Double U A

Western Australia!

W.A. (Western Australia) bestaat uit natuur en zo hier en daar een mensje. Deze westkust wordt door de meeste backpackers overgeslagen. Zeer jammer aangezien het tot nu toe het mooiste van wat ik in AU gezien heb. Goed, terzake!

Deze spreekbeurt gaat over de roadtrip van Broome naar Perth. 14 dagen (geschatte) reistijd en volgens bronnen 2415 km rijden (wat we natuurlijk ruim gaan overschrijden). Overigens krijg ik klachten dat de blogs te lang zijn, vette pech.. Ik bezuinig al genoeg op noemenswaardige zaken en aangezien ik mijn eigen lange termijn geheugen ken is het beter om nu zoveel mogelijk online te zetten ๐Ÿ™‚

Broome 2 Perth

Na het verlaten van Broome hebben we (Sandra, Rochelle en ik) Jackiloo op zn staart getrapt om naast 80 mile beach onze tentjes uit te werpen. Een supermooi strand met blauwe zee die alles behalve verkoelend was door de hoge temperatuur. Omdat het hier stikt van de haaien zat zwemmen er niet in dus dan maar pootje baden.
De volgende dag door naar Port Hedland, een industrieel plaatjes waar twee weken daarvoor een tornado feest gevierd had. De schade was nog altijd te zien bij een aantal huizen (lees: totaal verwoest). Dit plaatsje draait volledig op de hoevelheid ijzer die hier voor het oprapen ligt. Waar in europa mensen blij zijn met een ijzerpercentage van 40% (honderden meters onder de grond), is hier een willekeurige steen op de oppervlakte bijna 100%. Als je met een magneet over een termietenheuvel schraapt haal je het ijzer er zo vanaf.

Cyclone Status Dumpers 80 Mile Beach

Na een trein gezien te hebben van 238 wagons (aangedreven door 4 locomotieven) en gepraat te hebben met een gast die mijnwerkers wegbrengt en hier 60.000 euro per jaar mee verdient (lonen liggen hier extreem hoog) zijn we hem gepeerd. ‘s Avonds op een free campsite geslapen en kennis gemaakt met een zwitsers paar. De volgende dag reden we door naar Karajini National Park. Volgens een vrouwtje in Broome was dit een verborgen geheim van Australie en zou beter zijn dan alle overige National Parks (National Park is een door de overheid berschermd ‘stukje’ natuur wat wel door bezocht mag worden).
Zelf hadden we er nog nooit van gehoord (in tegenstelling tot andere national parks) maar na drie dagen waren we het er helemaal mee eens.
Karijini National Park, zonder twijfel het mooiste wat ik tot nu toe gezien heb in Australie en vreemd genoeg kent ‘niemand’ het. Sommige dingen kan je niet uitleggen met text/foto’s/video’s en daarom kan ik alleen maar zeggen: probeer ooit in je leven dit park te bezoeken, het is onwaarschijnlijk mooi en leuk.

Karijini National Park
Takke boom Surfimitatie Circular Pools
dsc05251.JPG Dust Klein bโ€™tje water
Water Handrail Pool Handrail Pool 2
Spiderwalk Uitzicht op een gorge Spiderwalk 2 Einde van de spiderwalk
Zwemmen Loo en Brick Terugweg van Kermit Pool
Waterfall Cleanstation Fern Pools
Bewijs Kantoorkunst Little Lizard
Nieuwe laag Mount Nameless Sunset mount Nameless
Dames in spa pool Pano Circulair Pool Pano Mount Nameless

Voelde me echt weer een klein ventje die verborgen, natuurlijke, zwembaden ontdekte door over rotsen heen te klimmen.
Jackiloo had redelijk dorst na dit bezoek en daarom reden we door naar Tom Price, een industrieel maar mooi plaatsje om te tanken. Toen we het enige tankstation gevonden hadden bleek dat de diesel op was en pas op zondag opnieuw aangeleverd zou worden. Natuurlijk had ik geen flauw idee welke dag het was, na dit gevraagd te hebben (en daarmee een verontwaardigde blik terug te krijgen) bleek het een vrijdag te zijn. Gelukkig heb ik een litertje of 40 liter op voorraad liggen achterin Jackiloo waardoor we konden doorrijden (achteraf gezien had ik het misschien moeten verkopen ๐Ÿ™‚ ).

Naast Tom Price is een mountain zonder naam en hij staat dan ook officieel te boek als “Mount Nameless” (deze zin is erg tegenstrijdig). We besloten deze berg te beklimmen met Jackiloo en dit bleek een echte 4×4 uitdaging te zijn. Na alle waarschuwborden te hebben genegeerd klommen we de berg op en had je af en toe het gevoel verticiaal omhoog te gaan. Voor de 4WD nerdies onder u: lower gearbox eerste versnelling was soms nodig. In Jip en Janneke taal: zo sloom als Toon schilpad gingen we omhoog.

Boven aangekomen hebben we een heerlijk biertje gedronken (foto heb je als het goed is al gezien) en daarna weer terug naar Tom Price. Ondertussen had een verdekt opgestelde agente haar donut ingeruild voor een alcoholtest apparaat en werd ik van de weg geplukt. Na voor de miljoenste keer uitgelegd te hebben waar we allemaal geweest zijn in Australie mocht ik blazen. Alhoewel je 1 biertje mag drinken (0.05 promille) was ik toch een beetje nerveus omdat ik 10 minuten daarvoor de laatste slok had genomen.
Het apparaat sloeg uit op 0.10 promille, tweemaal meer dan wettelijk toegestaan is. De agente zei “Wow, how much did you had to drink?” ik zei “Exactly one beer” waarop de agente antwoorde “Allright! I suggest you eat something! Have a nice holiday!”

……???…. dat is nou Australie!

Uiteindelijk werd het te laat om door te rijden en hebben we een campsite opgezocht (met de naam “Nameless”). Als je gaat kamperen is er altijd wel iets waar je wakker van wordt, is het niet een wild paard wat naast je tent staat te hinneken dan is het wel een paar ruzie makende koala’s. We waren redelijk gebroken door de vele nachten kamperen en daarom besloten we om een dorm te huren. Na 30 dollar de neus te hebben neergelapt kregen we de sleutel van een bouwkeet waar de gemiddelde bouwvakker in weigert te schaften. Voor ons was het echter hemel omdat we een normaal bed en airco (!!!) en douche hadden. Wat een feestmaal was deze nacht, heerlijk geslapen als een klein kind.

De volgende bestemming was Exmouth (600km) wat bekend staat om het zwemmen met whale sharks. Het zwemmen met deze dieren kost 350 dollar (210 euro) wat een beetje te gek is. Gelukkig hadden ze ook internet waar je voor 5 dollar een half uurtje op mocht rammen. Het hostel dacht dit goed beveiligd te hebben maar eindelijke kon ik mijn IT kennis weer eens ophoesten en de beveiligingsoftware uit schakelen om vervolgens de rest van de dag gratis te kunnen internetten, hoera!
Ook hier kan je veel knaken verdienen door voor een half jaar te tekenen bij een vissersboot. 24 dagen per maand werken (vis sorteren op een boot) met gemiddeld 5 uur per nacht slaap hierna vervolgens 7 dagen vrij, dit verdient zo ongeveer 60.000 euro (in zes maanden dus). Uiteindelijk zijn we hier 2 nachten gebleven, waarom weet niemand maar het was een leuk plaatsje.

Nadat we nog even boven het reef gesnorkeld hadden bij turquoise bay zijn we doorgereden om bij Yardi Creek aan te komen. Yardi Creek is een uitmonding van de zee en was op het moment van aankomst onmogelijk (zelfs voor Jackiloo) doorheen te rijden. Twee uur later was het meer eb geworden en konden we het trotseren:

[youtube]E6HWHjNzHmI[/youtube]

Door naar Monkey Mia (550km), een highlight die bekend staat om de dolfijnen. Ik had uiteenlopende verhalen gehoord van “je kan er zwemmen met dolfijnen” tot “je mag alleen dolfijnen voeren”. De werkelijkheid was een veel koudere kermis: Je kan kijken hoe andere de dolfijnen voeren. Zeer niet boeiend!!! We baalden een beetje door de wortel die ons voorgehouden was en daarom besloot ik (ondanks dat het zeer fris was en ik er niet van had opgekeken als ze koek en zopie op het strand verkochten) de zee in te gaan en te hopen dat er dolfijnen kwamen. Na 15 minuten rondgezwommen te hebben riep ik ‘this place sucks’ naar de dames aan de zijlijn. Blijkbaar was dat het startsignaal voor de lokale dolfijnenbevolking die vervolgens op cruise snelheid langs me kwamen zetten.
Ik uit volle macht zwemmen om flipper bij te houden wat aardig lukte (ik had zelf flippers aan wat mn redding was). Onderwater heb ik flipper nog even aangeraakt en uiteindelijk met mn tong op mn knieen als een 80 jarige die de tour de france had uitgefietst op het strand gevallen. Aangezien ik in december in Coffs Harbour ook met wilde dolfijnen gezommen heb kan ik in ieder geval zeggen dat ik gemiddeld elke drie maanden met dolfijnen zwem ๐Ÿ™‚

Hier een klein filmpje vlak na het voeren van de dolfijnen. Zet het geluid uit want er stonden een paar zeer kleine irritante duitse kiddo’s voor me.

[youtube]oshzA0xDRKQ[/youtube]

Na Monkey Mia gingen we door naar Kalbarri National Park. Een leuk park als je Karijini nog niet gezien hebt. Wij waren inmiddels zo verwend dat we er minder van konden genieten. Uiteindelijk twee dagen gebleven in een tempo van ‘hebikjoudaar’ door dit park heen geblaft.

Chickies Emoe Yardi Creek
Yardi Creek Ff polshoogte nemen Beach
Beach 2 Skippy Natural Window
Kliff Flipper 1 Flipper 2
Flipper 3 Flipper 4 Dolfijn
Birdies Avoid Hangovers
Kalbarri National Park

Door naar het volgende plaatsje: Geraldton.
Hier aangekomen ingechecked bij ‘Foreshore backpackers’. Een gezellig oud huis waar je elke dag een nieuwe gang/veranda/bank ontdekt. Als laatst ontdekte ik een kamer ingericht alsof het 1981 was met gratis poolbiljart en banken waar waarschijnlijk de gemiddelde hond allergisch voor is. De laatste bezienswaardigheid voor Perth was “the pinnacles”. Klinkt als een tropische vrucht maar is helaas was anders:

The Pinnacles are limestone formations. The raw material for the limestone of the Pinnacles came from seashells in an earlier epoch rich in marine life. These shells were broken down into lime rich sands which were carried inland to form high mobile dunes. The Pinnacles were formed from lime leaching from the sand and by rain cementing the lower levels of the dune into a soft limestone. Vegitation forms an acidic layer of soil and humus. A hard cap of calcrete develops above the softer limestone. Cracks in the calcrete are exploited by plant roots. The softer limestone continues to dissolve. Quartz sand fills the channels that form. Vegitation dies and winds blow away the sand covering the eroded limestone. The Pinnacles appear.

Omdat dit natuurlijk (inclusief mijzelf) niemand iets zegt, even wat foto’s:

Pinnacles Jackiloo! Pinnacles 2
Pinnacles overview 1 Pinnacles with sea Hangover Bay

Na 14 dagen reizen zouden we na de pinnacles eindelijk aankomen in Perth! Aangezien het zaterdag was hebben we goed het gas erop gehouden om ‘s avonds uit te kunnen gaan. Na een laat hostel gevonden te hebben (exclusive backpackers, echt een aanrader voor Perth bezoekers!) eerst even snel een 20 minuten powernap pakken voor we uitgingen. Ik wist dat vrouwen en techniek niet zo goed samengaat, maar een wekker instellen ligt blijkbaar ook boven het technisch vermogen waardoor de powernap uitliep tot 9 uur slaap.

Inmiddels hebben we in 10 dagen ookย het gedeelte onder Perth (het meest zuidwestelijke stukje van Australie) achter de kiezen en helaas kan ik hier niet de foto’s van uploaden (geloof dat jullie zowiezo wel genoeg materiaal hebben ๐Ÿ™‚ ) Tijdens deze roadtrip kwamen we langs Albany waar Junior en Tukker (waar ik heel wat kilometertjes mee gereisd heb, zie eerdere blogs) al maanden aan het werk zijn. Superleuk om ze weer even te zien en afgezien van de haarlengte (zoals bij elke backpacker) helemaal niets veranderd. Echt leuk!

What’s up next?
Het is voor mij nu even afwachten wat gaat volgen. Er zijn twee scenario’s mogelijk:ย 
– ย Junior, die aangegeven heeft interesse te hebben in Jackiloo, koopt mijn auto en daardoor rij ik terug naar Albany om vervolgens naar Sydney te vliegen.
– Vanaf (over)morgen ga ik ‘solid’ rijden naar Sydney wat 3600km (zelfde als Amsterdam naar Rome en terug) is ๐Ÿ™‚ Denk er ongeveer een week over te doen. Na mijn trip naar Nieuw Zeeland (lees hieronder) verkoop ik de auto. In dit geval ben ik helemaal rond Australie met de auto, een prima prestatie!

Op 15 mei vlieg ik vanaf Sydney naar het zuidereiland van Nieuw Zeeland om daar samen met Henk en zijn zus 2,5 week te vertoeven en te reizen. De volgende blog zal dus,ย als alles goed gaat,ย over NZ gaan.

Wistjedatjes:
– Als je de outback ingaat, de politie adviseert om 2 reservebanden mee te nemen? 1 om te gebruiken als je een lekke band hebt en de andere om in de fik te steken als je vast zit zodat mensen je door de rook kunnen lokaliseren.
– In 12 volle dagen reizen ik geen bereik heb gehad en (!%@!@^%@) vodafone sms’jes wist na 3 dagen? Dit houdt in dat ik 9 dagen aan sms’jes nooit ontvangen heb. Mocht je iets gestuurd hebben en geen antwoord hebben gehad, niks persoonlijk.. heb het nooit ontvangen! Mocht je op korte termijn een vodafone gebouw tegenkomen, spugen is toegestaan!
– Ik laatst in een internet cafe zat (lees: koffietent met 1 computer) en een half uur internet “kocht” om vervolgens een kookwekker ingesteld op 30 minuten mee te krijgen, of ik die misschien even aan wou zetten op het moment dat ik internet ging gebruiken :).
– In Perth in het centrum alle bussen gratis zijn? Superhandig en het werkt fantastisch!
– In Australie mensen in een nette rij op de bus wachten? Men gaat zij aan zij in een rij staan (die soms de hoek van de straat omgaat). Ziet er supergrappig uit maar is wel andere koek dan de ‘iedereenvoorzichzelf’ en ‘wiehethardstkanduwenheeftdebesteplek’ methode in Hollandica.
– Wist je dat het de Nederlanders waren die voor het eerst Australie ontdekte? Abel Tasman vaarde in 1644 tegen de westkust. Hij noemde het ‘nieuw holland’ zoals je op deze oude kaart kan zien. Helaas was er weinig boeiends te vinden en werd het soort van vergeten tot Captain Cook (een Brit) en zn matties het eiland opnieuw ontdekte maar dit keer vanaf de oostkust.
– Het hier in de zuidwestkust van Australie erg ‘Nederland-winterachtig’ weer is? Overdag in de zon is het lekker maar ‘s nachts is het serieus koud. Kamperen zit er simpelweg niet meer in. Ik ben op verschillende manieren er aan herinnerd dat het mooi weer is in Nederland en hier niet, ik trek dit zeer slecht dus spaar me please eventueel commentaar hierover ๐Ÿ™‚ Het is weer voorbij die lange (6 maanden) zomer ๐Ÿ™
– Ik superhard baal ‘de nach’ in Den Haag gemist te hebben?

25 Responses to “Double U A”

 1. Holster says:

  Weer genoten, alhoewel het weer hier in Ned. redelijk is, ben ik zwaar jaloers nog steeds…
  Veel plezier nog ouwe, spreek je als je terug bent…

 2. Elza says:

  Heb weer genoten van je verhaaltje. Mij kan het niet lang genoeg zijn. heb toch tijd zat om het te lezen! Lang leve de vakantie en Lang leve het onderwijs!!!
  Maar je hebt weer mooie kiekjes erbij staan. vooral die met die dolfijnen is een stille droom. maar wie weet….
  Veel plezier nog daar!

  liefs elza

 3. Look-E. says:

  De nach was wel weer tof idd. Maar jij moet niet zeuren man, ziet er allemaal weer zeer chill out/uit!

 4. Emile says:

  Mooi verhaal weer brillie… t wordt wel weer tijd om hier de boel eens te trashen… de zomer komt er aan tijd om weer eens bij Kamphuis in te breken en fikkie steken in een achtertuin na t BBQ-en.
  Veel plezier nog en een goeie reis naar Sidney en NZ en rustig aan met henk… hij wordt ook een dagie ouwer ๐Ÿ˜‰

  Viel SpaB en tot snel xx

 5. Yntze says:

  Vind je blogs niet te lang en heb volgens mij alles gelezen – tijdens werktijd natuurlijk, so no worries there.
  En je weet dat ik ook in NZ ben geweest, alleen was dat in de lente (oktober). In mei zal het wel wat frisser zijn. Voor een indruk: http://mieke.en.yntze.fotopic.net/p23724494.html – een van de weinige gletchers ter wereld die groeit ipv krimpt. Laat je niet weerhouden door een buitje (7.6 metres of rain annually) – http://en.wikipedia.org/wiki/Doubtful_Sound en leef je zelf uit in Queenstown: de wintersportstad van het Zuidereiland, waar je trouwens ook op meerdere manieren kan bungee-jumpen. Bijv. de fameuze ‘canyon swing’ – http://www.canyonswing.co.nz/index.php. Kost een paar centen, maar enz…
  break a leg!

  ps.: vind je mijn commentaar te lang?

 6. Farid says:

  Volgens mij ben je voor het laatst in NL naar de kapper geweest of niet? Je kunt wel door voor โ€˜n Aboriginal!

  Farid gaat weer verder met mijn scriptie.

  PS: Je heb nog een paar e-mails van je tegoed, mate! ๐Ÿ˜‰

 7. Stephanie says:

  Heej!

  Wat een leuk verhaal weer.. ik vind het niet te lang hoor!!.. Ga het elke keer rustig op mijn gemakje lezen, deze keer in Frankrijk. Het regend hier namelijk en in NL is het prachtig weer.
  Maarre.. ik zou ook op je weblog zetten dat jemaar 1 biertje ophad (toen je moest blazen).. hee verstandig!!
  Maar je ziet er goed uit trouwens op de foto’s!! Je haar is echt heel tof.. hoop dat je geen kapper tegen komt voordat je weer terug bent in NL.
  Maar over 2 weekjes naar NZ dan.. super tof! Heb ik nog een tante wonen.. Heel veel plezier daar!!
  Maar ja ik duik even de jacuzzi in, ondanks dat het regend en vrij koud is hier. Het water is alleen nog 42 graden.

  Geniet!!

  xx Stephanie

 8. timmertje says:

  hey maatje!! weer super wijze foto’s en een leuk verhaal maar je kiekerjan ft. jackiloo song vind ik echt the bomb

  als je bereik heb stuur me je blog anders in smsjes dan hoef ik niet een uur zitten lezen;)
  geintje!! je volgende blog zal ik zeker weer aandachtig lezen!!

  oja met koninginnenach in den haag heb ik je echt gemist… echt weer een super feestje!
  alleen t kloten op de fijnjekade was veel leuker zonder jou we konden namelijk langer doorgaan omdat hark toch al blauw was toen we aan kwamen en net zo hard mee deed;) denk dat jij als oude bewoner het wel een keer welletjes vond :):):)

  denk dat er zekker 2 sloffen overgebleven astronauten van hark in de plee in rook zijn opgegaan zijn haha

  maar bril kom maar gauw weer terug als ik je verhalen lees wordt ik alleen maar jarloers dat jij daar zit en ik hiee:(:(
  mis je echt

  greetzz timmertje

 9. Dave Kleihorst says:

  Pieter, Collega!
  Wat onwijs gaaf allemaal wat je daar aan het doen bent! Ik dacht dat je eventjes er naartoe ging! Maargoed, wat een mooie foto’s! Dat haar van jou is wel mega: soort Afro; of is het eerder een dooie bouvier?

  Ik ben net als Farid ook maar met het afstuderen begonnen. Strakjes klaar en dan wellicht ook een gave reis maken. Misschien wordt het ook Australiรซ of Nieuw-Zeeland. Ik ben er nog niet helemaal uit!

  Buiten dat! Heel veel plezier nog daar en keep up the good work [Blog enz]!

  Ciao!

  Dave

 10. Je sus says:

  Hi lieve broer, weer z’n heerlijk verhaaltje voor ‘t slapen gaan, thanks! Ga ze printen en bundelen voor je nieuwe nichtje: “De avonturen van aussie-oom Pieter”. Wat zal ze lekker dromen ๐Ÿ˜‰

  Mis je enorm, kom maar snel terug!

  Ps. heb je al een roze koewala gevangen?

 11. mike says:

  heyy pietie!
  je bent gewoon aussie klokje rond geweest joh!!
  en nu naar nieuw zeeland kan niet op
  hoorde iets dat je in juni terug komt?

  groetjes mike

 12. Anton says:

  This is your real roadtrip-mate Anton. I just went trough your page and I got fuckin jelous. I see you had a grat trip. Hope the big sondra did’t annoy you to much. Where are you now? Say hi to Lyam (I know you gonna see him) and keep in mind: The roadtrip never ends!!!

  Simon

 13. anton says:

  ey man this is your real roadtrip mate anton from germany (that’s where they have the lederhosen). I just went trough your page and I got fuckin jelous. Hope the big Sondra did’t annoy you to much. Say hi to Lyam (I know you gonna see him) and have a blast, man
  See you on a monday afternoon
  Simon

 14. kalle says:

  dude, leuke teksten!
  ik heb nog ff geen tijd gehad om alle plaatjes te bekieken, aangezien ik zelf ook in verwegistan (lees Zeeland) ben..
  Henk heeft geloof ik ook al erg veel zin in New Zealand dus dat moet helemaal goedkomen (alhoewel je Henk kennende daar waarschijnlijk net zoveel uitgeeft als maanden Australie)

  Hier alles wel, nu pas uitgebrakt van de koninginnedag/nacht marathon ๐Ÿ™‚ maar dat komt wel weer…
  Ik verwacht je iig 14 juli op mijn afstudeerparty (althans als ik niet ga Farid-den) wehe…

  doe rustig aan en ik check je later ๐Ÿ˜€

  kalle

 15. kalle says:

  btw die schoenen die had je al toen je wegging en die leven nog steeds???
  ik maar lachen dat je op je hippe patas afreisde :p Ik d8 dat jij schoenen verkrachter nr 1. was…

 16. helen says:

  GEWELDIG!!! Ik geloof je meteen als je zegt dat de foto’s niet alles zeggen, maar ze zeggen mij op dit moment (in combinatie met je verhaal) meer dan genoeg om bij deze te besluiten het Karijini National Park te bezoeken binnen ongeveer 2 jaar…
  Wees gerust over het weer hier, het is idd super geweest de afgelopen maand, maar als ik nu rechts van me uit het raam kijk zie ik weer een nevelwaas over Den Haag hangen en voel ik de warmte van mn verwarming die ik maar weer aan heb gezet…
  Ben benieuwd wat je hebt besloten, rijden of verkopen van Jackiloo. ‘T zou wel heel leuk zijn om te kunnen zeggen dat je rond heel australie bent gereden!
  Afstuderen gaat (nog steeds) goed, bijna klaar. Kijk echt uit naar de dag een biertje of wijntje te kunnen drinken op een terrasje zonder me nog zorgen te maken over constructies en tekeningen die nog niet af zijn en kloppend gemaakt moeten worden. Wat dat betreft wil ik best het tegendeel bewijzen over vrouwen en techniek die niet samen gaan! ๐Ÿ˜‰
  Geniet van Nieuw Zeeland! Ik kijk uit naar je volgende verhaal en natuurlijk nog meer naar je terugkomst ๐Ÿ™‚
  x

 17. Bindra says:

  Koninginnenacht in Utrecht was ook heel vet hoor!! Dat smsje van Dees en mij was blijkbaar wel aangekomen. Veel plezier in Nieuw Zeeland!

 18. Marlon says:

  heeej!!

  ben nu met je aant praten op msn:D

  zozo wat een verhalen zeg! Ja echt toffe dingen meegemaakt he! Ten eerste Bondi met kerst ( al lang geleden maargoed) en skydiven is ook supergaaf!!
  Goede tip voor de outback!! 2 reservebanden.. maarja misschien gaan we wel met de bus, maar die zal dan ook wel wat reserve banden hebben;) hehe

  ja in internetcafes is het altijd leuk.. We kregen een keertje ook digitale timer mee en toen de tijd op was ging hij heel hard piepen ( heel irritant geluid)..

  Heel veel plezier in Nieuw Zeeland, maar dat gaat vast en zeker lukken. het is daar echt mooi.. vooral het zuid-eiland. Nelson is leuk.. moet je naar Abel tasman national park gaan, Queenstown (ga naar de world bar zoals in sydney.. met cocktails uit theepotten:p), whalewatching in Kaikoura is gaaf… op het Noord-eiland is Napier leuk en Rotorua ( de hele stad stinkt naar riool),, is het leuk om maori tour te doen.. en in Taupo skydiving maar dat heb je al gedaan:P ( hier is het het goedkoopst:P)

  Zo ik stop weer ff !!

  have fun!!

  kus,

  Marlon

  En kijk ook maar ff op mijn site http://lonenel.waarbenjij.nu

 19. monk says:

  nog 2 nachtjes slapen en dan in het vleigtuig tjo maatje zie je straks.

 20. Hans Lullo says:

  Jo Bril,

  Heb van Basje de link naar je weblog gekregen en heb al een tijd zitten lezen. Het is echt super mooi hoe je schrijft en wat je allemaal meemaakt!!! Echt BRILjant…..

  Jammer dat we je dit jaar moeten missen voor een hockeytoernooi maar dat komt volgend jaar wel weer!!! Veel plezier nog daar en ik blijf je volgen!!

  Greetz!!

  Hans-Hugo alias Hans Lullo

 21. Hans Lullo says:

  Oh ja nog vergeten te melden net, we zijn met Heren 1 Kampioen geworden!!! Ja je leest het goed!!!! Tjek hier onder:

  http://www.ditishoevelaken.nl/view.php?art_id=2090&art_cat=2

 22. Bassie says:

  Hey bril,

  Collega’s kijken me raar aan als ik onder werktijd op jouw blog lees, rare mensen hier. Maar heb me echt kapot gelachen om eht filmpje van Tarzan-Timmer. Misschien moet hij auditie gaan doen bij Tarzan de Musical?

  Maar echt gaaf wat je allemaal meemaakt, en je schrijft echt leuk. Achteraf moet je alles maar even bundelen, neem ik wel een kopietje van je af ๐Ÿ˜‰

  Lees je later,

  Groet Bassie (die smurf van hockey ๐Ÿ˜‰ )

 23. Bart says:

  Hee Pieter,

  Wat een leuke blog en wat een fotoยดs weer! Echt geweldig! Nou het weer is alweer behoorlijk veranderd… Regen en fris… dus wees gerust! De nacht was tof(ook al wil je dat misschien niet horen…), heb je vrienden uit Hoeverlaken ontmoet, aardige gasten! De dag zelf was ook lachen, ben met Mark naar Amsterdam gegaan, DJ Chuckie op t Rembrandtplein(HAHA die doerak denk je misschien, maar hij draaide wel tof) en Loveland, dat was ook wel gaaf. Voor de rest hier (natuurlijk) weinig gebeurt…alles zijn gangetje en best.

  Laters,

  Bart

 24. Hark says:

  Hey Pieter ik zie dat ik nog helemaal niet gereageerd heb op dit verhaal! Bij deze.

 25. anton says:

  rock’N’roll alter