G.O.R. gedaan, op naar de outback!

Koala met kleintje

Inmiddels zijn we vertrokken uit Melbourne. Melbourne is een grote stad (3.2 miljoen inwoners en niet de 1.2 zoals ik dacht) waar je superveel geld kan uitgeven in zeer weinig tijd. Ons hostel zat op Flindersstation wat je kan vergelijken met De Dam in Amsterdam. Zeer leuk en 24/7 activiteit maar wel een harde klap in je gezicht als je net 10 dagen als een holbewoner heb geleeft. Er is zelfs een patatwinkel die “Lord of the Fries” heet wat ik echt de meeste trieste winkelketen naam ooit vindt (als het blijkbaar deze naam geworden is, welke namen zijn dan afgekeurd bij de eerste brainstormsessie?). Vandaag zijn we ook bij een winkel geweest die de “The Reject Store” als naam draagt. Stel je voor dat je in +31 een winkel begint met de naam “De Afgekeurde Winkel”, de ABN-AMRO lacht je straal uit als je met je businessplan aankomt.

Ook heb ik de auto maar eens weggebracht voor een service check bij een betrouwbare car mechanic (om de beruchte oliebollen te voorkomen) waarbij we ook weer 500 dollar hebben mogen aftikken maar wel twee A4’tjes aan onderdelen vervangen zijn. Alleen de radiator moet nog (intern) schoongemaakt worden om de koeling te verbeteren maar aangezien dat nog een extra 300 dollar kost en we op dit moment geen koelingsproblemen hebben, stellen we het uit tot in (volgende bestemming) Adelaide.

Zoals ik op de vorige weblog vermeld heb, hebben we kaarten voor de Australian Open in Melbourne weten te krijgen. Alhoewel ik in een ver verleden op tennis heb gezeten boeit de sport me zeer weinig maar het was toch wel zeer tof om de Australian Open te bezoeken. We hebben de meeste tijd in de Vodafone arena gezeten waar de leukste (dag)wedstrijden gespeelt werden. Volgens mij gaat tennis steeds meer richting het voetbal met supporters die gekleed in vlaggen tussen de games door, zeer irritant, de naam van hun favoriet scanderen. Het leek wel alsof heel duitsland de kuil op het strand had verruild voor een plaatje naast ons in de Vodafone arena. Reden te meer om bij de wedstrijd Thomas Haas (GER) tegen David Nalbandian (ARG) niet voor David te zijn maar vooral tegen Thomas. Voor de nieuwkomers: Als je op de foto’s klikt krijg je onderaan nog wat tekst en uitleg.

Vodafone Arena Vodafone Arena Dubbelspel
Tommy Haas Dames Dubbel

Even heel iets veel belangrijkers tussendoor:
Mijn zus, Marlous, is zwanger! Jawol! Ik word zowaar oom! Nogmaals congrats Marlous+Koos! Hopelijk gaat alles prima de komende maanden en ben ik in Juli ergens oom. 20 Juli is uiteraard de mooiste datum om te bevallen dus hou nog even in 🙂 Het gaat vast en zeker een stoer ventje worden en zal een blauwe Koala meenemen.

Na Melbourne zijn we met twee schepen en 5 mensen (Patrick aka 3/4 boer, Marjon aka Zalfje, Niels aka Bakker, Boudewijn aka Junior en ik) richting Adelaide gegaan. In een “rechte” streep is dit 773 km’s maar wij hebben de kustroute gepakt van circa 1000 km’s. De kustroute staat beter bekend als “The Great Ocean Road” aangezien je 80% van de weg langs de oceaan rijdt en fantastische views hebt. Voor we overgaan op dit deel van de reis even wat statistieken:

Eindscore Great Ocean Road:
– Aantal dagen aanbevolen om over de weg te doen is 4 – 6 dagen over gedaan
– De weg is 140 kilometer lang – 657 km afgelegd
– Aantal keren op camping of in hostel – 0 (veel munten bespaart!)
– Aantal keren douche gepakt – 2
– Aantal dollars uitgegeven (ex. brandstof) – per dag 9 (bijna 6 euro)

Hierbij even het dagboek van dit stukje weg:

Lief dagboek,
Donderdag 25 Januari – We rijden weg uit Melbourne met de twee schepen om door te rijden naar Ocean Groove. Dit plaatsje maakt nog geen deel uit van de Great Ocean Road (wat echt irritant is om te tikken, vanaf nu wordt dit gewoon G.O.R.) maar aangezien het al aan het eind van de dag is gooien we hier ons tentje uit. Junior en ik slapen in onze Holden Jackaroo, de 3/4 boer slaapt in zijn Nissan Patrol en het stelletje Niels en Marjon slapen in een tentje. ‘s Avonds maken we een pak/zak Stanley meester en verbazen we ons erover dat het overdag te heet voor woorden is maar ‘s avonds de truien en lange broeken uit het stof gehaalt moeten worden, zal wel iets met de zuidkust te maken hebben.

Vrijdag 26 Januari – Begonnen aan de G.O.R. en het eerste stuk afgelegd. Aangezien het eerste stuk niet superspeciaal is hebben we hier nog een stukkie gereden om uiteindelijk aan te komen in een dorpje dat Lorne heet. Hier hebben we de auto’s een dikke berg opgejankt en het anker uitgegooid bij een gratis camping. We hadden aardige buren (alsof er onaardige Australiers bestaan) die een gigantische brute crossmotor hadden. Na in 30 seconden tentje opgezet te hebben zijn we terug gereden naar de zee. Golven waren absoluut niet hoog dus moesten we ons op alternatieve wijze vermaken en hebben het balletje gepakt om naar elkaar te smijten. ‘s Avonds potje kaarten met zn allen (we spelen hier het spel Debielen Bridge).

Zaterdag 27 Januari – De hele dag iets gedaan wat ik me niet meer kan herinneren, gelukkig hebben we de foto’s nog die hieronder komen dus kijk daar straks maar. Kan me nog wel herinneren dat we ‘s avonds bij een (gigantisch dom!) stelletje rond het kampvuur hebben gezeten. Aangezien het nog steeds een ‘total fireban area’ is en deze mensen al een waarschuwing hadden gehad van een ranger, werden ze midden in de nacht weggestuurd aangezien een ranger het fikkie had gespot.

Zondag 28 Januari – Het weer was vandaag minder en eigenlijk voor het eerst in tijden regen gehad. De zuidkust is blijkbaar in deze tijd van het jaar niet zo fantastisch als verwacht. De vraag is of dit normaal is in de tijd van het jaar of dat we het van tevoren misschien even hadden moeten uitzoeken. We zijn doorgereden tot 20 minuten voor Apollo Bay. De golven in de zee waren weer eens gigantisch en we hebben uren lol gehad met het meespringen van killer-waves. Hier hebben we onze eerste douche gepakt op een campingterrein. Aangezien we uiteraard niet op deze camping verbleven waren we illegaal bezig (who cares?). Helaas was iemand van ons (junior) te gretig en wou naast de gratis douche ook nog gebruik maken van de zeepdispenser die hij voor het gemak even via het schuifsysteem van de muur haalde. Precies toen hij dit gedaan had kwam op de camping-oppersmurf een routine kijkje nemen waren wij ineens verdacht voor het verduisteren van een zeepdispenser (die braaf in de douche aan het wachten was tot hij weer teruggeschoven zou worden op de muur). Nadat wij van het terein gelopen waren werden we achtervolgt door een mevrouw die ons confronteerde met onze illegale praktijken. Na een preek te hebben moeten aanhoren kregen wij een boete van maar liefst 10 dollar (=6 euro) per douche. Goed, das het risico dus voortaan zeepdispensers laten hangen. Marjon en Niels hebben we op een camping afgezet (aangezien die in een tentje moesten slapen) en daar bleken superveel koala’s te zitten. Een koala had een kleintje (zie foto’s straks) en bij een andere ben ik de boom ingeklommen om hem op 10 centimeter afstand op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Mooie beesten trouwens, slapen 20 uur per dag en de rest besteden ze om te eten. Eigenlijk komen koala’s eigenlijk best wel overeen met uitkering-trekkend-nederland. Ook hebben we een mierenegel gezien en na een tijdje te wachten kwam hij in kort gras en konden we hem op de foto krijgen. ‘s Avonds hebben we een mooie spot gevonden op 50 meter van de GOR en met uitzicht op de zee.

Maandag 29 Januari -Door naar Apollo Bay, na een gare nacht slapen tijdje in een cafe gezeten waar je kon schaken. Na 1 cappucino (backpacker mode = on) en 3 potjes schaken vonden we het welletjes. Boodschappen gedaan in de lokale supermarkt tegen uberhoge prijzen en vervolgens door naar Otway National park. Voordeel van de meeste National Parks is dat je er gratis kan staan en er altijd een WC aanwezig is (althans, een gat met een stoel erboven). Mooie spot vlakbij de zee met fantastisch uitzicht. Helaas lagen er alleen maar stenen waardoor je niet kon gaan zwemmen. De combinatie terror zee en stenen is een wat onveilige. Ook hier waren koala’s op de ‘camping’ maar na een tijdje worden die beesten (net zoals kangoeroe’s) doodnormaal.

Dinsdag 30 Januari – Op naar Port Campbell wat een gigantisch triest dorp bleek te zijn. Omdat het weer nog altijd slecht was hebben we Niels en Marjon in een hostel gegooid. Hier hebben we ook nog een groep van 100 pinguïns gezien op het strand. Wie snapt nou wat pinguïns in een continent als Australië doen? Na een tijdje was het tijd om te tukken en zijn we opzoek gegaan naar een stil plekje waar we de auto konden neerzetten. Uiteindelijk een zandweg naast een weiland gevonden waar we in het donker reden. ‘s Avonds zijn dit soort omgevingen dus echt het terrein van de beesten en we zagen tientallen konijntjes en kangoeroe’s wegschieten. Eén kangaoeroe kwam 2 seconden voor ik langsreed tot de conclusie dat het gras bij de buren toch groener was en sprong daarom vlak voor mijn auto langs, het scheelde misschien een centimeter en ik schrok me werkelijk dood en met mn hart in mn keel reden we in een slakkengang verder. Uiteindelijk naast een weiland aan de handrem getrokken.

Woensdag 31 Januari – Terug gereden naar een touristische attractie die de 12 Apostles heet. Het was fantastisch mooi weer en daarom hadden we geluk met de foto’s. De 12 Apostles zijn stukken steen die in het water zijn ontstaan. Ooit waren het er 12 maar inmiddels zijn er 9. Voor foto’s verwijs ik u wederom door naar onder. Daarna doorgereden en zo’n beetje alle mogelijke uitzichtpunten bekeken. Daarna door naar het eind van de G.O.R. bij het plaatsje Warnambool. Omdat hier weinig te beleven was zijn we een stuk landinwaarts gegaan en overnacht in het pietoreske plaatsje Dunkeld.

Donderdag 1 Februari – We besloten dat het nu wel tijd werd om in Adelaide aan te komen. Volgens een lokaal vrouwtje was het 5 uur rijden maar uiteindelijk hebben we er 10 uur over gedaan. Onderweg kwamen we hele mooie watervallen tegen en ook nog een grote slang. Onze tukker Patrick is nogal handig met dieren en vond het wel verantwoord om de slapende slang wakker te porren met een takje aangezien hij toch niet giftig was. Uiteindelijk koos de slang het hazenpad en konden wij verder poseren voor de waterval. Achteraf na het kopen van een reptielengids bleek het een gigantische giftige slang (copperhead) te zijn en ben ik blij dat ik afstand had genomen. Ook hadden zie hier killer-ants die supersnel naar boven kwamen op het moment dat je over hun nest heenliep. Een klein filmpje waarbij het volgens mij totaal niet goed te zien is: *klik*
Daarna doorgereden naar Adelaide om in een gigantisch luxe hostel te belanden. Door een vlotte babbel aan de telefoon en een niet goed ingewerkte nightmanager kregen we de beschikking over een familiekamer tegen inkoopprijs met twijfelaarbedden en airco. Dit hostel is echt te rielekst voor woorden: 2 tv kamers, leeskamer, gigantische 200m2 ikea-design woonkamer, goeie parkeergelegenheid, gratis koffie/rijst, snel internet.

Vrijdag 2 Februari – Vroeg uit bed om de auto weg te brengen naar een speciaalzaak om de koeling te laten checken aangezien we binnenkort naar Alice Springs gaan (wat midden in de woestijn ligt). Supergaar Adelaide bekeken wat een hele leuke stad is. Daarna zijn we de stad ingegaan en heb ik 150 dollar (90 euro) aan nieuwe kleren uitgeven, het kost hier geen reet. Voor 90 euro heb ik 3 korte broeken en 4 t-shirts, hopelijk heb ik op de volgende foto’s dus iets anders aan dan mn zwembroek 🙂

Zaterdag 3 Februari – Viel me op dat toen ik de deur van het hostel opendeed, dit hetzelfde gevoel gaf alsof je de klep van een voorverwarmde oven open doet, om 10:00 ‘s ochtends was het al 35 graden. Daarna de auto opgehaalt van de koelingsspecialist. Radiator ziet er echt als nieuw uit en ik zie ineens allemaal nieuwe slangen, tastbaar resultaat voor een autoleek dus gevoelsmatig zit het goed! Daarna gigantische inkopen gedaan aangezien we morgen (zondag) de outback ingaan.

Hier een greep uit de kiekjes van de G.O.R:

Vuurtoren Komen ze nu mee Waterfall
Stukkie Great Ocean Road Stukkie Great Ocean Road (2) Mooie view ergens langs de Road
Koala met kleintje Mierenegel Slang
Waterpicture Onze slagschepen Spam
E-bay Stones 12 Apostles
12 Apostles (2) London bridge Arch
Eigenlijk mooier dan de 12 apostles Zomaar Zomaar
Anders staat dat bankje er voor niets Als we toch bezig zijn met pica’s nemen SA - No Fruit Area

 

Wie maakt die fantastische bordjes In de boom geklommen Waterfall 1 Waterfall 2

 

Morgen vertrekken we naar (o.a.) Ayers Rock wat vlak bij het dorpje Alice Springs ligt. Wederom kan ik me voorstellen dat dit niemand iets zegt dus daarom even wat informatie. Ayers Rock is een grote steen die midden in de woestijn ligt en nog veel betekent voor de aboriginals die er in de buurt wonen. Opzich vreemd dat je hier zo’n grote steen hebt aangezien er in de wijde omtrek werkelijk niets te vinden is (daar is het immers woestijn voor). Deze veelbesproken steen wordt gezien als het hart van Australia aangezien hij ook in het midden van Australie te vinden is. We gaan nu dus echt de bewoonde wereld verlaten en de outback in. Omdat het hier alleen al ‘s nachts minimaal 20 graden is hebben we de reis goed voorbereidt, dat wil zeggen:

 • Auto heeft in Melbourne volledige service check gehad (luft/diesel/oliefilter, voorwielophanging etc. etc.)
 • Het volledige koelsysteem is in Adelaide door een gespecialiseerd bedrijf nagekeken en gefixed (50% van de radiator bleek verstopt). Kost weer 280 dollar maar dit was nu echt het laatste wat aan de auto gedaan moest worden. Als er vanaf nu problemen ontstaan rijd ik hem de gracht in.
 • We hebben dikke boodschappen gedaan met o.a:
  – 105 liter water
  – 40 liter diesel in extra jerry cans
  – 4 broden
  – 6 pakken biscuits
  – 25 pakken noodles
  – 24 blikken groente
  – 8 blikken fruit
  – 14 porties aardappelpuree

Over 2 weken komen Jeroen, Olaf en Arjan aan in Sydney dus we hebben een strak dagprogramma opgesteld wil ik voor die tijd van Adelaide naar Ayers Rock, terug naar Adelaide en vervolgens naar Sydney. In totaal komt het erop neer dat ik 5000km moet rijden binnen 13 dagen 🙂 Dat is een behoorlijk wat km’ers per dag rijden in de woestijn met wat sightseeïng tussendoor. We rijden altijd ~90km/uur met onze koets dus het wordt knallen de komende weken. Help even mee en ga op je knietjes bidden dat onze auto geen problemen geeft. Als we in de outback stil komen te staan is het auto verlaten en hopen op een lift want wegslepen kost meer dan de auto waard is. Schijnt dat er veel verlaten auto’s langs de kant te vinden zijn. Het is hier nu 2:03 en morgenvroeg gaat de wekker dus ik moet er een eind aan breien.

Wistjedat:
– Het me al meerdere keren gelukt is studentenkorting te krijgen bij evenementen door mijn Ohra Zorgpas te laten zien? Ze snappen er niets van wat er opstaat en als je overtuigend zegt dat je bijna klaar bent met je studie als IT’er bij Ohra School je altijd de korting krijgt 🙂
– Het me laatste gelukt is om 90 dollarcent (50 eurocent) korting te krijgen op een losse mango? Na het zeggen van “can you give me a backpackersdiscount because im allmost broke” begon de verkoper hard te (uit)lachen en kreeg ik de mango voor 3 dollar ipv 3,90. De lol van korting krijgen is gewoon te leuk en overal mogelijk.
– Olaf vandaag jarig is? Congratulations Olaf! Over 2 weken mag je trakteren op een Tooheys New of Carlton biertje 😉
– Het vandaag (en morgen) 40 graden was in Adelaide? En wij gaan dus richting woestijn waar het meestal nog wat warmer is. Dat wordt zweten!
– Je hier vanaf je 16e mag lessen in een auto waarbij alleen je pappie ernaast zit. Op het moment dat je 18 of ouder bent kan je examen doen.
– Er hier geen wespen of bijen of iets zijn. Ze hebben er wel vervelende steekvliegen voor in de plaats die we bommenwerpers noemen omdat ze groot en traag zijn.
– Ze hier in SA (South Australia) paaltjes naast de weg hebben staan waar ongelukken voor zijn gekomen. Rode paaltjes betekent ongeluk, zwarte paaltjes is ongeluk met dodelijke afloop.
– Je hier in SA een half uur tijdsverschil hebt in vergelijking met Sydney??? Duurde dus 3 dagen voor we hier achterkwamen 🙂

Helaas kan ik door de beperkte tijd nu geen reactie op reacties geven maar ik vind de reacties allemaal fantastisch 🙂 Over 14 dagen zit ik weer in Sydney en ga ik hier tijd voor reserveren. Blijf reageren 🙂 Groet aan iedereen!

17 Responses to “G.O.R. gedaan, op naar de outback!”

 1. emile says:

  Mooi verhaal, super foto’s… bijna was ik meegegaan maar ik als big-spender had geen zin om een 3/4 jaar krom te liggen om mee te gaan… hoewel dit een once-inna-lifetime-opportunity was, als ik zo je verhaal lees en de foto’s bekijk wil ik mezelf wel voor me kop slaan… maar financieel zit t er gewoon niet in.
  Khad t wel super mooi gevonden om de blik in je ogen te zien als ik ineens met de boys bij de arrivals op sydney had gestaan… maarja helaas : (

  We missen je hier, gefeliciteerd ome Bril, mooi man, nog zo’n etter… ; )

  Rustig aan en ik wacht op je volgende verhaal

  xx
  Emile

 2. Stephanie says:

  He pieter aka ome pieter
  aka illegaaltje
  aka lieve dagboek schrijver

  Ten 1e gefeliciteerd :p + gefeli zus van pieter

  Super verhaaltje weer!! Je hebt het duidelijk naar je zin he?!
  Verjaardag van olaf was erg gezellig.. Je hoorde er ook bij vond ik, heb nog wel even aan je gedacht.
  Mijn moeder moest heel erg lachen om je Ohra pas truc.. toen vertelde ze nog dat jij al die fitness proeflessen had genomen in heel DH! slimmerik

  Wat is je haar trouwens lang.. echt tof! houden zo..

  Hier gaat trouwens alles prima. Heb mijn propedeuse gehaald 😀 En vanaf deze week zit ik in het 2e jaar 😀 Komend weekend lekker weekendje weg -> groningen 😛 en week daarna naar Oostenrijk.. dus heb niks te klagen.

  Heel veel plezier in Adelaide /Ayers Rock! En met Olaf, Arjan en Jeroen .. als ik je niet meer spreek!
  En ik zal op mijn blote knietjes bidden.. voor de auto

  xx Stef

 3. Seth says:

  Hé Brief pa Pieter, Lees je dagboek elke keer, en vindt het enorm tof, te zien hoe het daar allemaal is. Geniet vooral, maar dat doe je al! Ik ga mortgen weer ff bij OBP lunchen, kijken hoe het daar gaat.. . . Ga je als je terug bent weer bij linkit im verder?
  Hastaa.
  Seth

 4. Farid says:

  Hey brillie,

  Voor je eigen veiligheid raad ik je aan om voorlopig daar te blijven. Begane grond (=afdeling binnendienst) heeft de 6e verdieping oorlog verklaard! Deze anarchisten, onder leiding van sTom Ver-smaad, zijn in opstand gekomen en proberen rust en orde te verstoren door sabotage praktijken. Vladimeer Jan Bo(ri)s is geïdentificeerd als hoofd van de spionage afdeling. Hij is tevens de brain achter de aanslagen.

  Zo is gisteren een aanslag, code name “VET? waarbij ze boter op de autoportiers hadden gesmeerd, verijdeld door de inlichtingen.

  Zij en de andere overlopers als Richardski Buttyboyski zullen hun straf niet ontkomen.

  Farid

 5. Elwin says:

  Hey Pieter,

  Er wordt hier een gevaarlijke strijd gevoerd. Maar we zullen overwinnen. De aanslag van gisteren code name “VET” is gedeeltelijk mislukt. Behoedzame omstanders hebben gewaarschuwd. Hierdoor zijn het aantal slachtoffers beperkt gebleven.

  De begane grond zal zich moeten voorbereiden voor vergeldingsacties.

  Hoera voor de 6e!!!!

  Gr, Elwin

 6. Janusj Boskowitsj says:

  De kretologie die door de bovengenoemde “heren” gebezigd wordt, is per definitie onwaar. Hun oorlogsverklaring is gegrondvest op Geneviaans Oorlogs-strafrechtelijke onjuistheden en dus volledig ongegrond. Een duidelijk Casus Belli ontbreekt.
  Mede hierom ontken ik iedere betrokkenheid mijnerzijds….
  Ik wens alle “oorlogvoerenden” een prettige tijd toe… BTW, It takes a war to know one…..

  Pieter jongen, let je een beetje op jezelf? Cooper Pedy (fonetisch) schijnt een beetje aan de nog hottere kant te zijn. Je kunt er wel lekker onder de grond zitten heb ik me laten vertellen… met een beetje mazzel vindt je nog een paar edelsteentjes

  Jan Bos

 7. Hark says:

  Hey Pieter allereerst gefeliciteerd met je aanstaande oom-schap! Verder was het weer erg leuk om je verhaal te lezen! Ik hoop maar dat je heelhuids uit de rimboe terugkomt met je auto en we je niet terugzien in een aflevering van ‘I shouldn’t be alive’.
  Hier in DH gaat alles lekker, we hebben een old-school platenspeler aangeschaft en een behoorlijke collectie platen aangelegd. In huize Fijnjekade hoor je nu dus vooral Louis Armstrong, Ray Charles en kornuiten.
  Verder spelen we nog steeds zeer regelmatig een potje Risk waarbij ik traditiegetrouw met groen het bord aanveeg 😉
  En daarnaast natuurlijk de gebruikelijke feesten en partijen 😀
  Have fun en hoop weer snel wat te horen!

  Hark

 8. Hark says:

  Oh ja en ik zal je nog wat geven om naar uit te kijken:

  http://www.dumpert.nl/mediabase/9804/e22090b9/index.html

  Daar krijg je toch spontaan zin van in de Love Parade!!!

 9. timmertje says:

  he pidr!! spannende verhalen weer jong! weetje heb eigenlijks helemaal geen zin om te typen… (heb wel je blog gelezen hoor haha)

  spreek je over 2 weken kun je me alles nog een keer haarfijn uitleggen!!

  cya soon vet dat je oom word man!! en verlies je reserve wiel niet aub

  xx timmah

 10. Jaapioo says:

  Hee,

  Gefeliciteerd Pieter! Bijna oom en nu nog grijze haren krijgen:)Hier@fijnkade gaat alles prima! Nieuwe aanwinst is een platenspeler die Hark heeft gekocht en de platen halen we bij de kringloop. 10 cent per stuk en we hebben echt top klassiekers! Nog veel plezier gewenst aan de onderkant van de aardbol!!

  Groet,

  Jaap

  Ps: Jezus, wat een verhaal! Het duurde in totaal twee koppen koffie!

 11. kalle says:

  gelukkig vind ik australie een kut land zodat ik ook niet jaloers hoef te zijn op diegenen die er heen gaan :@

  Echt koel al die dieren spotten zeg 🙂 moehaha mierenegel wat een suf beest !! Prepare je maar goed voor je woestijn battle. Ik weet uit eigen ervaring dat het heel vet is, alleen 52 graden in de schaduw is echt moordend!!!

  nouwe uncle bril,

  gefeliciteerd en veel plezier maar weer

 12. sTom Ver-smaad says:

  Ey Brillie!!! (dankzij Farid gezien waarom deze nickname :P)

  Tof om te horen dat je oom gaat worden!!! Als ik je verhalen weer lees heb ik zelf ook steeds meer zin om weer s te gaan backpakken en als ik het zo lees is Australie daar het land bij uitstek voor.

  Helaas dan weer om te lezen dat bepaalde LinkiT bitches via jou site een zogenaamde “oorlog” willen verklaren aan de sales maar het houd het idd wel leuk hier op het werk 😀 Je had vooral Farid moeten zien nadat hij met zijn klauwen vol in de boter graaide toen hij zijn deur wilde openen… eerst nog even snugger naar boven kijken alsof een of andere postduif tactisch onder zijn deurpost heeft lopen schijten 🙂

  Maar helaas dan weer om te zeggen dat onze geen stijl racer inderdaad geen stijl blijkt te hebben, want daarna vond hij het nodig om als een laffe hond Boes op de hoogte brengen van deze praktijken (het lijken wel een stel heaumeaux bij elkaar ;))

  Maar we zullen de retaliation van onze lover boy’s wel weer zien…….

  Ik zie je nieuwe berichten over Australie wel weer komen en have fun de komende tijd daar (wat jou uiteraard wel gaat lukken)

  Grtz…. sTom Ver-smaad

 13. kalle says:

  waaro0m doet die site so vaag?!

  vaaaaaaaag?!!

 14. Bruce and Sheila says:

  Hier een berichtje uit de sportpagina over een anti-haaienband. Surfers worden vaak aangevallen door haaien. Maar daar heeft het Australische bedrijf Aquanaut iets op bedacht: een anti-haaienband. Het is een soort lange slappe antenne, die je met een bandje om je enkel vastmaakt. De antenne geeft een zwak stroomsignaal af. Als je ermee in het water valt wordt de stroom door het water geleid en ontstaat er een licht elektrisch veld om je heen. Een haai blijft daardoor op een afstand. Al eerder over gehoord? Denk niet daar in de woestijn.
  Ik heb toch nog twee plastic zakken met wasgoed op zolder gevonden (raadsel). Het was net of je weer even thuis was geweest!
  Kunnen wij nog iets aan Olaf en vrienden meegeven voor je? Laat het ons dan weten.
  Mol.
  Of wil je die twee zakken graag weer terughebben? In dat geval zal ik Sheilla vragen om de kleren weer even terug te proppen.
  Hoe is het met de Jeep – vallen er nog onderdelen af of loopt er olie uit? Heeft de radiator het gehouden in de woestijn? Ik ben benieuwd naar de avonturen op weg naar en bij Alice Springs, heb je de rots bij zonsop/ondergang gezien en was dat inderdaad zo mooi als je altijd hoort? Neem aan dat je er wel fraaie piccas van zal hebben
  Tot het volgende weblog maar weer – we staren hier maar even uit op wat natte sneeuw, een weeralarm of wat en hopen op de lente.
  Veel plezier met de boys en tot gauw.
  Bruce (en als Mol Mol zegt bedoelt ze eigenlijk Sheila)

 15. Seth says:

  Wel grappig dat Pieter met allerlei boter verhalen op de hoogte word gehouden van de nutteloze tijdsbesteding van sommige vleselijken bij LinkiT

  GA EENS GELD VERDIENEN… 😉

  aan de andere kant, wel gezellig af en toe zo koffie drinken bij LinkiT op kantoor.

  P.s. bedankt voor de mooie audio cd (ROM) Tommy…

  hastaa, Seth (die in de mailing elke dag ziet dat er taart op kantoor is, terwijl ik niet op kantoor ben, maar dat komt omdat ik wel in de kantoor-mail-groep zit…. :-D)

 16. monk says:

  lekker bril tot zaterdag

 17. Matthijs says:

  jo pjedro,
  Goed bezig met die auto zeg! lekker dat je die telkens kan wegbrengen 🙁 zucht…..
  Foto’s zijn wel super tof!

  Vanavond is LOST weer in harderwijk en gaan we dus weer even feesten. Zaterdag ga ik Carnaval vieren in Breda met de jongens uit Amersfoort! 1e keer carnaval! lache hoor, heb er veel zin in!!
  Laat het weten hoe het was!
  Veel plezier met je vrienden die lanskomen!
  grtzzz