Klotsende oksels @ Uluru

Sunset @ Outback

Volgende halte: Uluru (aboriginal taal) of Ayers Rock (engelse benaming). Vertrekpunt Adelaide en een retourtje kost 3500 kilometers. De eerste 500 kilometer is nog in beschaafde wereld maar daarna (vanaf Port Augusta) moeten we door de outback. Outback betekent eigenlijk dat er werkelijk niets is behalve wat boompjes/steen/zand en gelukkig in ons geval nog wel een verharde weg. Tijdens de heenweg (1750km) moeten we 2 afslagen nemen en voor de rest is het alleen maar rechtdoor gas geven, een ongekende ervaring voor iemand die denkt dat de A12 in Nederland lang is. Urenlang rechtdoor rijden is dankzij onze nieuwe cruise control een peulenschil en de reis verliep sneller dan schumacher op het rechte stuk.

Fred Flinstone Cruise Control

Het is zeer knap te noemen maar wij hebben de eerste afslag verkeerd genomen waardoor we half uurtje de verkeerde kant opreden 🙂 Een deel van de weg wordt ook trouwens gebruikt als noodlandingsbaan voor de (klik voor foto) Flying Docters.

Dag 1: Wat een godsgruwelijke takke hitte!! Buiten is het 43 graden en in de auto koken we, letterlijk, half. Werkelijk alles is heet, de 105 liter water is thee geworden, apparatuur staat op springen, verwarmde vruchtjes als toetje… wat is dit bizar! Dag 1 bestond grotendeels uit klotsende oksels en op het moment dat we gingen slapen was het nog steeds 36 graden en toen we ‘s ochtends wakker werden (voor de zon dat deed) was het 32 graden. De wind (van ~40 graden) kan je vergelijken met een föhn op standje terror. We hebben deze dag met zn drieën 25 liter water gedronken, op het moment dat je de fles neerzet heb je eigenlijk al weer dorst. Van die 25 liter moet minimaal 24 liter in de rugleuning van de stoel verdwenen zijn 🙂 Na iets van 8 uur gereden te hebben waren we twee uurtjes voor het plaatsje Coobers Pedy en begon het donker te worden. Slapen in de auto was geen optie dus hebben we alleen de binnentent van het tentje opgezet en daar ons matras (wat later een gratis waterbed werd) in gegooid.

Dag 2: Op de eindeloze weg zijn we in totaal drie auto’s met pech tegengekomen. De eerste vervoerde een blanke man en een vrouwelijke aboriginal. Deze mensen hadden zeer veel geluk iets van 35 km voor Coobers Pedy (Naast wat benzinestations eigenlijk het enige dorpje wat je tegenkomt) gestrand te zijn. Wij hebben onze goeie daad voor die dag gedaan door de vrouw een lift te geven naar Coobers Pedy en daar een Towing-service te bellen bij een benzine station. Dat geregeld te hebben zijn we Coobers Pedy gaan verkennen. Aangezien het hier vaak warm is hebben ze veel ondergrondse gebouwen: een ondergrondse boekhandel, kerk, huis etc. Coopers Pedy staat verder bekend om het opaal in de grond en je ziet dan ook kilometers rond deze stad hoopjes grond alsof er een gigantische (reusachtige) mollenplaag aan de gang is. In het dorpje zijn dan ook 30 winkels waar je opaal kan slijpen/kopen/verkopen.

Wij wilden ook wel een stukje opaal vinden en gingen daarvoor naar een mijn die nog steeds actief is en je ook een rondleiding kan krijgen. Wij waren de enige toeristen en de rondleiding werd gegeven door een klein vrouwtje die nogal gestressed overkwam (wat nou niet echt de doorsnee australier is).
Tijdens de rit kregen we veel informatie over hoe je opaal kan vinden en dat de mijn onlangs helemaal ondergelopen was door hevige regenval (precies waar Jim het laatst in een reactie over had). Terwijl we de rondleiding kregen mocht je met al het gereedschap wat aanwezig was in de muren rammen, supertof om te doen! Ik heb even laten zien wat Wigleven Power is door in minimale tijd zoveel mogelijk steen aan gort te hakken, zelfs onze tukker (aka 3/4 boer) was onder de indruk 🙂
Na een tijdje kregen we nog even uitleg hoe je nou precies een bom moest maken uit een combinatie van ammoniumnitraat (wat in een zak aanwezig was) en diesel (waarvan wij 40 liter in jerrycans in de auto hadden liggen). Daarna zei de dame ‘nou ik moet ervandoor dus veel plezier, als jullie over twee uur bob zien die de volgende tour doet, doe hem dan de groeten’. Eeeuh.. is het de bedoeling om drie enthousiaste neerlanders met volle bewapening achter te laten in een mijn? Waarschijnlijk niet maar wij vonden het wel prima. Na de dubieuze tourleider gedag gezegd te hebben zijn wij eens even een deel van de mijn te lijf gegaan:

Danger Kostbaar gedrocht Explodicas
Klapsigaar De Tandartsboor

Tijdens deze workout hebben we mooi opaal gevonden maar de kwaliteit is te bagger om het te kunnen slijpen. Hierna vonden het wel welletjes en zijn er weer de auto ingestapt. Na een tijdje gassen kwamen we de tweede auto met ‘pech’ tegen, een groepje aussie’s die zonder benzine stonden. Wij hebben dus wel een voorraadje diesel maar benzine is voor mietjes en daarnaast was er al iemand onderweg om benzine voor deze knakkers te halen dus konden wij doorgassen.

Niet veel later zagen we opnieuw een auto stilstaan dus wij opnieuw vragen of alles oké was. Dit keer was het een groep aboriginals bestaande uit 2 kerels, 2 vrouwen, 4 kinderen (en dat allemaal uit 1 auto) die problemen hadden. Nadat we gestopt waren kon ik deze groep beter bekijken en het was, op z’n zachts gezegd, een raar gezelschap: een vrouw had een snor waar sinterklaas jaloers op zou zijn, een kind had maar 1 oog (die wou later misschien piraat worden) en de mannen misten vrijwel alle tanden. Ze begonnen met dubieus verhaal over kapotte brandstofpomp en later wisten ze niet wat het was, of we ze konden slepen en later moesten we iemand meenemen om hem naar zijn Jeep te brengen. Al met al een wazig verhaal en wij wisten niet of dit zuivere koffie was. Voor hetzelfde geld zou je zo’n dude naar zijn plaggenhut brengen om vervolgens omsingeld te worden door zijn indianen-matties. Wij voorgesteld een towing-service te bellen in het volgende dorpje (wat op dat moment 600 km rijden was) maar er werd niet te enthousiast gereageerd. Na ze een fles water toe gebonjoured te hebben zijn we met een ‘pannetje met melk op vuur’ achtige smoes hem gesmeerd. Bekijk het maar met je vage gebrabbel!

We zijn trouwens genoeg Road Trains tegengekomen die echt mega lang kunnen zijn. Ze zijn soms 50 meter lang en bestaan uit iets van 4 wagens.

een kleinere Achter Roadtrain
Road Train 2 Road Train in de verte

Op de weg kwamen we twee “dorpjes” tegen die alleen bestaan uit een benzinestation en soms een roadhouse. Op dag twee waren we redelijk gaar omdat het ‘s nachts zo warm was geweest en daarom besloten we bij Kulgera Roadhouse (chauffeurscafe type: ‘specialiteit van het huis: gehaktbal’) te tukken.
Wat betreft accomodatie was er de keuze uit ‘cabin’,’budget’ of ‘backpacker’. Kostentechnisch kozen wij voor de optie ‘backpacker’ om vervolgens de sleutel te krijgen voor een uitgehold legoblok waar 1 stapelbed in stond met terrasstoelkussens als matras. Lakens en kussens of dekens waren er niet maar gelukkig hadden wij alles in de koets liggen. Het mooie was dat er een airco in het hok aanwezig was. Deze airco had twee standjes: Power Mode, waarbij het geluidsniveau vergelijkbaar is met de explosie op hiroshima in 1945 en waarbij deze airco ons legoblok in no-time in een ijspaleis had veranderd, het tweede standje was Quiet en was alles behalve stil en veranderde ons stulpje ook in een vriescel. We konden dus kiezen tussen een natuurlijk waterbed (zweet) of dampwolkjes bij het uitademen. Wij kozen voor het laatste en de volgende dag kreeg ik bij het verlaten van het legoblok een klap van de man met de, voorverwarmde, hamer… wat een gigantisch verschil in temperatuur.
Snel nog even gratis water inslaan en doorgassen. Geen idee waar Kulgera zijn water vandaan haalt maar het zit zo vol met kalk dat het naar melk smaakt, gadveredamme!

Noemenswaardige nieuwe dieren/beesten die we gezien hebben:
Wilde koeien (die wilden we nog gaan melken maar ze waren te bang voor ons)
Schorpioen
Gecko
Wilde dromedaris
Wilde schaapies
Killer ants
– Een hagedis die met zn hoofd in de lucht, op zn achterpoten rent.
– Wormhagedis
– Wilde paarden

Na dag twee konden we doorrijden naar Uluru. Maar wat is dat Uluru nou precies? Even een sleur en pleur van wikipedia.org:

Uluru, also known as Ayers Rock, is a large sandstone rock formation located in the Northern Territory of central Australia. It is found in the Uluru-Kata Tjuta National Park, 440 km southwest of Alice Springs. Uluru is sacred to the Pitjantjatjara and Yankunytjatjara, the Aboriginal people of the area. It has many springs, waterholes, rock caves and ancient paintings. Uluru is listed as a World Heritage Site for its natural and man-made attributes. It is one of Australia’s best known natural wonders and tourist sites.

Komt erop neer dat het dus gewoon een rots is waar de aboriginals heel erg veel waarde aan hechten.

Panorama Uluru

De derde dag bereikte we deze steen en als je er toch bent moet je de sunset en sunrise meemaken, zelfs wij. Helaas werden wij teveel afgeleid door een zwembad bij een camping waardoor we de sunset nog bijna miste. Na vol gas naar de sunset-spot gereden te zijn (waar je het beste foto’s kan nemen) werd het ons duidelijk dat we niet de enige waren. Hele rijen vol mensen waren de sunset aan het afwachten. Het mooiste was dat na 19 uur rijden er wolken voor de zon waren waardoor alle bezoekers (inclusief wij zelf) teleurgesteld naar een zwarte steen aan het kijken waren. Terug naar de campsite, beetje koken en vroeg het mandje opzoeken aangezien we dan toch maar de sunrise wilden zien. De volgende ochtend ging de wekker en reden we naar de sunrise spot. Daar aangekomen stopten er hele busladingen vol Jappers met klapstoeltjes en camera’s met flits (toch apart dat die aziaten die camera’s maken maar er ondertussen geen flikker van fotograferen snappen). Hier vroegen we ons dan echt af wat we hier eigenlijk deden en besloten we om na de sunrise direct koers terug, richting Adelaide, te zetten (1750km). De sunrise was mooi om te zien maar die klomp steen had totaal geen toegevoegde waarde. Nouja, kan hem in ieder geval wel afstrepen op mn (nog op te stellen) ‘todo’ lijstje van Australie.

Toch wilden we voor we terug gingen nog wel een aandenken meenemen. Wat is er nou mooier dan een stukje van de gehypte berg meenemen? Helaas mag dit niet echt (boete is $5500 of 3300 euro) en daarom moest het sneaky gebeuren. We benoemden Junior als uitvoerend persoon en de 3/4 boer en ik bleven een beetje op de uitkijk. Toen de kust veilig was sprong Junior over een hekje heen om achter een rots wat steentjes te pakken. Toen hij achter deze rots kwam vond hij niet alleen de steentjes maar ook de ingang naar een grot waar allemaal aboriginal muurtekeningen te vinden waren. Misschien weinig spectaculair voor de thuiskijker maar de volgende foto’s zijn in ieder geval wel uniek:

Muurschildering 1 Muurschildering 2 Muurschildering 3
Muurschildering 4 Muurschildering 5 Muurschildering 6

Op de terugweg heb ik de auto nog even stilgezet om een panoramo foto te maken hoe de outback er nou uitziet (of uit kan zien). Onderstaande plaatje bestaat uit 5 afzonderlijke foto’s, klik en huiver want met deze verhoudingen hebben we wel een heel triest auto’tje:

Outback Panorama

We hebben trouwens wel veel mensen aan het lachen gekregen door onze surfboards op het dak te laten (we hebben simpelweg geen plaats in Adelaide om ze te stallen), iedereen die ons zag begon hard te lachen omdat surfen in de outback knap lastig is zonder water. 99% van de lokale bevolking heeft nog nooit sneeuw gezien.

Wat mij vooral ‘s nachts opviel was de inmense hoeveelheid sterren die je ziet. Normaal heb je altijd omgevingslicht (lantaarnpalen/stadslicht etc.) of wolken (smog/uitlaatgassen) waardoor je niet zoveel ziet. Op een gegeven moment sliepen we ergens waar het dichtsbijzijnde dorp 300km rijden was en je supergoed de sterren kon zien. Je ziet hier andere sterren dan in NL en de melkweg is heel goed zichtbaar. Je ziet werkelijk tienduizenden sterren, niet alleen boven je maar ook links, rechts en voor je aan de horizon.

Wat andere foto’s die het delen waard zijn:

Zonsondergang Zonsondergang 2 Fuel
p1020811.JPG Laagstaande zon Crashmarkers
Zielig boompje Sandstorm

Op de terugweg kwamen we opnieuw langs het ‘plaatsje’ Kulgera (bestaande uit een roadhouse en fuelstation) waar we dit keer een ‘driveby dive’ gedaan hebben. Mocht je tijd over hebben kan je hier klikken voor de uitvoering (geluid wel handig).
Alhoewel we grotendeels de ‘main road’ door de outback genomen hebben wil ik in de toekomst echt, meer voorbereid, door de outback gaan door het verharde pad geheel te verlaten.

En wat zijn nu de plannen?
A.s. maandag (19-2) komen Jeroen, Arjan en Olaf aan op Sydney Airport om hier vakantie te vieren, supertof natuurlijk! Dit betekent dat ik vanaf Adelaide terug naar Sydney ga (1450km, ongeveer hetzelfde als Amsterdam naar Zuid-Frankrijk) om ze op te pikken en wat van Australie te laten zien. De vraag is even welke kant we vanaf daar opgaan maar ik denk dat we een stukje oostkust gaan pakken omdat hier ook nog wat gefeest kan worden (moeten we nog maar even bespreken ;)) Misschien dat Sydney -> Byron Bay -> Fraser Island -> Whitsundays mogelijk is in drie weken.

Het reizen van Adelaide naar Sydney betekent ook dat ik de heren (Junior en 3/4 boer) gedag moet zeggen. Zelf reizen ze door naar Perth (‘linksonder in Australie’) terwijl ik dus ‘terug’ ga. Alhoewel het gevoelsmatig niet goed is altijd met dezelfde mensen te blijven reizen, vind ik het zeer jammer om afscheid te moeten nemen. De afgelopen 3 maanden hebben Junior en ik de auto gekocht (die ik nu afgekocht heb) en de afgelopen 1,5 maand heeft de 3/4 boer ook meegereist met zijn eigen wagen. Tijdens onze rit zijn er veel mensen bijgekomen en afgegaan maar wij zijn door dezelfde instelling altijd bij elkaar gebleven. Rest mij niets meer te zeggen dan: Heren bedankt en wellicht tot ziens.

Wistjedat:
– We gister 10 minuten hebben moeten nadenken hoe eurobiljetjes er ook alweer uitzien? Ik weet zeker dat als ik weer in hollandica ben alles ga terugrekenen naar australische dollars.
– De 3/4 boer zijn afkomst als tukker zeer veel eer aan doet? Hij kan altijd en overal tukken, helemaal als je aan hem vraagt even een oogje in het zeil te houden.
– Je hier je cel-informatie (optie verscholen in elke nokia telefoon) kan aanzetten waardoor je altijd de naam van de plaats waar je op dat moment bent in het display van je telefoon hebt.

Reacties op Reacties:
Bindra:
Op een of andere manier zijn er superveel duitsers in Australie en mn standaard gespreksonderwerp is altijd de loveparade, heb er nu alweer zin in. Samengaan is wat mij betreft nog altijd een optie, ik heb het super naar mn zin gehad 🙂 Vergeet niet even van tevoren bier te halen bij de aldi 🙂 Hoe ga je eigenlijk want je auto’tje is toch RIP? is er tegenwoordig nog wat leuks te beleven in Utrecht? Zou het ook wel weer goed trekken om een keer naar de Tivoli ofzo te gaan, jij nog daar geweest?
Mike: Dat gaat zeker even wennen worden maar het plan is nog altijd om terug te komen al heb ik alle middelen (passport) om hier te blijven. Goeie kans dat ik een gigantische cultuurshock krijg in NL en dan misschien anders ga denken… Hoe is het met de kiddo’s?
Farid: Hee Turk! Mooi dat je er met een sisser vanaf bent gekomen met je geenstijl-race-grap, ik had je persoonlijk de bak gegooid als ik de rechter was 😉 Voor herhaling vatbaar? Heb trouwens nog geen planning ontvangen, wat is de status 😉 Mis trouwens het fitnessen ENORM. Met 43 graden kan je echt helemaal niets doen en sinds ik in AU ben heb ik twee drie keer serieus gefitnessed. Heb een tijd lang wel iedere dag 150 keer opgedrukt maar dat schiet ook niet echt meer op 🙁 
Wat ziet mijn oog, is de begane grond in opstand gekomen? De ridder heeft nog geen drie maanden het fort verlaten en gelijk gaan de minderheden naast de schoenen lopen? Laat even duidelijk zijn dat dit niet getolereerd wordt en er de nodige consequenties zullen volgen. Jij als koning klotestreek weet ondertussen vast wel iets om ze de mond te snoeren. Volgens mij is het magazijn geluidsdicht *HINT*
Elwin: Viva-la-6ème étage! Volgens mij ben jij, op technische gebied, de meest invloedrijke persoon?? Kan je daar niet eens mee? Ik zeg: mailbox limit op 200kb (wilt u archiveren?) of maximum ‘Password Age’ op 1 dag 🙂 Verder staan we zij aan zij bij het toejuichen van de 6e verdieping en kijken we (letterlijk en figuurlijk) neer op de vergane begane grond stumpers.
Janusj Boskowitsj: Wat betreft je Coopers Pedy uitspraken, niet anders dan helemaal waar. Heb trouwens hard moeten lachen om je commentaar bij 1 van de plaatjes over zeeslag 🙂 Verkopen jullie daar (behalve je ziel aan de duivel) nog wat bij de VKBD?
Esther: Waarschijnlijk ben je inmiddels al weer beter (anders zou ik even langs de dokter gaan), las dat het in NL goed gesneeuwd heeft? mensen die nooit sneeuw hebben gezien vragen vaak of wij een witte kerst hebben, supergrappig.
Mooi van die baan, nu niets lelijks over je collega’s op i-net zetten en het komt wel goed denk ik? 😉
Stephanie: Webcam was grappig he? In melbourne hadden echt supergoede internetvoorzieningen en dus ook een webcam. Auto is ondertussen super betrouwbaar (zelfs 10 uur rijden met een temperatuur van 43 graden trekt ie prima) dus dat is een zorg minder. Regel dat inderdaad maar met die vriendinnetjes van je 🙂 Heb hier 3 weken lang samen met een kapstertje gereist maar geen aanspraak op haar diensten gemaakt, kijken hoelang het kan worden zonder voor lul te lopen (of ben ik die grens al voorbij). Elke keer dat ik mn haar kam kost het een potje gel maar gelukkig boeit dat allemaal geen zak als je in de outback zit (waar je hoogstens een verdwaalde koe kan versieren). Congratulations met je P, vanaf nu kan je rustig aan doen 😉
Taxi: Jo taxi! Nog maar een paar daagjes en dan mag jij 24 reizen naar het beloofde land. De stoomlocomotief is inmiddels supergoed (na 391231827 dollar uitgegeven te hebben) dus laat dat gereedschap maar voor wat het is. 1500km rijden is helemaal niets meer joh, rij ik misschien wel in een dagje 🙂 Kan jij wat shit meenemen uit hollandica? Ik mail er nog wel over.
Emile: Superjammer dat je niet, stiekem, ben gekomen… Ik had mn eigen bakkes ook wel willen zien als jij (waarschijnlijk dan al blut) uit het vliegtuig zou stappen. jammer jammer jammer maar ik begrijp ook wel dat je het financieel alles behalve breed heb (al zou ik dit wel een goeie reden zijn om je hypotheek te verhogen :)) Ik hou je wel op de hoogte van onze vorderingen!
Kalle: Wrom moet je dit keer terug? Heeft Den Deesch weer een tentamen of hoe zit dat 🙂 Heb je deze link van Hark al gezien? Dan krijg je inderdaad weer zin in de luvpreed? Wie gehts es mit stage? Wat ging er precies met de site mis? heb namelijk wel een nieuwere versie online gezet wat misschien problemen gaf?? Laat even weten zodat ik er iets aan kan doen. Outback was dus echt snikheet! Kunnen we elkaar een hand geven wat betreft bijna-brood ervaringen, dacht dat ik in een oven zat!
Jero: Jo guest! ben je al aan het aftellen? Als ik een oproep gemist heb uit NL zie ik nooit het nummer dus gok dat ik een oproep van jou gemist heb? Sinds ik in Adelaide ben ga ik nooit tukken voor 2:30 maar volgens mij heb ik daarna nog een telefoontje gekregen. We bellen/sms/mailen natuurlijk zsm even!
Groteneus: Je superstomme actie maar daardoor wel weer wat te melden op de blog. Tennis was dus erg tof al is het nu alweer en tijdje terug. Leuke sms laatst met de groteneus-statusupdate. Mooi te horen dat het allemaal sehr gut gaat. Ga jij maar vast sparen voor de loveparade dan kom je die bunker eens van je uit 😉
Helen: Die met die vage achtergrond is helaas niet met mijn camera gemaakt maar die van Patrick, al heb ik de mijne wel steeds meer door. Mooi bouwval zit je in op de afdeling bouwkunde inderdaad, in 1 woord fantastisch 🙂 Zet je plannen door wat betreft studeren in Sydney!!
Rose: Mooi te horen dat de PC het nog doet, das wel een record 🙂 Mooi dat je ook meeleest en een reactie geeft, weet ik een beetje wat het publiek is 🙂
Den Deesch: Gok dat je inmiddels al wat tentamens gedaan hebt? Hoe is het gegaan? Ga je ook mee naar de love parade of heb je soms ook een tentamen direct na parade? Hoe doet jouw pc’tje het eigenlijk, leeft ie nog? Heb al het nodige gehoord over XLN, die jongen is goed bezig. Kreeg al wat SMS’jes vanuit de Paddy en dan krijg je toch wel een soort van heimwee. Ben direct maar gaan zwemmen en surfen en toen was die heimwee vreemd genoeg weg.
Tiaz: Hoe is het met je heup ouwe brokkenpiloot? Ken niemand die zo snel aan het dementeren is als jij (slechte heup, beetje jicht hier en daar). Zorg ff dat je heupje snel hersteld is dan kunnen we in NL weer gaan wakeboarden en de boel gelijk weer goed ontwrichten. Stuur mij die foto van je heup maar op, alleen door mn mailadres te laten eindigen op .com heb je meer succes met opsturen.
Meiksel: Dangerzone inrijden was alles behalve slim maar achteraf natuurlijk wel weer tof. Heb nu ook zo’n portable accu gekocht waardoor je de auto zelfs zonder accu kan starten. Met andere woorden: ik kan me weer een domme actie permiteren. Die melbourne shuffle is ECHT fantastisch!!! Heb inmiddels aan 30 aussie’s gevraagd of ze hem even voor konden doen maar kreeg alleen een verontwaardigde blik als antwoord. Hoe gaat het met de vrachtwagen eigenlijk?
Seth: Hey Seth! Mooi dat je ook weer meeleest 🙂 OBP heeft altijd goeie lunches, heb als een achterlijke zitten schransen in de tijd dat ik er zat. Alles wel (wat trouwens echt een Seth woordkeus is :)) met de kleine? Hoe draait alles bij OBP eigenlijk, is die citrix server nog altijd zo betrouwbaar als de gemiddelde Mohamed? 
Hark: Ik heb het, zover, overleeft maar zoals je weet vond ik ‘I shouldn’t be alive’ een fantastisch TV programma en het zou niet meer dan redelijk zijn mijn bijdrage aan deze documentaire te leveren. Voor de gein de outback ingaan is prima zolang je in de buurt blijft van een hoofdweg, ga je er vanaf ben je overgeleverd aan de techniek van een auto. Kapt die ermee is het vanaf minuut 1 op rantsoen en survivalen. Mis de gezelligheid van de fijnjekade wel hoor, ben blij dat het op dezelfde voet voort gaat. Bij terugkomst kom ik zeker een (krat)biertje(s) burgemeester maken 😉 Echt een mooi filmpje van die oma, fantastisch 🙂
Timmertje: Nog maar een paar daagjes en dan kom je (supergaar) aan in het beloofde land Australie, jeuhhh! Heb al een leuk plannetje in mn hoofd wat we kunnen gaan doen. Zullen wel wat kilometertjes moeten maken in het schip maar dan toon ik je de mooiste plekken. Heb er echt zin in!!! C u maandag! (p.s. wat heb je ongeveer te besteden hier dan kunnen we nog wat tourtjes en gekkigheid doen)
Jaapio: 10 cent de stuk is te doen, een nieuwe vinyl betaal je 10 tot 15 euri voor terwijl de klassiekers meer gezelligheid brengen, was ik daar nou maar eerder achter gekomen 🙂 Mijn pa haalde vroeger zijn platen aan het eind van de Copes van Cattenburch laan (waar geenstijl-racer Farid zijn rubber heeft liggen), misschien vind je daar nog altijd de beste klassiekers 🙂 Ps. Denk dat deze ook wel 2 koppen koffie in beslag neemt?? Ben in ieder geval blij dat je het allemaal leest 🙂
sTom Ver-smaad: Hee ouwe seatsloper! Je hebt geen idee hoeveel backpackers er hier zijn, het hele land is erop ingesteld (best handig). Een goeie grap is altijd prima voor de sfeer en teamgevoel en helemaal als Farid te grazen wordt genomen. Pas alleen op: hij kan soms nogal extreem uit de hoek komen, bij een achterstand van 0-1 komt er een vergeldingsactie waarbij hij de stand gelijk even op 2-1 zet. Er is geen sprake van gelijkspel 😉 Hou me op de hoogte van de grappen die uitgewisseld worden, wil wel deelnemen (zit vanaf hier immers veilig) aan de brainstormsessie over een nieuwe grap 😉
Bruce and Sheila: Sinds ik hier ben zijn er al verschillende mensen te grazen genomen door haaien maar de kans dat het voorkomt is nog altijd ZEER klein. Veel mensen vragen mij ook waar de haaien nou precies zitten, antwoord is simpel: overal. Kunnen jullie mn kleine backpack en een spijkerbroek meegeven aan de heren? Die tas die ik nu heb is VEEL te groot en ligt weg te rotten in Manley. Jeep doet het prima, heb dus het koelingsysteem laten checken voor we naar Uluru gingen (wat niet geheel onverstandig bleek te zijn) hoop dat ie nu zo blijft! Wat betreft die twee nieuwe zakken: ik mis ze hier niet direct, als ze nog even bij jullie mogen vertoeven zou dat mooi zijn 🙂
Monk: Jo monk, ik bel je idd zaterdag als dat lukt. Moet nog even een nieuwe telefoonkaart halen omdat bellen dan (zo goed als) niets kost, in tegenstelling tot met m’n mobiel. Maar als jij dit leest is het hoogstwaarschijnlijk allang zaterdag geweest, maar dat terzijde.

15 Responses to “Klotsende oksels @ Uluru”

 1. Seth says:

  Super, audio bulley’s @ 4×4 in Aussi. Dat is toch wel weer leuk. Die CD is bij mij verslete van het laserlicht. Echt suprt die CD. Ziet er tof uit die trip, je zal wel als een King Dingeling (door de zon) terug komen. Ga je nu in je ééntje 1450 km rijden? Hoeveel tijd heb je er voor ingecalculeerd? Of zit er nog iemand in de VAN.

  OBP gaat wel mkay, moet nog wel veel gebeuren. Citirx server staat op zn kant in het rek, omdat deze continu uitviel. Airco is compleet vervangen na continu kuren te hebben. Tis er nu 17 graden (met gemak) want dat ding wat er nu hangt heeft ook een TURBO Freeze stand. Er zit een complete huis termostaat aan vast, met touch screen schermpje.

  Voor de rest alles wel met Julian. Hij begint met zinnen te praten. Das echt tof. Kan er goed van genieten! Zal es wat nieuwe picca’s op mn hyves zetten als ik tijd heb. cya

 2. kalle says:

  Hee gozer:)

  havin fun? mooizo! je bent gek ook dat je weer helemaal terug gaat aap!! maar wel erg aardig richting de jongens (en hun travel experience ;)) Over stage, dat is al lang lang geleden afgelopen hoor… Ik heb geen stage in mijn vierde jaar. Ik zit gewoon te wachten tot ik eens iets ga uitvoeren…

 3. Essie says:

  Vanaf een duffe locatie in Diemen, waar ik verplicht een cursus volg voor mijn werk :
  Mooi verhaal weer om te lezen 😀
  Maar dat had ik gisteren allemaal al gezegd, ben s`avonds weer op i-net aan huisjeszoektocht begonnen 😉
  Als die paar graadjes hitte je teveel worden, stuur maar wat deze kant op!
  Nogmaals ( ik blijf t zeggen.. 😉 ) : ENJOY, GENIET en heel veel plezier maandag en de dronken weken die volgen 😉
  Ik stort me vanavond in het carnavalsgedruis!
  En krijg net je sms 🙂 : vond het ook leuk je ff te spreken!
  Kiss!

 4. meiksel says:

  hey nozem knip je haar eens man! lange krullenbos van je..
  jammer dat die lui tot nu toe de melbourne shuffle niet kenden, kan niet wachten tot ik iemand tref die um live voordoet.. misschien even met de boys die op bezoek komen een soort van houseparty aandoen.. heb je al die filmpjes gezien? ze doen hem ook op school en op straat enzo.. iig.

  met de truck gaatie lekker, eindelijk, hebben op de sloop een truck gevonden met exact dezelfde cabine dus hebben even alles wat aangevroten was door de honden vervangen. stoelen, asbak, versnellingspook, ruitenwisseraanzetstick, mijn deurvulling, armleuningen, raamopendraaiding etc etc etc.. dus nu dinsdag gaan we naar de apk keuring en daarna toch eindelijk echt weg hier!! wordt dus veel minder lang reisje dan gepland maar kunnen iig door frankrijk rijden zonder dat de truck wordt afgepakt, zat al 3 jaar geen apk meer op..

  goed..
  Kus!

 5. groteneus says:

  hee heumeu,

  hoezo “kom je weer eens je bunker uit” ik ben geen Mees!! geld voor luvparade is al voorelkaar, heb daarnaast een goed humeur aangeschaft (beperkt houdbaar) en een hippe bril. binnenkort is er in groningen een ex-pornstar feest, beetje jammer alleen dat jij de enige bent die daar met mij naar toe zou willen gaan….kan je niet even een dagretourtje kopen. vriend, lees je snel, tjuus!!

 6. Stephanie says:

  Heej,

  Ja, webcam was zeker even leuk! :D.. Gaan we vaker proberen!
  Ik moest heel lang nadenken over ‘die vriendinnetjes’ waar je het over had maar ik weet het weer, ik zal het vragen :P! Al enig idee wanneer die party gaat plaatsvinden?.. het is nog zo lang 2007
  Ik ben blij dat de auto weer betrouwbaar is.. al vraag ik me af welke auto gebouwd is op die hitte.. die van ons hield er een x mee op doen het 35 graden was.. haha!

  Maar ben je de hitte nog niet zat 😉 .. hier is het echt heel raar weer.. vorige week nog sneeuw en nu weer meer dan 10 graden. Maarja morgen naar Oostenrijk.. godzijdank ligt er nog genoeg sneeuw.. maar nu moet het nog ff een weekje blijven liggen.

  En wat betreft je haar.. niet afknippen daar he.. ik wil je nog wel in het echt zien met je haar zo.. ik vind het tof!!

  Veel plezier met de boys.. Laat ze maar genieten van al (nou nou ‘al’..) het moois daar!

  Kusss van mij

 7. timmertje says:

  hey maatje!!!!! jezus wat heb ik r zin in lekker vakantie!! weer een mooi verhaal jonge en fantastische foto’s!!
  zie wel een beetje op tegen die lange tering reis maarja daar kom ik ook wel weer over heen:) als ik zie wat me allemaal te wachten staat…

  moet nog mn spullen en shit inpakken dat ga ik zo maar ff doen denk ik,
  int rijbewijs en visum zijn allemaal gergeld dus kan weinig fout gaan denk ik..

  die steen is erg goed gevonden trouwens als je nog s in geldnood komt kan je zo die ideale ramkraak plegen, en er nog een mooie foto van maken ook voor op je site;)

  gozer ik zie jou over 2 dagen!! heb er FUCKING ZIN IN!!!!!!!

 8. Den Deesch says:

  Ik ga zeker mee naar de love parade, maar ja nu heb ik weer een moeder die 50 wordt. dus weet niet hoe lang maar dat zien we wel. tentamens zijn wel goed gegaan, volgend jaar hopelijk laatste jaartje!!
  het was idd een mooie wintersport maar ja ik zou ook wel graag een duik willen nemen en vette dingen zien. Ik zie dat Timmertje er ook aan komt wat leuk!!!
  kus kus

 9. Ferdinand Timmer says:

  Beste Pieter

  We hebben net ff 3 Hoevelakers op schipol gedumpt, ik hoop dat je ze maandag morgen
  even treft in australie
  Hele fijne weken daar met z,n vieren

  ferdinand en Wil

 10. Hark says:

  Leuk verhaal weer! Weet je zeker dat de inboorlingen die je onderweg tegenkwam geen stoepkrijt bij zich hadden? Wat een extreeeem intens lelijke tekeningen in die grot zeg! 😉

  Have fun met je maten die naar Australie komen!

  Groeten en een klap in je gezicht met een (natte) prei,

  Hark

 11. debree says:

  Hey bril,

  Ergens in oktober was ik al wel is op je weblog geweest, maar de afgelopen 3 maanden was ik helemaal vergeten je weblog te lezen.
  Totdat ik op mn hyves een keertje was en nog een oud berichtje las.
  overigens baal ik nog steeds van dat ik er 4 november er niet bij kon zijn.
  ik hoop dat je me dit allemaal wilt vergeven :P.
  Na een paar uurtjes lezen en af en toe Google earth er bij te pakken, om van boven af te zien waar je bent geweest ben ik weer up-to-date.
  drivebydive boven af
  Verder mooie/leuke avonturen cq verhalen op je weblog (schilt een hoop te vertellen als je terug komt in Nederland).
  En je formuleert alles weer op z’n Pieters. Geweldig, tot in de details.
  Dat surfen lijkt mij ook wel vet, als je weer in nederland bent.
  Moeten we is proberen of dat ook achter de speedboot kan.
  Inmiddels is de hoevelakense delegatie ook goed is aangekomen (hoop ik) en dat je weer mooie tijd gaat mee maken de komende 3 weken.

  mzzl Williebert

  Ps nog gefeliciteerd ome Pieter 🙂

 12. Cherry, Danielle & Marlous says:

  He Jongens!

  Heel fyn om uit jullie smsjes op te maken dat jullie t erg naar je zin hebben, en alles goed met jullie gaat!
  Hier is 2/3 ziek..want Danielle is de enige die alweer aant werk is, wat dus betekend dat Cherry ziek is, en ik (Marlous) dat ook nog steeds ben..
  Verder gaat het hier zn gangetje! vaak onderling bellen of iemand van ons al wat van 1 van jullie heeft gehoord..en ja, nadat ik vanmorgen om 08.00(bij jullie toen al 18.00) net de telefoon had opgehangen met Cherry en ik m’n bed weer in wilde duiken, kreeg ik een sms van Jero!
  Cherry meteen weer opgebeld en verteld wat jullie vandaag hadden gedaan, en de plannen waren voor de rest van de dag..
  Stiekem zijn we toch wel een beetje jalours dat jullie daar zitten en wij hier in ons koude kikkerlandje..
  Sinds jullie in Australie zijn hebben we deze site inmiddels al (te)vaak bezocht, en dat zullen we de komende weken ook nog veel vaker gaan doen..
  Of jullie je mail daar (kunnen) lezen weten we niet..maar Cherry heeft iig een mailtje naar Arjan gestuurd en ik via hyves een prive bericht naar Jero..
  Op jullie smsjes zullen we zo snel mogelijk terug reageren, aangezien jullie tot leven komen als wij gaan slapen, en andersom..
  We wensen jullie een super leuk tijd daar met zn 4’en, alhoewel we er eigenlijk wel van overtuigd zijn dat dat cker gaat lukken!
  Doe voorzichtig, kijk uit met verbranden en andere gevaarlijke dingen..
  Heel veel plezier nog, en wij denken aan jullie!

  Dikke zoen en liefs, jullie Chicky’s..

 13. monk says:

  yo bril klinkt goed… laters

 14. BART says:

  Hee Pieter!

  Dat was weer een fantastisch verhaal! Wat tof om foto´s te hebben van binnen die rots! Hier kun je geen minuut rijden zonder het zien van beschaving! Daar uren, wat een vrijheid! Het wordt hier weer lekker lente, dus de knopjes komen alweer aan de Amsterdamse bomen! De 40 graden halen we alleen nog niet, maar er zijn wel genoeg aboriginal achtige figuren… met wie ik ook liever niet mee zou gaan :D. Ik zou zeggen leve de lol, zingen we met zn allen!

  greetz,
  Bart de Amsterdammer

 15. Bindra says:

  He Pieter,

  ik weet niet of je t weet maar de Loveparade gaat niet door! Althans niet in Berlijn, misschien wel ergens anders maar daar wordt nog niks over gezegd. Ja ik kom nog wel eens in tivoli ;). Was er laatst nog met Kalle, een minimal-techno feest Rekorder, was heel erg leuk. Het toppunt van de avond was toch dat er een afterparty in de Poema was.

  x