Look, im a (rookie) surfdude

Gone Surfing

Afgelopen week zat ik zo erg in de outback dat er geen internet of foon ontvangst was. Erg wennen voor een internet junk als ik zou je zeggen toch heb ik het geen moment gemist omdat er een prima activiteit voor in de plaats kwam: Surfen (Yeah!).

Even de week in een notendop: Maandagochtend zeer vroeg opgestaan om de boes te pakken die ons naar het surfkamp zou brengen. Volgens de brochure was het “just a short drive from Sydney” maar het woord “short” is blijkbaar volgens Australische begrippen want het was ongeveer 6 uur rijden. Bij de laatste stop, voor we op plaats delict arriveerde, hebben we een lokale slijter miljonair gemaakt. Het laatste stuk weg was zo ontzettend slecht dat we een half uurtje stapvoets gereden hebben.
De groep bestond uit 30 mensen die ongeveer als volgt was samengesteld: 7 NL’ers, 1 uit zuid afrika, 2 duitsers, 2 uit Canada, 6 uit Engeland, 4 uit Zweden, 3 echte Aussie’s (dan missen er nog 5 he?)
Het surfkamp was echt zoals een surfkamp hoort te zijn. Een centrale plek voor eten, een kampvuur, twee grote slaapzalen en uiteraard fantastische natuur en 1 minuut lopen naar het strand. Het strand was echt ongelofelijk mooi, iets van 2 tot 3 kilometer strand waar echt niemand kwam. In alle dagen dat we er geweest zijn hebben we iets van 5 mensen gezien die niet bij onze groep hoorde.
Even wat foto’s van het kamp om een indruk te geven van het geheel:
Kamp Nassen Slaapding

En het strand niet te vergeten:
Strand2 Strand1 Rock

Er zijn allerlei beesten gespot om ons grondgebied zoals grote schildpadden, kangeroes en ergens een verdwaalde slang (nee, geen tuin).
Na de aangkomst kregen we de ‘rules’ te horen (die je beter als ‘guidelines’ kan lezen aangezien ze aan de lopende band overtreden werden).
Dit waren de ‘rules’, klik op de plaatjes voor een groter formaat:
Rules1  Rules2  Rules3

Het dagelijkse programma was als volgt:
Dagprogramma
Zoals je kunt zien was het elke dag minimaal 6 uur surfen waarna je dan ook kapot was. Deze week heb ik meer gegeten en gedronken dan de hele vorige maand.

Maandagmiddag zijn we direct naar het strand gegaan en hebben we wat theorie gekregen over de soorten golven, hoe je op die plank moet staan etc. Daarna zijn we de kleine golven die bijna bij het strand zijn gaan proberen wat best aardig lukte.
Dinsdag ben ik de hele dag bezig geweest om achter de golven te komen (best vermoeiend als je 10 stappen loopt om vervolgens 15 naar achter geblazen te worden een golf). Als je eenmaal achter de branding bent kan je in ieder geval een relaxen en wachten op een grote golf waarop je helemaal tot het strand kan surfen.
Woensdag werd ons uitgelegd hoe je een rib, waar aparte stroming is en daardoor geen gigantische golven, kan gebruiken om makkelijk achter de golven te komen. Dit was echt een lifesaver want daardoor ben je zonder moe te worden direct achter de golven. Die surfdude gasten moeten zich ook wel suf gelachen hebben op dinsdag.
Donderdag ging het surfen echter lekker en deed ik een poging een golf schuin te pakken zodat je wat langer lol hebt voor je op het strand geflikkerd wordt.
Hier nog wat foto’s die gemaakt zijn door de echte surfdudes vanaf de kant:
1 2 3
4 5 6
7 falling Fussball

Nu zitten we in Byron Bay wat ook een surfstadje is. Gister zijn er nog drie prijzen uitgedeeld:
1) Surfdude of the week (20 dollars for booze) die door mij gewonnen is (kan ik natuurlijk niet onvermeld laten ;))
2) Most motivated, gewonnen door een engelse dude.
3) ‘Riding on the bus while it wasn’t on’, gewonnen door een duits vrouwtje. De betekenis achter deze prijs mogen jullie zelf uitvogelen. Kleine hint: Een surfdude vond haar wel leuk en de bus was niet op slot 😉

Morgen pak ik de bus terug naar Sydney om richting Chantelle te gaan en een beetje te wassen, sporten en misschien werk zoeken.

Leuke reacties van jullie allemaal op het vorige bericht!
Jaapie: Mooi dat anus er eindelijk intrekt, ben je niet meer de huisjongste en hoef je geen bier meer te halen 😉 Hoes’t verder moet het roeien? Kom je nog vooruit?
Marlous: Hoe gaat het nu ;)? Weet nog heel goed van die boot, was toen superblij dat ik eindelijk op mijn noodfluitje mocht blazen. Wanneer gaan we weer eens zoiets doen? Samen dingen slopen is altijd leuk!
MOL: Hoi MOL (Mother OnLine), leuk dat je ook meeleest 🙂 Kan me voorstellen dat een lege wasmand een goed gevoel moet geven. Misschien dat ik was was kan opsturen zodat jij het gewassen en gestreken per luchtpost kan terugsturen ;)?
Stef: Leuk dat jullie aan me denken, denk hier ook regelmatig aan jullie! Jammer dat ik deze ervaring niet met jullie kan delen!
Groteneus: Jij weet hoe het is om een dropout te zijn, kan je niet beter het leger ingaan 😉 Anyway’z, hoe laat kom je aan dan pik ik je op 😉 Rielekst van die sokken, kan ik goed gebruiken.
PeterF: Volgens mij hebben ze weinig in jouw favoriete kleur. Kan wel wat opsturen, denk dat 3 setjes wel in een envelop passen. Wil je vrouwtje soms ook wat? 🙂
Emile: Een kaartje sturen is echt 1992 en doet er waarschijnlijk weken over. Krijg jij een vrolijk kaartje terwijl ik ondertussen misschien wel beroofd in een steegje lig te kreperen. Wil je wel een sms’je sturen :)?
Hark: FANTASTISCH, verdedig het fort met je leven! Haal de slotbrug op als die Anus probeert in te dringen!! Haal de lans te voorschijn!!! Denk regelmatig aan de fijnjekade situatie als ik weer eens fijnjekade muziek op mn iPod draai!

Tot zover het werkstuk van vandaag, ga nu maar eens riching strand.
Maandag heb ik hopelijk bij Chantelle de beschikking over internet en ga ik mijn mail/sms/foon van iedereen beantwoorden, hier heb ik maar beperkte middelen!

No worries mates!

11 Responses to “Look, im a (rookie) surfdude”

 1. helen says:

  superleuk geschreven:) En gefeliciteerd met je surfdude prijs, op die foto’s is het ook net of je al jaren ervaring hebt, heel cool!
  x!

 2. meike says:

  ..besloten nu vliegtuig naar australie te pakken en bus richting surfkamp.. lijkt me super vet verdomme!

  en aaargh! dat stomme wireless kapt er hier steeds mee.. ben je al bijna terug? 😛

  kus

 3. groteneus says:

  kweet nog niet precies wanneer ik aankom, heb net een 2de hands ticket gekocht en die moet ik eerst nog even opknappen, voorlopig even in mijn schuur gestald. als hij gefixed is weet ik hoe laat en waar ik aankom…..mocht het niks worden verkoop ik hem gewoon met verlies (as usual…). de vakantiefotos zien er goed uit ben serieuze overwegingen aan het maken om met henk naar (nieuw) zeeland te gaan (waarschijnlijk zeg ik dan op de dag van vertrek dat ik geen zin heb en niet meega…) even kijken naar finan. spreek je snel….oh ja, jij in een wetsuit is zo nat als gordon met 20 minderjarige thaise jongentjes in een zwembad, en dan sta je er ook nog eens bij of je die nacht volledig bent uitgewoond door een of andere aborigonal….dude, wat minder buttyboy fotos svp. dikke kus!

 4. Nikki says:

  surfdude! 🙂 zeer mooi verhaaltje hoor, wat ben je eig ook een irritante stinkerd dat dat surfen meteen goed gaat! veel plezier bij je nichtje!
  knuffel! en oja, mijn telefoon is kapot; gooide ‘m op de bank, maar stuiterde op een kussen en daarna op de grond & nu geeft ie alleen een wit schermpje, aboe! (seriously, waarom gebeuren dit soort dingen mij altijd?! :S) xx

 5. timmertje says:

  bril ik kom r aan…..! jezus wat vet ga maandag vrij vragen voor feb. ik denk dat t goed komt:) heb r zin in!!

 6. Stephanie says:

  Wow.. super vet ! Ik word nu toch wel jaloers… 😉 Als ik dat strand zie!..
  Hehe.. die regels zijn ook tof!
  En gefeli met je prijs, ik had niet anders van je verwacht!

  xxx

 7. Bruce says:

  G’day Mate
  Met a seriously good-looking Sheila yet?
  Catch U later

 8. Farid says:

  En? Is zij een goede buschauffeuse Pieter? Je moet haar natuurlijk niet op de claxonknop leggen! 😛

 9. Anus says:

  Hey Patrick,

  ben vorig weekend verhuist naar je laatste kamertje. De boyz hadden er al een gameroom van gemaakt. Met mega-tv, bank en koelkast. Na dat eruit gekickt te hebben heb ik eerst de muur schoongemaakt. Ik ga toch proberen om een bedconstructie te bouwen in de breedte, zal je als het af is een pix sturen. Het leven van studie, sporten, eten/koken en movies kijken op de fijnjekade is op een hoog niveau. (level 13)
  Tot snel!!

 10. tikker says:

  Hey sjaak!

  Goed bezig! surfen is echt wel leuk. Mooie site trouwens… ik moet dat blog systeem ook eens proberen 😉
  Goed te horen dat alles nog steeds cool is daar.

  laterz

 11. emile says:

  mooi verhaal en schitterende actie foto’s (vooral die eennalaatste…)
  sms-je mag ook maar ik vond 1992 ook wel een mooi jaar, eigenlijk.

  Kben blij dat je t na je zin hebt, als ik zo die verhalen lees en de foto’s zie krijg ik bijna spijt dak een huis heb gekocht en nu vethard moet sparen ipv ff een paar weken naar aussi te gaan…
  maarja we hebben hier een herfst van een gem. temp van bijna 15 graden, zo goed als een slechte hollandse zomer 😉

  mailtje was top!!
  hoop snel weer wat te lezen!! xx