2 paar versleten slippers later…

Croc Warning!
Er zijn weer drie weken gepasseerd sinds de vorige blog. Elke keer denk ik ‘wat moet ik godsnaam op de site zetten’ en als ik vervolgens de foto’s bekijk realiseer ik me dat er eigenlijk elke dag wel iets bijzonders gebeurd is. De eerste stap is om de foto’s te selecteren die graag wil laten zien, probleem is dat dit er na selectie nog altijd 64 zijn. Zeer onwaarschijnlijk, maar hopelijk regent het vandaag en morgen zodat ik ongenegeerd de nerd kan uithangen in het internet cafe.

In de vorige blog zat ik nog altijd in Cairns wat al lang niet meer het geval is. Om de boel chronologisch te houden gaan we even terug in de tijd. In Cairns is het, dankzij hevige concurrentie, zeer goedkoop om je duikcertificaat (voor de kenners: PADI Open Water) te halen. In totaal (inclusief: medisch onderzoek, boeken, materiaal etc.) kost het iets van 250 euri’s en 4 dagen en dan heb je het certificaat waardoor je zelf kan gaan duiken zonder een instructeur. Alhoewel ik niet echt plannen heb om op korte termijn de Titanic te plunderen lijkt het me leuk en vooral handig om dat certificaat te hebben.

Na uitgezocht te hebben wat de goedkoopste aanbieder was (cliche naam voor deze maatschappij: Dive Down Under) heb ik hier geboekt. Bij de boeking zaten 4 hostel overnachting in, prima deal!
‘s Ochtends om 7:30 werd ik bij het hostel opgehaald waarbij de chauffeur van het busje tevens de duikinstructeur was (kostenbesparing boven alles). De instructeur, Scotty, leek me een beetje een serieuze harrie en vroeg me af hoe de komende dagen ingevuld zouden worden. Nadat we een aantal (in totaal 6) andere toekomstige duikelingen van hun hostel verlost hadden kwam we aan bij het duikcentrum en liepen we het leslokaal in. De eerste ochtend kregen we wat standaard theorie over de gevaren van duiken en het ‘medisch onderzoek’. Het medisch onderzoek was echt een lachertje aangezien ik op dat moment half ziek was en nog geen vlieg van mn arm kon blazen maar wel zonder problemen de longtest passeerde (vergelijkbaar met de alcoholcontrole van oom agent).
Na het wat geouwehoer van Scotty werd het leuker en gingen we naar het zwembad achter het gebouw (even geduld, er komt zo een foto).

In dit zwembad hebben we vervolgens 1,5 dag allerlei oefeningen gedaan. Een aantal oefeningen had ik al eerder gedaan tijdens de introductieduik op de whitsundays maar met dat verhaal kom je helaas niet weg. Sommige zaken zijn echt handig zoals bijvoorbeeld (onderwater) water uit je duikbril krijgen door uit je neus te blazen. Aan het eind van dag 1 kregen we huiswerk op van de meester omdat de volgende dag een examen zou volgen. Daarom mijzelf vroeg in bed geworpen en het theorieboek wat gelezen om vervolgens de test (die werkelijk nergens op sloeg) te halen met 1 van de 50 fout.
De laatse twee dagen waren nog wat leuker aangezien we het duiken in het zwembad verruilde voor de echte koek: het great barrier. We gingen met een gigantisch snelle grote boot richting great barrier reef wat ongeveer een uurtje duurde. Het reef was een schappelijke 29 graden en alle mooie zaken waren niet dieper dan een metertje of 10 waardoor alleen snorkelen al tof was.

Duikbad Osprey V Klasgenootjes

Na dezelfde oefeningen wederom in de open zee gedaan te hebben kregen we ons tijdelijk certificaat uitgereikt aangezien de officiele onderweg is richting Hollandica, jeeuh!!! Daarna ben ik (samen met een buddy) gaan duiken zonder instructeur en zijn we een stuk reef gaan verkennen. Tijdens deze duik hebben we ook een reefshark gezien van iets minder dan twee meter. Er was ook een professionele fotograaf onderwater die mij ontelbaar keren op de gevoelige plaat heeft vastgelegt met o.a. Nemo op de voorgrond. Nadat hij deze voor me op CD had gefikt ben ik die vervolgens vergeten in een internet cafe in Cairns (!*$$##@!!) , het eerste wat ik kwijtraak sinds ik hier ben (opzich niet slecht gezien de chaos der reizigersbestaan).
Wel heb ik nog een filmpje online kunnen zetten waarbij ik een gigantisch angstaanjagende haai imitatie doe. Niet voor kinderen, 18+ en het volgende materiaal bevat schokkende beelden:

[youtube]towz5dX6djk[/youtube]

Nadat iedereen het certificaat behaald had zijn we met zn allen uitgegaan. Superleuke avond en zelfs de duikinstructeur ontpopte tot een rebels jochie die de hele avond heeft staan dansen in een backpacker kroeg. De dag erna kwam het besef dat ik nu misschien wel te lang in Cairns ben geweest (in totaal iets van 12 dagen). Toen ik 45 minuten lopen deed over een stukje van 10 minuten, doordat ik telkens bekende tegenkwam waar je een paar minuten mee praat, was het zeker. Na een advertentie opgehangen te hebben waarin ik mensen een plek in Jackiloo aanbiedt, reageerde er al snel twee mensen: 1 duitser (Simon) en een nederlands meisje (Sandra).
Deze dag kapte ook zonder enige reden de auto weer eens. Bleek dat er een draadje gaar was tussen het contact (waar de sleutel in gaat) en de startmotor. Omdat ik graag uit Cairns weg wilde en geen zin had om het te laten fixen, zelf maar een nieuw draadje aangelegd tussen de startmotor en het contact. Gevolg was dat we de auto moesten starten zoals ze in films als ‘Gone In 60 Seconds’ doen als ze een auto stelen: twee draadjes tegen elkaar met wat vonkjes waarna de auto start. Niet helemaal te zien door de hand van Simon maar hier wat videomateriaal voor de belangstellende.

(even tussendoor: als ik in dit tempo en detail alles blijf uitleggen krijg ik waarschijnlijk m’n eigen koffiemok in dit internet cafe dus vanaf hier gaan we wat sneller)

Na kort overleg besloten we eerst naar Cape Tribulation te gaan wat een paar uurtjes boven Cairns ligt. Cape Tribulation (aka Cape Trib) is een onverstoord regenwoud wat ophoudt aan het strand. Het great barrier reef en regenwoud worden hier door een aantal meters zand/strand van elkaar gescheiden. Regenwoud moet hier zeer letterlijk gelezen worden want de overgang van droog naar extreme terror bui is alsof iemand de verkeerde (licht)schakelaar aanzet (zonder te overdrijven). In dit regenwoud hebben we mooie dingen gezien waaronder een paar grote spinnen (jammer dat ik de reactie van de vrouwelijke lezers niet kan zien vanaf hier)

James Praying mantis Sprinkhaan
Golden silk orb-weaver Weird Tree

‘s Avonds dronken we een biertje op een terras en kwamen er twee engelse gasten bij ons aanschuiven. Aan het eind van de avond vroeg 1 van deze gasten of er misschien nog een ‘seat avalaible’ was in Jackiloo aangezien hij ook wel graag naar Darwin wou. Na kort overleg met Sandra en Simon hiermee ingestemd, we waren vanaf nu met zn 4’en.

De volgende dag wilden we Cape Trib verlaten maar kwamen we op de terugweg een file tegen. In eerste instantie dachten we dat het de wachtrij voor de pond was maar al gauw merkten we dat er een rivier (de eerste waarbij er nog veel zouden volgen) overstroomd was. Niemand kon er met de auto doorheen rijden omdat de rivier ongeveer 60cm over de weg heen stond. Pech voor de mensen op Cape Trip aangezien ze nu vastzaten maar natuurlijk een koud kunstje voor de Hold-on Jackiloo!! Na de 4WD mode aangezet te hebben zijn we door de rivier heen gejankt waarbij we menig jaloerse blikken achter ons lieten en zelfs door sommige gefilmpt werden. Zie hier het bewijs:

[youtube]G96wcZxlv6E[/youtube]

De nieuwe roadtrip kon beginnen van Cairns naar Darwin en misschien daarna zelfs door naar Broome. Even wat toelichting over deze reis en de reisgenoten:

De nieuwe roadtrip Simon en Sandra Liam

De eerste stop was in een plaatsje met 20 inwoners dat ‘innot hot springs’ heet. Hier hebben ze 4 zwembadjes die gevuld werden met water wat ze direct uit de grond pompen. De badjes varieren allemaal in temperatuur (20/36/38/45 graden) en vooral bij de laatste (45 graden) voel je je net een theezakje. Daarna vuurtje gemaakt en gegeten.

Even de foto repportage van deze roadtrip aanvullen (met uiteraard weer toelichting als je erop klikt):

Simon met fakkels Simon Jackiloo Sunset Tavern
Sunset Anti cricket gaas Termietenheuvels
Koeien op de weg Een nieuwe ster Northern Territory
Wederom een koe Crickets Crickets (2)
Green Ant River Jackiloo’s only

Tijdens deze roadtrip zijn we nog verder van beschaving geweest dan ooit tevoren. Na 6 uur rijden kwamen we bij een tankstation waar we enthousiast jackiloo bijvulde tot de eigenaar gillend naar buiten kwam rennen met het verhaal dat we maar voor max 50 dollar mochten tanken omdat hij anders zelf niet genoeg had πŸ™‚

Daarna wilden we een weg van 750km off road pakken maar wisten niet of het veilig was aangezien alles “flooded” is hier in het noorden van Australie. Hele brugen worden weggeslagen door het water.
Misschien moet ik even toelichten hoe dit zit.. Het noorden van Australie kent eigenlijk twee seizoenen: Hot & Dry en het Hot & Wet seizoen. Hot is het dus altijd en Wet is tijdens de zomermaanden (December tot April) en hierin valt dus een gigantische bak water. Vreemd genoeg hebben wij geen druppel gezien maar het is zo plaatselijk dat het 100 meter verderop snoeihard kan regenen.
Daarom de politie gebeld in een vaag dorpje in de buurt van de ‘off road’ weg en gevraagd of deze weg begaanbaar is. Hij antwoorde met “Yeah sure, that road is fine”, wij blij! Volgens onze kaart kwamen we ook nog een tankstation tegen. Omdat we niet wisten of dit tankstation open was besloten we de agent nog een keer op te bellen en dit te vragen. Zijn antwoord was:
“No thats been shut for months.. And by the way, I thought you were asking for another road during the first call.. The road your refering to is unsafe and i wouldn’t go there, you will never make it”.. Fijne vent! Als we niet voor een tweede keer gebeld hadden was het minder soepel verlopen πŸ™‚

Vlak voor Darwin is 1 van de bekendste National Parks in Australia: ‘Kakadu’. Dit National Park is ongeveer net zo groot als Nederland is en heeft fantastische watervallen en zeer beroemde aboriginal paintings. Uiteraard was de helft van het park gesloten omdat alles overstroomd was. Daarom een scenic flight (je weet wel, in zo’n klein vliegtuigje) gedaan om de grootste watervallen te bekijken die niet per auto toegankelijk waren. Laten we er maar weer eens wat foto’tjes tegenaan smijten:

Flooded Closed Nourlangie Rock painting
Waterfall 1 Jim Jim Falls Jim Jim Falls (2)

Ik heb nog veel meer foto’s van dit park met o.a. de prachtige Twinfalls maar ik trek het niet om nog meer te uploaden dus we gaan gewoon verder. Vlakbij Kakadu ligt nog een ander (veel kleiner) National Park: “Litchfield”. Dit park vond ik zelf leuker om te bezoeken en had veel plaatsen waar je kon zwemmen:

 

Waterfall Termieten heuvel Jump!
Waterfall 3 En nog 1! Simon

 

Uiteindelijk aangekomen in Darwin waar 200.000 mensen wonen en geen flikker te beleven is. De enige actie is Mitchell Street waar ons hosteltje ook was. Na een kroegentocht gedaan te hebben (stelt niet zoveel voor met 6 kroegen) het mandje opgezocht. Uiteindelijk zijn we hier een paar dagen geweest. Naast een didgeridoo gekocht te hebben πŸ™‚ heeft Jackiloo een servicebeurtje gehad en hebben we snel afscheid genomen van Darwin en zijn we richting Broome gereden. Overigens is onze engelse (Liam) vanaf Darwin naar Sydney gevlogen omdat hij moest werken. Op weg naar Broome zouden we een aantal interessante dingen tegenkomen waaronder Bungle Bungle National Park. Helaas was dit park gesloten omdat de weg (die normaal alleen 4WD toegankelijk is) gaar was en de beheerders nog weken nodig hadden om het te repareren.

Op naar de volgende attractie: Wolfe Creek crater
Wolfe Creek crater is de overblijfselen na een meteoriet inslag 300.000 jaar geleden. Met 15 kilometer per seconde sloeg een gigantische brok rommel hier in. Het is de op 1 na grootste krater op de wereld en 850 meter breed. Ooit was het gat 120 meter diep maar aangezien er zand in gewaaid is blijft er nu een gat van ongeveer 20 meter diep over. Het was nogal een avontuur om er te komen aangezien je 130km off road moet via een weg type afgekeurd (was ook alleen toegankelijk voor 4WD auto’s). Aangekomen bij de krater was het echt fantastische en indrukwekkend om te zien wat er overgebleven is. Hieronder een panorama van 5 afzonderlijke foto’s:

 

Wolfs Creek Crater

Naast ons was er ook een Australisch stelletje waar we de hele avond mee hebben gekletst (oja.. en we hebben hun bier opgedronken). Na onze nieuwe vrienden gedag gezegd te hebben zijn we gaan tukken. ‘s Ochtends reed het stelletje eerder weg omdat ze niet zeker wisten of hun auto de rest van de weg kon trotseren en wij ze in dat geval konden helpen met wat Jackiloo power. Nadat we ze een voorsprong van 30 minuten hadden gegeven begonnen wij aan de terugweg om na 20 minuten hun auto naast de kant te zien staan. Wat bleek, een groep aboriginals had pech gekregen met hun auto en daarom onze nieuwe vrienden aangehouden. De aborginals mogen in hun community vaak niet drinken en daarom gaan ze soms naar de stad om bier te halen en vervolgens onder een willekeurige boom keihard te zuipen. Helaas werkte de auto niet toen ze zo zat als een aap verder wilde gaan. Het was op dat moment 8 uur ‘s ochtends en die aboriginals hadden de hele nacht doorgezopen. Omdat de meeste abbo’s niets van techniek snappen hadden ze, zonder succes, de hele bedrading losgehaald (terwijl hoogstwaarschijnlijk de startmotor gaar was).

Autowrak Moonrise Sunrise
Aborginals met panne Vogeltje met pech Bord aan begin van de weg

Na deze groep abboriginals veel succes gewenst te hebben zijn we, onverrichte zaken, doorgereden. De laatste stop voor Broome zou Derby worden. Hier aangekomen stopten we bij een informatiebord op een pleintje waar ontzettend veel aboriginals zaten. Geloof me als ik zeg dat je je dan niet helemaal veilig voelt, die gasten zijn zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland. Nadat ik, op mijn hoede, het informatiebord aan het bekijken was kwam er een huilend, bebloed abbo vrouwtje tevoorschijn met de vraag of ik misschien het alarmnummer wil bellen omdat ze geslagen was door haar man. Na verteld te hebben dat ik geen ontvangst had kwam haar man achter haar aanrennen (ik stel een scheiding voor)… tot zover de introductie met Derby, een plaats om te vermijden.

 

Boab Tree

De volgende dag zouden we de eindstreep halen: Broome (14.000 inwoners)!! Aangekomen direct doorgegaan naar het hostel wat de leukste tot nu toe is. Het heeft het meeste weg van een bungelow dorpje met groot zwembad, overal hangmatten, bar en een goede sfeer. Broome heeft fantastische bounty stranden en superheldere zee (dit is de Indian Ocean).

‘s Avonds konden we gelijk door naar een verschijnsel dat “Staircase to the moon” heet. Oftewel: de moonrise boven de zee wat mooie reflecties op het water geeft.

Staircase to the moon 1 Staircase to the moon 2

 

 

 

 

 

Simon is inmiddels ook terug gevlogen naar Sydney omdat hij binnenkort terug moet naar Duitsland. Inmiddels hebben we een nieuwe slachtoffer gevonden om verder te reizen, een engels vrouwtje Rochelle. De auto is nu dus gevuld met twee vrouwen en er worden nu al kookrecepten uitgewisseld, ow mijn god dit wordt zwaar.
Anyway’z, het volgende plan is naar Perth te reizen (Jip en Janneke taal: linksonderin Australie) waar we een dag of 12 voor uittrekken. De westkust van Australie schijnt het mooiste te zijn maar ook het minst bevolkt. Als Jackiloo doortuft ben ik er dus over ~12 dagen en de kans op telefoonontvangst is minimaal.

Wistjedatjes:
– Een seecucumber (dat ding wat eruit ziet als een volkoren heel brood) door zijn anus ademhaalt?
– Waar ik nu zit het verschil tussen eb en vloed 11 meter is? ‘s Ochtends is het strand 10 meter breed en ‘s middags is het rustig een minuutje lopen voor je de zee inloopt.
– Tijdens de laatste roadtrip van 14 dagen ik in totaal 12 dagen geen telefoon ontvangst heb gehad? Mocht je een sms’je sturen (wat ik natuurlijk superleuk vind ;)) kan het even duren voor er een reactie komt.
– Ik nu in elke staat in AU geweest ben? (p.s. niet helemaal waar: er is nog een klein eilandje Tasmanie ten zuiden van het vasteland wat ook een staat is en ik niet geweest ben)
– Waar ik nu zit +6 uur tijdsverschil is met NL? Dit in tegenstelling tot Sydney met +10 uur. Geeft weer even aan hoe groot dit land is.

Reacties op reacties:
Timmertje (die in zn slaap pratende gast):
Waarschijnlijk ben je al weer helemaal gewend aan het harde leven als arbeider, jammer dat jullie (niet alleen jullie trouwens, iedereen!) dit moet missen. Wanneer vier je je verjaardag want misschien kan ik er bij zijn? Kon welleens lastig worden maar laat me even weten! p.s. jammer maar er zijn er zat πŸ˜‰
Ferdinand en Wil Timmer:
Mooi te horen, vond het leuk om de tourbegeleider te zijn voor drie weken. Ferdinand: Nu het duikcertificaat binnen is maar eens een keer gaan duiken? Of is er in Nederland alleen maar autowrakken en zeewier te zien πŸ™‚ Welliswaar heb ik beperkte duikervaring maar kan je de great barrier reef aanraden πŸ™‚
Holster: Heb het nog altijd goed naar mn zin en geniet elke minuut. Vind het leuk dat je nog altijd meeleest en reageert πŸ™‚
Helen: Moet zeggen dat ik dat gevoel helemaal vergeten was! De enige momenten dat ik nu achter een pc zit is om deze blogs te schrijven en te kijken of er reacties zijn πŸ™‚ Ga nu idd de westkust af wat weer veel belovend is (o.a. zwemmen met dolfijnen staat op het menu). Succes met afstuderen en doe de plant de groetjes! πŸ™‚
Jero: Was ook even hard nadenken hoe en wat we gedaan hebben maar met foto’s kom je een heel eind. Al weer aan de solidworks ondertussen πŸ™‚ ?
Olaf: Files, de laatste was met jullie in Sydney (wat ook niet zoveel voorstelde). Tof dat je me vannacht om 4:00 nog even belde maar ik begreep er niks van aangezien ik ergens ver in dromenland zat. Probeer het later nog een keer πŸ™‚ Ciao!
Stephanie: Arjan is altijd het middelpunt als er de mogelijkheid is om botten te breken, maar dat is geen nieuws. Beterschap of ben je inmiddels genezen? Was het optreden van Emile en Andrew ook zinloos of alleen de titel van het nummer?
Hark: Hoe was het feest bij Kalle? Leuk om te zien dat jullie contact houden en zelfs samen naar de IBB gaan πŸ™‚ Kreeg wel wat sms’jes tijdens het feest van Groteneus en jou dus geloof dat het wel geslaagd was maar doe toch nog maar even een samenvatting πŸ™‚ Er is trouwens inderdaad een bordje waarop staat dat je niet staand mag roken, heb er een foto van gemaakt die ik nu even niet kan vinden, hou je tegoed.
Deze in ons hostel is trouwens ook wel grappig:

Cancer Free Zone

Als ik weer terugdenk aan die kreeft, dat was echt bizar πŸ™‚ Ben blij dat ie tjuB is πŸ™‚
Bindra: Sprak laatst met een zwitsers meisje over de streetparade en dat schijnt helemaal te gek (maar wel duur) te zijn. Het email adres van dat meisje was ‘toevallig’ ook streetparade@hotmail.com πŸ™‚ Accomodatie is dus geregeld maar daar heb je niets aan als je niet kan πŸ˜‰
Monk: Laat me ff zsm weten wanneer wat en hoe. Zuidereiland lijkt me het beste gezien de korte tijd. We houden contact. Ciao
Kalle: Denk ergens eind juni, kom ik nog op terug. Feestje gaan we zeker doen. Misschien dat de awakefest een optie is. Succes met afstuderen, weet wat het is πŸ™‚ Zie het helemaal voor me dat je stopt met lezen bij de zin over koffie om het vervolgens te gaan zetten πŸ™‚ Goeie zaak.
Emile: Heb het speciaal voor jou korter gehouden deze keer. Als ik alles moest tikken wat ik meegemaakt heb zou waarschijnlijk (vooral jouw) internet explorer het niet trekken. Gelukkig zijn de boy’s weer terug due de tap kan weer openen. Enjoy!
Bart: Hahaha, fantastische teksten! Behoud van regenwoud is nergens voor nodig, daar is het weer toch alleen maar bagger πŸ˜‰ Moet zeggen dat ik niet echt uitkijk naar de dag dat ik weer terug naar nl moet, maar een bezoekje aan de oude vertrouwde fijnjekade maakt denk ik weer veel goed. Beter ben je daar dan πŸ˜‰
Esther: Hou me op de hoogte van feestjes. Ga hier in de steden regelmatig uit maar dat is toch anders dan NL. Hou vol en dat komt vast wel goed met een naderende zomer!
Chris: Heb nog altijd je wallet en heb besloten hem niet op de post te doen maar gewoon te komen brengen. Denk over een week of 3 in Albany te zijn, zie je dan πŸ˜‰
Bruce: Heb hier een boek met alleen maar aussie slang, erg leuk. Zal er een paar uitzoeken en op de blog zetten volgende keer. Geniet lekker daar in Italie en doe het kevertje de groeten van me.
Look-E: Doe mn best, zie dat je ook wel actief bent op youtube, goeie zaak. Leeft die v@ nog eigenlijk? C u!
Elza: Dat broetje van jou spoort idd niet, dat maakt hem juist zo tof. Genieten moet lukken, doe jij dat ook maar πŸ™‚ have fun!

12 Responses to “2 paar versleten slippers later…”

 1. Matthijs says:

  Dibbes,

  ben ik het eerste met een reactie πŸ™‚ vanmorgen heb jij het bericht geplaatst en ik lees het nu waarschijnlijk als eerste πŸ˜€
  Je PADI heb je ook in de pocket! Echt tof dat duiken he! ik heb het ook gehaald in Thailand! Wil wel graag ergens een weekie gaan duiken ofzo! Heb trouwens net mijn vakantie geboekt naar Z. Afrika! πŸ™‚ gaan we met ze 4en rondtrekken van 28 sept t/m 21 okt.

  Die paracute sprong is ook echt super gaaf zeg! wat een ervaring!

  Dit weekend is paasweekend maar ik moet gewoon werken πŸ™ vrijdagnacht tot 4 uur ‘s nachts gewerkt en vandaag (zondag) ook weer werken tot wie weet hoelaat. Zijn met belangrijke change bezig en wij moeten het eea functioneel testen! zoveel gaat er fout dat het super lang uitloopt πŸ™
  Dinsdag gaat de bank weer open dus dat MOET het werken!

  Morgen is het 2e paasdag en dan heb ik gelukkig nog een dagje vrij πŸ™‚ yippie!!

  Ben dus nog steeds werkzaam bij de ING. Intussen is het hele zooitje geoutsourced naar ATOS en zal ik dus ook wel langzamerhand weg moeten aangezien ze liever eigen mensen willen plaatsen. het nadeel is dat ze mij niet kwijt willen voordat ze een nieuwe service manager hebben. Dan kan ik die inwerken en pleitos gaan!

  Nou ik ga maar weer eens kijken hoe het er mee staat!!

  Kerel, veel plz de komende dagen weer en we spreken elkaar! X

 2. Farid says:

  Hey Brillie,
  Dit soort verhalen stories zijn niet erg stimulerend voor mijn “afstudeerverslag-periode”! (= een vorm van ongesteldheid die zich ook bij mannen voordoet. Het is eveneens niet erg bevorderlijk voor het seksleven,. Bovendien duurt het gem. een halfjaar!)
  πŸ™‚ Farid
  PS: Tom is inmiddels gepromoveerd tot de orde van β€œObrecht-inboedel”. Hij schijnt regelmatig in het weekend met mijn huisgenoten te stappen.

 3. Hark says:

  Haha de zin “vergelijkbaar met de alcoholcontrole van oom agent” bedoel je daar ‘onze’ uiterst scherpzinnige speurneus mee? Die jongen gaat het nog ver schoppen binnen het korps!
  Feestje in Utrecht was inderdaad erg lachen, 7 euro lappen en daarna onbeperkt je pul vullen, dat is wel een goede samenvatting denk ik πŸ˜€ Er staan een paar pica’s op mn hyves zoals deze:
  http://markag.hyves.nl/fotos/55805417/0/wPq_/
  Van die onverwachte aboriginal-achtige rare acties maken we in Den Haag ook mee hoor! Zo werd Teye (die ken je nog wel) door de voorzitster van Pelargos en plein publique op zn kanis geslagen. Prachtig verhaal natuurlijk. Jaapie en ik liepen enige tijd geleden ook rake klappen op voor de Asta maar dat hebben we op diplomatieke manier opgelost (meneer was eerstejaars bij een studentenvereniging en heeft van de hele oude garde van zijn vereniging op zn flikker gehad). En zoals je in de vorige reactie van Bart kon lezen heeft hij al een aantal keer geprobeerd bij mij fysiek letsel toe te brengen (resultaat: blauw oog, bloedneus (lidteken nog steeds te zien), paarse armen en pijnlijke nek en polsen) nadat ik met woorden een discussie gemakkelijk in mijn voordeel beslist had. Ik ben blij dat wij dit soort strapatsen niet nodig hebben, ik zou zelf ook snel doorrijden als ik dat soort types tegenkwam!
  Komende tijd word ook wel weer tof, volgende week Varsity, daarna Sneakers in Scheveningen en de week daarop Koninginnenach en -dag!
  Have fun op je nieuwe roadtrip en blijf ons op de hoogte houden!!!

 4. Stephanie says:

  Heej..

  Haha.. of het zinloos was mag je zelf bepalen als je weer in NL bent, laat ik het filmpje wel zien ..!
  Mja ben ondertussen nog steeds niet helemaal fit.. nog een maandje heb ik weer een afspraak in ‘t z’huis. We zien het wel πŸ™‚
  Gewoon doorgaan..
  Maar ja die auto van je maakt het je wel moeilijk he.. zuchhhht!
  Dat duiken klinkt trouwens ook wel tof.
  Tis echt leuk dat je elke keer nieuwe mensen ontmoet daar he.
  Mja, ik ga nog even van de zon genieten.. nu het nog kan πŸ˜€

  Doe voorzichtig!!

  x

 5. kalle says:

  Yo ouwe sloepcoureur:D

  goeie teksten weer! Echt vet al die beesten enzo zeg… woehoe! lachen dat je al die reis matties steeds oppikt (alhoewel ik het niet geheel waarschijnlijk acht dat jij problemen hebt met twéé vrouwen als reisgezelschap)

  hier alles lekker, afstuderen loopt nog niet volgens Farid πŸ˜‰ dus dat komt goed… 14 juli is de party! let me know als ik een awake kaartje moet sjeffen voor zaterdag 30 juni dus..
  eergister met z’n 14en naar het 10 jarig bestaan van awake geweest in de westergas, met vooral technoplaatjes van vroeger.. echt te gruwelijk, een van mijn beste party’s! Julian was ook mee, die had ff drie week vrij van het chinesen temmen..

  Verder was het huisfeest bij mijn oude casa ook heel schappelijk (al weet ik dit vooral uit de derde hand :p oeps) Hark stond iig met een grote grijns, een zonnebril en een pul enzo…

  nu ff hard sparen voor een trippie naar Ghana (en misschien ook wel Togo of burkina faso, alleen al omdat de hoofdstad ougadoudoegadougoe oid heet)

  have fun en tot binnenkort!

 6. Elza says:

  Hier een vrouwelijke kreet bij het zien van die spinnen:

  IIIIIEEEEEEEUUUUUUWWWWWW, GATVER WAT ZIJN DIE BEESTEN SMERIG!!!

  Niet dat ik er echt bang ben voor natuurlijk (i.t.t. muisjes) maar 15 cm vind ik wel heel erg groot! Doe mij dan ook maar een cursus snorkellen met fles op de rug! In NL zijn trouwens best leuke stekjes om te duiken, alleen is het water zo koud! maar mijn paps heeft nog wel een droogpak in de kast hangen. gebruikt hij toch nooit, hij gaat liever naar Egypte

  maar genieten ga ik zeker doen! heb nog lekker een derde en vierde paasdag van school gekregen, mooi de tijd gehad om je blog te lezen!
  Ook zou ik heerlijk van de zon kunnen genieten alleen die zit achter de wokjes verstopt!

  ow ja, Emile heeft destijds niet 1 ‘zinloos’ optreden gedaan! Ook nog een ‘kansloos’ optreden πŸ˜‰ Hij heeft zich als een ware backstreet boy ontpopt! En daar zelfs nog een fles tequila mee in de wacht gesleept! samen met ‘moi’ hihi

  groetjes

 7. Nikki says:

  Heeee aap!

  Begin nu toch ernstig te twijfelen of ik wel echt naar Australie wil als ik die superranzige spinnen zie! BLEGH! Goed trouwens dat je er een kaartje bij hebt gezet, snap nu pas hoe je eig aan ‘t rondreizen bent πŸ™‚ Superleuk dat je nog even belde, blijf lekker genieten stinkie!
  Kus!

  en ps heb je je naar cocos ruikende wax al aangeschaft zodat je je een ‘echte’ neger kan voelen? πŸ˜‰

 8. Bindra says:

  Ja dankjewel voor de informatie!! Ik ga toch liever naar Zsiget omdat the Killers komen!! Ik zag laatst een docu over Kakadu (geloof ik), daar was een meisje door een krokodil opgegeten, gelukkig ben je er heelhuids uitgekomen. Zelf heb ik nog wat nieuwtjes: Ik ben vrijdag tante geworden, heb een heel lief schattig neefje, Robin, erbij gekregen. Ik ben ook klaar met mijn studie. Veel succes met de vrouwen ;).

  x

 9. Emile says:

  Tjooww Brillie,

  Mooi verhaal weer en de politie is zo te horen net zo intelligent ,als hier.
  Traag van begrip.
  Ik heb de foto’s/ filmpjes gezien van de boys… kep wel wat gemist hoor.
  Maar we hebben hier met z’n allen weer alles weggedronken, HEERLIJK!!

  Wistjedat:het hier het hele weekend al zo’n 28 graden is en dat het vorig jaar rond deze tijd sneeuwde?? Haha!!

  Kep gelijk met sanne een cabrio gekocht πŸ˜‰

  Enne nog een nieuwtje, koninginnenag redden we ook zonder jou in DH, olaf heb wat met hark geregeld, echt super relaxed!!

  Volgens mij zit het er ook weer bijna op voor je, of niet dan… nog een kleine 1,5-2 maanden toch??? Mooi kenne we weer bier drinken!!

  Doe rustig aan en geniet er nog ff van!! AYoooww

  XX E-mile

 10. timmertje says:

  hey ouwe scuba diver! k belde je gister niet een al te nuchtere toestand op maar dat had je ook wel in de gaten haha ben nu lekker van mn zondagje aan genieten tis weer heerlijk weer heb de hele dag op t water gezeten met een fucking snelle boot!! echt lache

  maar in ieder geval leuk verhaal weer en mooie foto’s zeg
  heb je jacky inmiddels al weer gewassen? zo kun je m echt niet behandelen na alles wat je met m hebt meegemaakt..

  nou jonge geniet er lekker van! en veel plezier over 2/3 weken met monk en de rest in new zeeland!!

  cya soon miss you

 11. Look-E. says:

  Hey Brillie,

  Ik begrijp dat je het nog wel even uit gaat houden daar. Blijft tof om al je verhalen te lezen en ‘t maakt ook wel wat jalours eigenlijk. Ik kan je wordpress skills overigens nog niet evenaren, realiseer ik me net, maar ‘t gaat goed komen, heb ‘t ook net draaien voor de DJ Bros (click my name). Hang loose down under!

  Grtz.
  The WiMAX-prophet πŸ˜‰

 12. helen says:

  9 graden ‘s nachts! wel wennen zeker?
  x