarbootjes.JPG

Ik was net met een kerel aan het ouwehoeren dat het een wonder is dat we niet zo bootje raken. 2 minuten later horen we de ferry hard toeteren en even daarna kon ik met mijn hand een zeil van zo’n bootje aanraken.. wat bleek, hadden we ff goed zo’n ding geramd 🙂 Supermooie entertainment, mensen in het water, helicopter enzo erbij 🙂 Helaas wel een 10 minuten vertraging.
Hier een ingezoomde foto waarbij er nog twee mensen in het water liggen.
jammerjoh.JPG
Marlous, geloof dat iemand onze gebrokken mast redelijk overtroffen heeft 🙂

Hierbij weer wat wistjedatjes die mij en de kijkers thuis opvielen:
– Briefgeld is hier ‘surfproof’, dit houdt in dat het van plastic is en je het niet kan scheuren
– Je mag hier als automobilist door rood rijden als je ergens de binnenbocht wilt pakken, voorwaarde is wel dat je eerst even stopt om te kijken of er voetgangers zijn (wat echt een rare regel is!)
– Het outerspace geluid van de stoplichten, wordt ook gemaakt door een vogel die in de outback te vinden is.
– Iedereen hier het woord ‘reckon’ gebruikt. Het betekent zoiets als “denk je” of “ik denk”.
– Elke stopcontact in Australie een uit/aan knop heeft?
– In zuid-afrika er een fantastisch woord voor slippers is? Namelijk: plakkies.

Reacties op de reacties:
Helen: Ik weet natuurlijk wel welke foto’s ik plaats. Er zijn er genoeg waar ik ter zee ben geraakt 🙂 Hoe is het met de hangmat?
Meik: Kan je dat Kalle niet als cadeau voor sinterklaas geven: een vliegticket voor zijn jongste zusje?? 🙂
Groteneus: Dit verhaal komt me zeer bekend in de oren, blijft mooi 🙂 Lijkt me superleuk als je naar NZ komt, maar ik reken nergens meer op groteneus, daarvoor ken ik je te goed 😉 Die foto’s vind ik zelf ook wel buttyboy maar inmiddels van andere mensen vernomen dat ze het niet met ons eens zijn 😉
Nikki: netjes van die telefoon, dat soort dingen gebeuren ook altijd bij dezelfde… Hierbij een oud hollandsche tip: gooi niet met je telefoon, dat vermindert de kans op schade.
Timmer: Lijkt me tof! Helemaal nu de 4×4 een feit is staat niets ons in de weg om goedkoop veel lol te hebben!
Stef: Die regels zijn mooi he? Als je een speedo zwembroek zou hebben, mocht je serieus niet mee.. Waren ze heel strict in.
Bruce: Deze reactie werd gemarkeerd als spam wat ik me best kan voorstellen 🙂 Anyway’z, no Sheilla’s so far. Vreemde is trouwens dat ik nog niet 1 Bruce of Sheilla gesproken heb. Binnenkort hoop ik Randwick te bezoeken als de auto er is.
Farid: Euhhm.. Ik was niet betrokken bij dit verhaal. 🙂 Hoe staat het met het afstuderen?
Anus: Haha, een gameroom! De boy’s blijven de boel verbeteren, heerlijk! Bedconstructie in de breedte wordt denk ik zeer lastig. Zal je waarschijnlijk de lange zijde van het bed een een centimeter moeten inkorten (wat niet onmogelijk is). Nu jij er woont kan je mooi kookles aan jaapie gaan geven, die laat water nog aanbranden 😉
Tikker: Mooi CMS he? Beetje naar eigen smaak verkracht maar ben er tevreden over.
Emile: Een huis is ook leuk, kan je bier drinken als het regent zonder nat te worden. 15 graden is inderdaad prima temp. voor NL. Hier wisselt het sterk maar het is dan ook nog geen zomer (dat begint in januari).

17 Responses to “Beschermde dieren platrijden”

 1. Rutger alias patrick says:

  Pieter,

  Wat een verhalen! Klinkt wel erg gaaf allemaal. Trouwens vette bak hebben jullie gekocht, kan prima me rijden zeker? Pieter veel plezier, maar dat gaat wel lukken denk ik zo.

  gr. rutger

 2. Jim Vink says:

  Yow Dude:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Twijfelaar

  Wat een aso vet “life” daar down under zeg. Had ik al jaren heimwee naar de Grand Canyon en de Rocky Mountains, wordt ik nu helemaal leip van die verhalen van jou! Maar ja, zit nu met een andere uitdaging in het leven: drie kids waarvan er een aan het puberen is geslagen…..). Da’s ook survival of the fittest. Pieter hou je haaks en hou ons op de hoogte.
  O ja: ik ga er vanuit dat niet jij die Arab was die ruzie zocht met dat alien stoplicht 🙂

  Greetzzz, Jim

 3. Stephanie says:

  Heheej.. DJ Pieter…
  heb je ook nog Anouk gedraaid?? .. 😉 hehe

  Het is gelukt met de Jeep.. wat tof!

  Maar ja, ik was al aardig op de hoogte.. toch ben ik nu alweer benieuwd naar je volgende verhaaltje 😀

  Liefs,

  Stef

 4. Jorina says:

  Ej Pieter,

  Hier alles toppie zelfs met de mannen gaat het soort van GOED hihi

  anyway kan je ff een foto posten van jou achter het stuur…ff bewijzen dat je niet me afscheids kadootje van HEEL dicht bij gefotograveerd hebt…HAHA

  Just kidding 😉 ENJOY

 5. tinus says:

  jo gast wat een mooie teksten weer….
  echt grappig dat je daar de tijd voor neemt:)
  maargoed ik wort er wel wat jaloers van!
  trouwens echt dik vuurwerk, dat gaat AWAKENINGS NYE niet lukken vrees ik…

  veel plezier met je ragbak! goeie keuze om niet te blijven hangen…

  mzzl kalle

 6. Farid says:

  Nice! Opdracht = goed gekeurd. Ik heb MHGROFF achter de rug, dus nu kan het alleen maar leuker worden!

  Groetjes,

  PS: Wij, van de stichting EIK (Evidente en Intense Knuffellaars*), zijn niet blij met dit soort boomgrappen!

  *FSC gekeurd

 7. timmertje says:

  hey maatje!!

  vragen of het goed gaat hoeft ik vast niet te doen.
  jezus wat beleef jij een vette tijd daar….
  jarloers? helemaal niet !!!!!!!!
  godver de kut klot@#$$%^&(*&&!!!!! ik wil daar ook heen!!!

  maar die wagen kan je natuurlijk niet mee terug nemen???? ik kan trouwens heel goed driften met de slopel owbreekmaa
  hij is wel aan vervanging toe daarom heb ik besloten de zelfde 4×4 op marktplaats te kopen ipv naar naar australie te komen.. sorry

  je verhalen vind ik bye the way er tof ga zo door en super veel plezier
  daar

  cya soon

  mzzl

  timmertje

 8. timmertje says:

  mailtjes naar klot@#$$%^&(*&&!!!!! komen niet aan foutje 😉

 9. meike says:

  howdie do-dy

  vind voorstel voor kalle’s sinterklaas cadeautje erg goed gevonden van je. maar denk dat kalle daar niet zo van gaat juichen, tenzij ik hem in mijn koffer meesleep.. hoe duur is een kaartje?

  ben nou vanmiddag de stad in geweest met alle andere last minute sint cadau kopers en heb nou dus helemaal geen cadeau voor kalle want ik trok het +/- een halve minuut..
  had ik nou maar vliegticket gehaald

  veel plezier nog, en mooi niet 6 weken op een kamer gaan zitten, tentje in die kofferbak en rijden met je 4×4.. of je schaft daar ook even zo’n mooie truck aan en gaat daarin wonen reizen.. zou ik doen 😛

  kus

 10. Esther says:

  Doe je goed, sporten in het Hilton!
  Hier is intussen ( gebaseerd op jouw verhalen 😉 ) de eerste pest-je-huisgenoot-stunt uitgehaald bij Michiel, die dat helaas niet kon waarderen 🙂 ( details volgen nog, heeft iig te maken met het wederom jatten van zn fiets 😉 iets wat bij jou down under niet zal gebeuren 😉 )
  Wederom een mooi verhaaltje van je om beetje groen van te kleuren, en mooie foto`s!
  Niceeee car!!
  Kiss, Essie

  Ps. uit mijn groep 7 werkstuk heb ik vernomen dat zo`n holle tak een naam heeft 😛

 11. Bruce and Sheila says:

  Vandaag “De Pluim” verzilverd op een doorregend Artis maar gelukkig regende het binnen wat minder. De kleine roofdierengalerij deed ons sterk aan je kamer terugdenken, ook de voedselkeukens voor de apen hadden wel wat weg van je keuken op de van Swietenstraat. Voor de rest gaat hier alles prima, Linkit Sint heeft een kadootje opgestuurd dat we voor de zekerheid maar soldaat hebben gemaakt voordat het wit uit zou slaan (ondanks dat we weten dat je gek bent op witte chocola). Als bewijs sturen we een “VOOR” en “NA” foto op.
  Kan je wat foto’s maken van de lieden waar je mee optrekt (voorzover die te fotograferen zijn) en ook van Chantelle en Frazer?
  We kijken reikhalzend uit naar je volgende blog!

 12. Hey Pieter,

  Ik had toch een ander beeld toen je zei dat je een half jaartje serieuze ervaring op ging doen om je functie nog beter uit te kunnen oefenen. Krijg de indruk dat je niet erg serieus bezig bent en ik moet er nog maar eens over nadenken of je eigenlijk wel terug kunt komen…

  Of beter nog, wij komen allemaal naar jou toe en gaan daar verder met LinkiT down under bv :-).

  Wat een gave verhalen, man. Heb je nog wat aan ons survivalpakketjeuh ?

 13. emile says:

  hee pikzwaaier,
  mooi verhaal en gave bak, ben benieuwd naar de volgende foto’s!
  Filmpjes waren ook lachu!!!
  We missen je wel een beetje, we houden steeds een biertje over aan de bar… maar die komt wel op 😉
  Ben ondertussen ook officieel eigenaar geworden van een stukkie modder met betonnen palen, gaat wel wat worden.
  btw ik denk dat de boys meer foto’s willen zien in de cathogorie vrouwen met ballonnen… hihi
  Veel plezier verder nog en ik wacht op je volgende verhaal

  XX

 14. Elwin says:

  He gozer,

  Klinkt tof man. Je hebt het iedergeval goed naar je zin daar.
  We zijn hier al aan het aftellen voor je 😉

 15. Elwin says:

  Voordat ik het vergeet… 😉

 16. Matthijs says:

  Jo pieter,
  Gaaf om al je reisverhalen te kunnen lezen. Je hebt al aardig wat mee gemaakt zeg! Je geld gaat er dus super hard doorheen 🙂 tjah dacht al dat je met 1000 p/m niet ver kwam!
  Gaaf bakkie heb je op de kop weten te tikken 😛 lekker skeuren!!
  Ik zal vd week ff je nr uitproberen!
  Hier in NL is er niet veel byz. gebeurd. Ben 2 weken geleden naar Awake geweest, wat een top feest was dat weer! Blijft gaaf in de westgas!

  NOu gap succes nog verder en lees de rest wel weer!

  greetz Matthijs